Starejši dečki bodo igrali v prvi ligi

    Starejši dečki Calcit Volleyja, ki jih v letošnji sezoni vodi Miha Plot, so na kvalifikacijskem turnirju dobili obe svoji tekmi in se uvrstili med osem najboljših ekipi v tej konkurenci. V prvi tekmi so z 2:0 (19, 26) premagali Mokronog, v drugi so bili z 2:1 (14, -23, 9) boljši od Kočevja.

    Kamniška ekipa je v prvi tekmi turnirja v uvodnem krogu bila prepričljivo boljša od Mokronajzarjev, v drugem pa je bila bolj zbrana v končnici. V drugi tekmi turnirja je Kočevje z 2:1 (-19, 19, 12) premagalo Šoštanj Topolšico, tako da sta se za neposredno uvrstitev v prvo ligo pomerili ekipi Calcit Volleyja in Kočevja. Kamničani so podobno kot v uvodni tekmi turnirja spet zelo dobro odigrali prvi niz, v drugem so nekoliko popustili v igri, kar so Kočevci izkoristili. O zmagovalcu je odločal tie-break, v njem pa je bila spet boljša Plotova četa.

    »Celoti turnir sem veliko menjal, da so vsi naši igralci dobili priložnost za igro. Prav vsi si zaslužijo pohvale za svojo igro, veseli me, da so v obe tekmi vstopili resno, ves čas turnirja pa je bil na visoki ravni tudi ekipni duh,« je svoje varovance pohvalil Miha Plot.

    Ob Kamničanih se je v prvo ligo uvrstil še Mokronog, ki je v prvi tekmi repasaža z 2:1 (22, -16, 12) premagal Šoštanj Topolšico, v odločilni tekmi pa so bili z 2:1 (22, -23, 11) premagali še Kočevje.