Za državne prvakinje tudi Manca Lenart in Fatoumatta Sillah

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v novi sezoni močnejši še za dve igralki. Ob Evi Mori, ki se po sedmih letih vrača v Kamnik, Neji Čižman, iz ljubljanskega Vitala ter Miji Šiftar in Živi Javornik, ki sta lani igrali za drugo ekipo Calcit Volleyja, bosta novinki v vrstah aktualnih slovenskih državnih prvakinj še Fatoumatta Sillah iz GEN-I Volleyja in Manca Lenart iz ATK Grosuplja.

    Mlajša od obeh novink, ki sta se kot zadnji pridružili kamniški ekipi, je 18-letna Fatoumatta Sillah, izredno obetavna gambijska odbojkarica, ki je zadnji dve sezoni igrala v Novi Gorici. Na letošnjem finalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva je bila izbrana za najboljšo igralko in bila med najbolj zaslužnimi, da so naslov osvojile Novogoričanke, ki so v finalu premagale prav kamniško zasedbo.

    »Calcit Volley je ena najboljših ekip v Sloveniji, sam pa sem si vedno želela biti del najboljših. Drugi razlog je tudi trener Gregor Rozman, ki je eden najboljših trenerjev v Sloveniji in prepričan sem, da mi bo pomagal, da bom postala še boljša igralka. Osebno novih soigralk še ne poznam, sem se pa lahko prepričala o njihovi kakovosti, ko smo si bile še nasprotnice. Ker sem zelo komunikativna, se ne bojim, da ne bi hitro navezala stikov s soigralkami. Moja želja je, da bi bila v novi sezoni bolj samozavestna, kajti v minuli sezoni nisem bila popolnoma prepričana o tem, kar počnem, seveda pa si želim po najboljših močeh pomagati ekipi do zastavljenih ciljev,« je ob podpisu pogodbe dejala 182 cm visoka sprejemalka, ki lahko igra tudi na mestu korektorice.

    »Za prihod v Calcit Volley sem se odločila, ker gre za klub, ki je v Sloveniji na najvišji ravni. Menim, da bom imela veliko možnosti za napredek, pričakujem zelo kakovostne treninge in dobre tekme, predvsem v tujini. Zame prihod v Calcit Volley predstavlja nov izziv, ki se ga resnično veselim. Praktično vse igralke poznam že od prej, najbolje pa Ano Marijo Vovk, s katero sva igrali skupaj v kadetski in mladinski reprezentanci. Vem, da bodo vse soigralke pokazale na treningih in tekmah svoj maksimum, in prav tega se resnično veselim, saj le tako lahko ekipa raste in dosega dobre rezultate. Želja je, da obe domači lovoriki in da se uvrstimo v ligo prvakinj, želim pa si tudi osebnega napredka, da se izkažem v igri in da se bomo dekleta ujele kot ekipa,« pa je ob prihodu v Calcit Volley povedala 24-letna in 179 cm visoka organizatorica igre Manca Lenart, ki je zadnje tri sezone igrala za ATK Grosuplje, pred tem je igrala za SIP Šempeter.

    Manca Lenart bo nova podajalka pri državnih prvakinjah iz Kamnika