Na prvem turnirju za DP najboljša Okroglič in Jeklin

  V soboto je v Kamniku na igriščih Pod Skalco potekal prvi letošnji turnir v odbojki na mivki za državno prvenstvo v kategoriji do 18 let. Med devetimi dvojicami sta prvo mesto osvojila Grega Okroglič in Primož Jeklin.

  Tekmovanje je potekalo po sistemu dvojne eliminacije in kljub odsotnosti najboljših igralcev iz lanske sezone, zaradi nastopov v državni reprezentanci v tekmovanju MEVZA in EP, je bila prikazana odlična odbojka. Tudi po zaslugi odlično pripravljenih igrišč Pod skalco.

  Presenetljivo je, da so se vse tekme končale po dveh nizih, ki so se igrali do 15 točke, kar je prava redkost na turnirjih, še posebej v mlajših kategorijah. Skupno je bilo odigranih 22 tekem na dveh igriščih, ki so bila cel dan obsijana s soncem.

  V malem finalu sta se srečali dvojici Filip Winkler in Teo Založnik ter Bor Bratož in Martin Veber. Z 2:0 (12, 10) sta slavila Bratož in Veber. V velikem finalu je ekipa MELOO, za katero sta igrala Grega Okroglič in Primož Jeklin, z 2:0 (17, 11) premagala Team Kristijan Golubović, za katerega sta igrala Aleksandar Stojanović in Mirnel Tunanović.

  Vse tekme sta odsodila sodnika Ervin Strmčnik in Maj Juvan, ki sta svoje delo odlično opravila. Treba pohvaliti tudi fair play igralcev, ki so športno priznavali napake.

  Končni vrstni red
  1. Okroglič/Jeklin
  2. Stojanović/Tunanović
  3. Bratož/Veber
  4. Winkler/Založnik
  5. Mugerli/Pigarev
  6. Juvan/Šušterič
  7. Drobnič/Muhovic
  8. Žikić/Zalokar
  9. Plaznik/Milutinović