Zanesljivo do novih treh točk

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v svoji dvorani premagali Hoče s 3:0 (15, 19 19). V sredo, 20. januarja, bodo Kamničani v 16. krogu gostovali v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav. Tekma se bo začela ob 19. uri.

  Calcit Volley – Hoče 3:0 (15, 19, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 5, Kosmina, Gasparini 17, Hebda 12, Klobučar 15, Jerončič, Brulec 3, Beravs, Štalekar 8, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Hoče: Pušnik 9, Crnjanski 1, Oestvik 3, Bračko 2, Pesti 10, Herodež, Čopi, Leva 1, Orthaber (L), Hafner, Mejal, Koblar 1. Trener: Jurij Čopi.

  Kamniški odbojkarji so v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva zabeležili še tretjo zmago nad Hočami. Po težko prigarani zmagi v prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so slavili šele v tie-breaku, so tudi tokrat, podobno kot na prvi domači tekmi, do nje prišli brez izgubljenega niza. V vseh treh nizih so bili Kamničani boljši nasprotnik, predvsem so prevladovali v bloku, saj so v tem elementu igre dosegli deset točk, gostje le tri, veliko bolj učinkoviti pa so bili tudi v napadu, kjer se je s 17 točkami odlikoval Mitja Gasparini.

  V prvem nizu so bili hoški odbojkarji prvič v resnejših težavah na servis Jana Klobučarja, ki je z asom svoji ekipi priboril pet točk prednosti (10:5). Gostujoči trener Jurij Čopi je sicer vzel polminutni odmor, toda po uspešnem napadu Milosza Hebde so Kamničani prišli že do šestih točk prednosti (13:7). Razpoloženi Mitja Gasparini je bil najbolj zaslužen za vodstvo Calcit Volleyja s 15:8, z blokom Saša Štalekarja pa je bil prvi niz bolj ali manj odločen, saj so Hočani zaostajali že za osem točk (9:17). Tudi v nadaljevanju niza se Kamničani niso zaustavili, z novim blokom Štalekarja so povedli z 22:11, po napaki gostov pa so izkoristili tretjo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

  Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Hočani z blokom Marcela Pestija povedli z 12:10, vendar so Kamničani z asom Hebde izid hitro izenačili, nato pa sta bili ekipi skupaj do 14. točke. Odlični Gasparini je z dvema zaporednima asoma domačinom priboril tri točke prednosti (17:14), z uspešnim napadom pa že štiri (19:15). Za mirno končnico je poskrbel Diko Purič (21:16), Klobučar pa je z blokom varovancem Gregorja Jerončiča zagotovil šest zaključnih žog. Tokrat so domači odbojkarji izkoristili drugo, tudi tokrat po napaki gostov na servisu.

  Tudi v tretjem nizu so domači odbojkarji nadaljevali z zbrano igro, prevladovali so tako na servisu, kot v napadu in v bloku. Do osme točke so jim gostje še sledili, po dveh zaporednih blokih Puriča pa so zaostajali že pet točk (9:14). Nova zmaga se je Kamničanov nasmihala z novim blokom, že desetim na tekmi, tokrat Gasparinija, saj so prišli do vodstva s 16:10. Ko so Hočani po polminutnem odmoru naredili novo lastno napako, so zaostajali že za sedem točk (10:17). V končnici je bil spet Klobučar tisti, ki je poskrbel za šest zaključnih žog za trinajsto kamniško zmago v letošnjem državnem prvenstvu, drugo je zaključil Štalekar.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Na servisu smo bili dovolj agresivni, posledično pa nam je bilo lažje igrati v bloku in obrambi. Za nameček smo imeli še dober sprejem, tako da je bilo potem tudi lažje priti do side-avta. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, od prve točke do zadnje. Imamo dobro ekipo, zato nam tako odigrane tekme pridejo prav, da si upamo ves čas pritiskati na nasprotnika. Če se spomnimo prve medsebojne tekme v Hočah in potem prve v Kamniku, tu mislim na prvi niz, smo imeli veliko težav z njimi, tokrat pa ni bilo vprašanja, kako se bo tekma končala. To je pomembno za nas, da vidimo, da znamo igrati prepričljivo odbojko.«