Ljutomerčanke tudi v drugo premočne

  Po več kot mesecu dni je druga ženska ekipa Calcit Volleyja nadaljevala z državnim prvenstvom v 2. DOL za ženske. Mlade Kamničanke so gostovale v Ljutomeru, pri drugouvrščeni domači ekipi, in po hudem boju izgubile z 1:3 8-15, 22, -23, -22). V prihodnjem krogu Kamničanke čaka še eno gostovanje, ko bodo v soboto, 23. januarja, igrale proti ekipi Murexin-Kema Puconci.

  Ljutomer – Calcit Volley  3:1 (18, -22, 23, 22)

  Ljutomer – Športna dvorana ŠIC Ljutomer, brez gledalcev, sodnici: Tovornik, Bezjak.

  Ljutomer: Banfi, Makoter, Kutnjak, Petek, Stavbar, Pintarič, Sakovič, Stankovič, Ana Kolmanič, Anja Kolmanič, Oletič, Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

  Calcit Volley II: Krašovec, Topič, Stupar, Lužovec, Javornik, Šiftar, Povh, Zorman, Žužek, Žvegla, Andrejič, T. Gojak, A. Gojak, Kraševec. Trenerka: Katarina Vraber.

  Med tednom so Ljutomerčanke slavile v Murski Soboti, medtem ko so Kamničanke svojo zadnjo tekmo v drugoligaški konkurenci odigrale 12. decembra, ko so doma premagale Braslovče. Tudi zato je bilo v njihovi igri, predvsem v uvodnem nizu, veliko negotovosti, v nadaljevanju pa so bile ves čas enakovredne domači ekipi, ki je bila v končnicah tretjega in četrtega niza bolj zbrana. Tako so Ljutomerčanke še drugič v letošnji sezoni premagale Kamničanke, ki so s štirimi porazi še naprej na četrtem mestu.

  Začetek uvodnega niza je pripadel domači ekipi, ki je povedla s 4:1, vendar so Kamničanke na servis Veronike Povh izid že na četrti točki izenačile, nato pa povedle z 8:6. Toda po polminutnem odmoru domačega trenerja Bojana Novaka so Ljutomerčanke vajeti igre vzele v svoje roke, niz pa je končala Ana Stankovič.

  V drugem nizu so Kamničanke po dveh zaporednih blokih Anje Zorman domačinkam pobegnile za šest točk (12:6), s šestimi točkami pa so vodile tudi pri izidu 20:14. Pred vstopom v končnico niza so se jim domače odbojkarice na servis Sare Sakovič približale le na točko zaostanka (21:22), vendar so se po polminutnem odmoru gostje le zbrale, točko za izenačenje v nizih pa je dosegla Veronika Povh.

  V tretjem nizu so bile večinoma v prednosti domače odbojkarice, a si kakšne večje prednosti niso priigrale, čeprav so dvakrat vodile tudi s tremi točkami prednosti. Zadnjič pri izidu 11:8. V napeti končnici so pri izidu 23:23 kamniške odbojkarice z lastno napako domači ekipi omogočile prvo zaključno žogo, ki so jo tudi izkoristile.

  Tudi v četrtem nizu so Kamničanke večinoma zaostajale za Ljutomerčankami, ki pa si dolgo višje prednosti niso priigrale. Obetala se je še ena napeta končnica, toda pri zaostanku dveh točk (18:20) je kamniški ekipi popustila zbranost, kar so domačinke izkoristile ter prišle do kar petih zaključnih žog za končno zmago. Tri so gostje ubranile, s četrto pa je tekmo končala domača blokerka Barbara Petek.