Po zaspanem začetku do zanesljive zmage

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga srednjeevropske lige v Gradcu  domačo ekipo UVC Holding Graz premagali s 3:1 (-15, 20, 15, 14). V soboto, 16. januarja, se bodo Kamničani v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške, ob 19. uri, doma pomerili s Hočami, v srednjeevropski ligi pa bodo spet igrali 27. januarja v Zagrebu proti Mladosti.

  UVC Holdng Graz – Calcit Volley  1:3 (15, -20, -15, -14)

  Gradec – Raiffeisen Sportpark Graz, brez gledalcev, sodnika: Miklošič (Slovenija), Schirmbacher (Avstrija).

  UVC Holding Graz: Mikulass Koch, Militao Carvalho Ribeiro Pereira 11, Imširović 6, Steiner (L), Scheucher 6, Žagar, Kratz , Fonseca Pereira Jardim 1, Ochaya (L), Reiter, Koraimann 8, Unterberger 9, Kremer 3. Trener: Robert Koch.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purić 10, Kosmina, Gasparini 13, Hebda 12, Klobučar 20, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 6, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  Kamniški odbojkarji so v letošnji srednjeevropski ligi do gostovanja v Gradcu odigrali sedem tekem, štiri so končali z zmago, na treh so bili praznih rok, tako da je njihova uvrstitev na zaključni turnir, ki bo tudi letos v Waldviertlu, še vprašljiva. Z novimi tremi točkami so zdaj nekoliko bližje cilju, do konca rednega dela tekmovanja pa jih čakajo še štiri tekme, povratna z Gradčani, dve z zagrebško Mladostjo in za konec gostovanje v Pliberku pri SK Zadrugi Aich/Dob.

  Začetek prvega niza, ki se je zaradi težav Calcit Volleyja na poti začel s polurno zamudo, je pripadel domači ekipi, ki je izkoristila predvsem nezbranost gostov na servisu, pa tudi njen slabši sprejem. Tako je pri zaostanku petih točk (6:11) Gregor Jerončič že posegel po prvem polminutnem odmoru, vendar tudi to ni prebudilo njegovih varovancev, kajti po kar treh lastnih kamniških napakah so domačini vodili že s 15:8. A s tem kamniških težav še ni bilo konec, kajti po njihovi že deveti lastni napaki je bilo 17:9 za UVC Holding Graz. Uvodni niz je bil tako odločen, z drugo zaključno žogo pa ga je končal Kemal Imširović.

  Tudi drugi niz je bolje začela domača ekipa, ki je do prve večje prednosti prišla po novi napaki Kamničanov (8:5), ki pa se tokrat hitro vrnili v igro in s točko Dike Purića izid na osmi točki izenačili. Do 13. točki sta bili ekipi izenačeni, Kamničani pa so na servis Jana Klobučarja dosegli tri zaporedne točke za vodstvo s 16:13. Čeprav servis kamniški ekipi še vedno ni stekel, so po novi točki Klobučarja povedli z 22:18, kar je bilo dovolj, da so v končnici po napaki domačih na servisu izkoristili svojo drugo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

  V začetku tretjega niza so kamniški  odbojkarji povedli z 2:0, nato pa s točko ali dvema vodili vse do izida 7:6, ko so s šestimi zaporednimi točkami, na servisu je bil Jan Brulec, domačinom pobegnil na 14:6. Niz je bil odločen po novem bloku, tokrat Saša Štalekarja, ko je bilo na semaforju neulovljivih 19:8 za Calcit Volley. Domačini v napadu niso bili več tako učinkoviti, tudi zahvaljujoč boljši igri Kamničanov v bloku, v napadu pa se je razigral Mitja Gasparini, ki je v prvem nizu dosegel le eno točko. Niz je končal Milosz Hebda.

  Tudi v četrtem nizu so bili Kamničani tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti, ko so z asom Klobučarja povedli z 9:5. Navkljub zaostanku štirih točk se domači trener Robert Koch ni odločil za polminutni odmor, zato pa je svoje varovance k sebi poklical po uspešnem napadu Gasparinija in novem asu Klobučarja, saj so zaostajali za šest točk (5:11). Toda tudi polminutni odmor ni spremenil razmerja moči na igrišču, kajti po asu Štalekarja so kamniški odbojkarji vodili že s 14:6, tako da se jim je nasmihala peta zmaga v srednjeevropski ligi. Do nje so brez večjih težav tudi prišli, odlični Klobučar je poskrbel za prvo zaključno žogo za končno zmago, sam pa je drugo tudi izkoristil.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Na poti v Gradec smo že v Blagovici naleteli na prometno nesrečno, tako da smo obtičali za dobro uro in skoraj zamudili na tekmo, ki se je tako ali tako začela z zamudo. Če sediš skoraj pet ur v kombiju, zagotovo to vpliva tudi na igro, ni pa samo to razlog, da smo prvi niz izgubili. V njem smo bili počasni v vseh elementih igre, zamujali smo v bloku, servis nam nikakor ni stekel, toda že od sredine drugega niza smo prišli do svoje igre in potem nismo imeli več večjih težav. Tokrat lahko svojo ekipo lahko samo pohvalim za prikazano igro.«