Janežičeva pričakuje težjo tekmo kot v Mariboru

  Do drugega turnirja skupine B lige prvakinj, ki bo 26. do 28. januarja v Nantesu, čakajo odbojkarice Calcit Volleyja še tri tekme v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske. Prva bo na sporedu že v sredo, 13. januarja, ko bodo v kamniški športni dvorani Kamnik gostile Novo KBM Branik. Tekma se bo začela ob 16. uri.

  V prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni med kamniškimi in mariborskimi odbojkaricami pred mesecem in pol so v dvorani Lukna s 3:0 slavile aktualne državne prvakinje. Odbojkarice Calcit Volleyja so trenutno tudi na prvem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko je Nova KBM šele četrta, vendar s samo devetimi odigranimi tekmami, Kamničanke so jih odigrale dve več.

  Toda med božično-novoletnim premorom so se v mariborskem taboru odločili za nekatere spremembe. Radovana Gačiča je na klopi zamenjal Samo Miklavc, ki je bil predlani že vodil Mariborčanke in z njimi osvojil pokalno lovoriko, novinki pa sta črnogorska sprejemalka Danijela Džaković, ki je, prav tako lani, igrala za Formulo Formis, večja neznanka pa je srbska podajalka Anđela Veselinović. Po hudi poškodbi se počasi vrača Lorena Fijok Lorber, ki je nekaj malega že igrala pred slabim tednom dni, ko so Mariborčanke v gosteh premagale ATK Grosuplje.

  »Pričakujemo lahko popolnoma drugačno tekmo, kot je bila tista v Mariboru. Čeprav bomo igrale v svoji dvorani, to še ne pomeni, da bomo zaradi tega v kakšni prednosti. S spremembami v mariborski ekipi smo seznanjenje, nanje se dobro pripravljamo, škoda pa je, da v soboto niso igrale s Šempetrankami, saj bi tako o njihovih novinkah imeli še več podatkov. Toda po drugi strani se moramo osredotočiti na svojo igro, to bo najbolj pomembno,« pred drugim letošnjim obračunom z bankirkami razmišlja Leja Janežič, ki tudi v letošnji sezoni navdušuje na mestu proste igralke.

  Sredina tekma z Novo KBM Branikom bo za Kamničanke prva od treh, ki jih še čakajo pred drugim turnirjem skupine B lige prvakinj, ki bo v Franciji. »Mislim, da nam bodo te tekme služile kot dobra predpriprava za turnir v Nantesu. Zavedamo, da bodo tam ekipe seveda veliko kakovostnejše, odbojkarice Conegliana, Fenerbahčeja in Nantesa so same vrhunske igralke, toda v Trevisu smo dokazale, da lahko držimo korak z njimi. To smo dokazale z osvojenim nizom proti Turkinjam, v Franciji pa bodo naše želje še večje. Nadejamo se tudi svoje prve zgodovinske zmage v tem tekmovanju. Toda do takrat je še dovolj časa, zdaj moramo vse svoje misli usmeriti na sredino tekmo z Mariborčankami, potem je na vrsti Krim in pred odhodom v Francijo še GEN-I Volley.«

  V letošnji sezoni gre kamniški ekipi v državnem prvenstvu vse po načrtih, čeprav so se enkrat že »opekle«, ko so pred prvim turnirjem lige prvakinj v Trevisu doma izgubile proti SIP Šempetru. »Ne bi rekla, da smo bile takrat z glavami že v Italiji, mislim, da je šlo bolj zato, da naš pristop ni bil najboljši, saj na igrišču ni bilo čutiti prave energije. Vendar moramo priznati, da so nas tudi Šempetranke presenetile z odlično igro in borbenostjo. Drugače pa smo lahko z dozdajšnjim potekom sezone zadovoljne.«

  V uvodni tekmi v letu 2021 so varovanke Aljoše Jemca po pričakovanjih prišle do zmage v Kopru, vendar so jih Ankarančanke pošteno namučile. »Dejstvo je, da to še zdaleč ni bila naša najboljša tekma. Znamo in zmoremo igrati veliko bolje, res pa je, da so Ankarančanke prikazale borbeno igro, z veliko željo po zmagi, toda ko je bilo to najbolj potrebno, smo le pokazale svojo kakovost. Vsekakor se nam takšne tekme v nadaljevanju sezone ne bodo več smele ponavljati. Zagotovo pa ne v sredo proti Novi KBM Braniku,« opozarja Janežičeva.