Tudi drugi derbi zanesljivo v korist Kamničank

  V tekmi 14. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske je domači Calcit Volley s 3:0 (20, 21, 19) premagal Novo KBM Branik. Kamničanke bodo svojo naslednjo tekmo igrale v soboto, 16. januarja, ko bodo v zaostali tekmi drugega kroga državnega prvenstva gostovale pri Krimu v dvorani Vižmarje-Brod. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (20, 21, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 4, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič, Brulec Kostić 19, Boisa, Zatković 9, Janežič (L), Charuk 7, Jerala, Radišković 14. Trener: Aljoša Jemec.

  Nova KBM Branik: Šalamun 6, Winkler, Pahor (L), Bračko 6, Gradišnik Klanjšček, Velikonja Grbac 9, Cikač (L), Ramić 1, Pintar, Galić 6, Lorber Fijok, Veselinović 2, Avgustinčič, Džaković 5. Trener: Samo Miklavc.

  V prvem letošnjem medsebojnem obračunu konec novembra so v mariborski dvorani Lukna prepričljivo slavile kamniške odbojkarice, ki bankirkam niso prepustile niti niza. Toda v božično-novoletnem premoru so se v mariborski ekipi zgodile določene spremembe. Na trenerski klopi se je po letu in dni vrnil Samo Miklavc, ki je zamenjal Radovana Gačića, prišli pa sta črnogorska sprejemalka Danijela Džaković in srbska organizatorka igre Anđela Veselinović. Na drugi strani Kamničanke sezono nadaljujejo v nespremenjeni zasedbi, žal pa manjka Ana Marija Vovk, ki se je težje poškodovala na turnirju lige prvakinj v Trevisu.

  Mariborska ekipa je bila v uvodnem nizu do osme točke večinoma v manjši prednosti, toda na servis Eve Zatković sta Olivera Brulec Kostić in Anđelka Radišković Kamničankam priborili štiri točke prednosti (12:8). Vendar mariborskih težav še ni bilo konec, kajti po dveh asih Zatkovićeve in bloku Radiškovićeve je bilo že 15:8, tako da je Miklavc posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru. Tudi po njem je kamniška ekipa nadaljevala z boljšo igro in po novem asu, tokrat Eve Pogačar, je bilo že 19:10 za Calcit Volley. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo Kamničanke in po asu Brine Bračko so se jim Mariborčanke približale na pet točk zaostanka (14:19), pred vstopom v končnico niza po uspešnem prvem tempu Mirte Velikonja Grbac pa le še na štiri (18:22). Toda po drugem polminutnem odmoru Aljoše Jemca je Radiškovićeva izkoristila drugo zaključno žogo za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih.

  Tudi v drugem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil gostujoči trener Samo Miklavc, saj so domačinke dosegle tri zaporedne točke za vodstvo s 6:4. Z blokom Radiškovićeve so Kamničanke svojo prednost podvojile (10:6). Po napaki domače ekipe so se jim gostje približale na točko zaostanka (13:14), točko zaostanka pa je bilo še pri izidu 18:19. Z dvema zaporednima kamniškima točkama, zadnjo je prispevala Zatkovićeva, so Kamničanke prišle do vodstva z 21:18, toda z blokom Anđele Veselinović so bile Mariborčanke spet samo točko zadaj (21:22). Vendar do napete končnice ni prišlo, kajti po polminutnem odmoru je Katja Mihevc v bloku poskrbela za tri zaključne žoge, z novim blokom pa je že prvo izkoristila Zatkovićeva.

  V tretjem nizu so bankirke po začetnih 0:2 prišle do dveh točk prednosti (7:5), vendar je Charukova izid že na sedmi točki izenačila. Za novo vodstvo domače ekipe je imela največ zaslug Leja Janežič, ki je rešila tri »težke« žoge, njen trud pa je na koncu unovčila Brulec Kostićeva. Na njen servis je Radiškovićeva prvič v tretjem nizu svoji ekipi zagotovila tri točke prednosti (15:12), zato se je Miklavc odločil za polminutni odmor, ki pa ni prinesel preobrata, kajti z novimi tremi zaporednimi točkami Calcit Volley je bil zaostanek Nove KBM Branika že šest točk (12:18). Mariborčanke so po drugem polminutnem odmoru še prepolovile zaostanek (16:19), toda po njihovi napaki je bilo že 21:16 za domačo ekipo, s tem pa je bila tekma bolj ali manj odločena. Z drugo zaključno žogo, uspešna je bila odlična Brulec Kostićeva, z 19 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme, so Kamničanke prišle še do druge letošnje zmage nad aktualnimi pokalnimi zmagovalkami Slovenije.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Če se za trenutek dotaknem sobotne tekme proti Ankaranu, kjer smo tekmo dobili zahvaljujoč boljši igri v bloku in obrambi, smo danes veliko bolje delovali v napadu. Vsekakor moram pohvaliti Olivero Kostić Brulec, ki je imela v napadu kar 73-odstotno uspešnost, pa tudi sicer so tudi druge igralke v napadu zelo dobro delovale. Veseli me tudi, da smo proti eni serverski ekipi, kakršna je mariborska, na sprejemu naredili le tri napake. Čeprav so bile Mariborčanke boljše, kot na prvi tekmi, sem imel občutek, da imamo tekmo ves čas pod nadzorom in še enkrat več se je pokazalo, da če igramo svojo odbojko, smo trenutno močnejša ekipa od njih. Dejstvo je, da imajo Mariborčanke še veliko rezerve, pa tudi mi lahko igramo boljše.«