Mladinci uspešni tudi v Kotljah na Koroškem

    Mladinska ekipa Calcit Volleyja je bila uspešna tudi na drugem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo ligo. V Kotljah na Koroškem so v prvi tekmi z 2:0 (20, 16) premagali Panvito Pomgrad, v drugi pa so z 2:1 (-23, 23, 10) na kolena spravili še domači Fužinar SijMetal.

    Ker sta Enej Sladič in Luka Blaževič na šolski ekskurziji, je Gašper Ribič, ki v letošnji sezoni vodi kamniške mladince, spet moral nekoliko premešati postavo. Luko Blaževiča je na mestu podajalca zamenjal Jakob Drolc, ki je v letošnji sezoni do zdaj igral na mestu sprejemalca ali libera, na mestu korektorja je zaigral Nik Mujanovič, sprejemalca sta bila Miha Okorn in Gregor Frece, srednja blokerja Maj Novak in Jon Jensterle, na liberu pa Jaka Albič. Na Koroškem so bili še podajalec Jaša Skvarča, libero Marcel Kotnik in bloker Anže Vrhovnik.

    V prvi tekmi turnirja so Kamničani brez večjih težav dobili Sobočane, veliko bolj izenačena in napeta pa je bila njihova druga tekma turnirja z Ravenčani. Pred tem so domačini turnirja z 2:0 (25, 20) premagali kranjski Triglav. Po izgubljenem prvem nizu so kamniški mladinci dobili drugega, v tie-breaku pa so prav tako bili boljši in se zasluženo uvrstili v prvo ligo. Ob njih bodo v prvi ligi igrali tudi Ravenčani, ki so v odločilni tekmi še drugič premagali Kranjčane. Tokrat z 2:1 (-24, 11, 14).

    »S celotnim turnirjem sem zadovoljen in veseli me, da bomo v nadaljevanju sezone nastopali v prvi ligi. Pohvali bi vse fante za borbeno predstavo, bi pa izpostavil Jakoba Drolca, da se je tako hitro in dobro znašel v novi (stari) vlogi, na mestu podajalca,« je svoje varovance pohvali Gašper Ribič.