15 asov za zmago

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale domači Krim s 3:0 (25, 13, 13). V sredo, 20. januarja, bodo Kamničanke igrale še zaostalo tekmo 12. kroga domačega prvenstva, ko bodo ob 19. uri, v svoji dvorani gostile GEN-I Volley.

  Krim – Calcit Volley  0:3 (-25, -13, -13)

  Ljubljana – Športna dvorana Vižmarje-Brod, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

  Krim: K. Mohorič 4, Aj. Ščuka 2, Deželak 2, J. Mohorič, Metelko 2, Bavdaž 11, Jovanovič 3, Blažič 4, An. Ščuka 1, Kavčič 3, Jerman (L), Zdešar (L), Kenda 4. Trener: Jože Časar.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 3, Pogačar, P. Marušič 12, Š. Marušič 2, Brulec Kostić 1, Boisa 2, Zatković 10, Janežič (L), Charuk 8, Jerala 3, Radišković 14. Trener: Aljoša Jemec.

  Pred štirimi tedni so Kamničanke v svoji dvorani brez večjih težav premagale krimovke, ki pa so dobro izkoristile božično-novoletni premor v državnem prvenstvu, kar so v sredo potrdile tudi z zmago proti GEN-I Volleyju v gosteh. Tudi proti Calcit Volleyju so domače odbojkarice v prvem nizu prikazale dobro igro, toda v drugem in tretjem nizu je bilo vse v znamenju v lanski sezoni najboljše slovenske ekipe, ki je dosegla kar 15 asov.

  Aktualne državne prvakinje so v dvoboj z Ljubljančankami krenile v nekoliko spremenjeni zasedbi, s sestrama Polono in Špelo Marušič ter Manjo Jeralo, počivale pa so Andjelka Radišković, Eva Pogačar in Katja Mihevc, ki običajno začenjajo tekme. Do devete točke so bile domače odbojkarice popolnoma enakovredne Kamničankam, ki so jim na servis Polone Marušič, dosegla je tudi dva asa, pobegnile na plus pet (14:9). Ko so gostje po dveh lastnih napakah domače ekipe svojo prednost povečale na 19:12, se je zdelo, da je prvi niz odločen. A ni bilo tako, kajti borbene krimovke so se predvsem po zaslugi razpoložene Nike Bavdaž pred vstopom v končnico Kamničankam približale le na dve točki zaostanka (20:22). V razburljivi končnici so nato rešile tri zaključne žoge in po napaki gostij celo same prišle v priložnost, da osvojijo uvodni niz. Toda Lucille Charuk s točko v napadu in Manja Jerala z blokom sta kamniški ekipi priborili še tretjo zaključno žogo, ki jo je tudi po zaslugi lastne napake Krima tudi izkoristila.

  Tudi v drugem nizu sta bili ekipi do osme točke izenačeni, s štirimi zaporednimi pa so Kamničanke spet prve prišle do nekoliko občutnejše prednosti (12:8). Po uspešnem napadu Radiškovićeve, ki je v drugem nizu vstopila v igro namesto Brulec Kostićeve, so Kamničanke prišle do vodstva s 14:9, po polminutnem odmoru domačega trenerja Jožeta Časarja pa je Polona Marušič izvajala še tri začetne udarce. Z zadnjim je, tudi ob pomoči mreže, dosegla tudi točko za kamniško vodstvo s 17:9. Tokrat Kamničanke niso ponovile napake iz uvodnega niza, s kar štirimi zaporednimi asi pa je drugi niz končala Radiškovićeva.

  V tretjem nizu so varovanke Aljoše Jemca že zelo zgodaj prišle do prve večje prednosti, saj so z blokom Katje Mihevc povedle s 6:2. S svojim petim asom na tekmi je Radiškovićeva njihovo prednost povečala na 9:3. Po dveh asih Katje Mihevc je bilo že neulovljivih 15:5 za Kamničanke, ki so z napadom Naje Boise prišle do kar 14 zaključnih žog, četrto pa je nato izkoristila Eva Zatković.

  Izjava po tekmi

  Aljoša jemec, trener Calcit Volley: »V prvem nizu se nam je poznalo, da smo nekoliko premešali začetno postavo, saj smo želeli odpočiti nekaj igralk, ko pa sta nam stekla servis in sprejem, je bilo vse lažje. Vendar si tudi domača ekipa zasluži pohvale za svojo predstavo v uvodnem nizu, nas pa do turnirja lige prvakinj v Nantesu čakata še domači tekmi z Novogoričankami in Ankarančankami.«