Zagrebčanke prva ovira na poti do Lige prvakinj

    Na sedežu Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je potekal žreb evropskih odbojkarskih pokalov, v katerih bo v letošnji sezoni nastopilo pet slovenskih klubov, med njimi tudi oba kamniška. Ženska ekipa Calcit Volley bo igrala v elitni ligi prvakinj, njihovi moštveni kolegi pa v pokalu CEV Challenge. 

    Žreb v Luksemburgu pod taktirko nekdanje odlične hrvaške odbojkarice Maje Poljak in italijanskega reprezentanta Simoneja Giannellija je veliko zadovoljstva prinesel v tabor slovenskih prvakinj, odbojkaric Calcit Volleyja, saj jim je v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj namenil zagrebško Mladost. Varovanke Aljoše Jemca bodo prvo tekmo igrale že med 22. in 24. septembrom, povratni obračun bomo spremljali teden dni kasneje. “Ekipo iz Zagreba dobro poznamo, saj smo se v preteklih sezonah z njimi redno srečevali, tako da men nami velikih skrivnosti ne bo. Zadovoljni smo, ker smo dobili nasprotnika, ki je vsekakor premagljiv, ustreza pa nam tudi bližina Zagreba,” je žreb pokomentrial Jemec. Če se bo Kamničankam uspelo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja, se bodo za preboj v skupinski del lige pomerile z zmagovalkami dvoboja med Hapoelom Kfar Sabo iz Izraela in poljskim LKS Commercecon Lodž.

    Odbojkarji Calcit Volleyja bodo tokrat nastopili v pokalu CEV Challenge, žreb jim je za tekmece v prvem krogu namenil makedonski OK Vardar iz Skopja. Kamničani bodo prvo tekmo odigrali med 5. in 5. novembrom, povratno pa med 10. in 12. novembrom. Tudi v moškem taboru Calcita so nad izidom žreba zadovoljni. “Če odmislimo situacijo v povezavi s Covid-19 v Evropi, je žreb za nas ugoden. Ekipe Vardarja sicer še ne poznam, a glede na to, kaj je še bilo v bobnu, smo lahko zadovoljni. Seveda pa se nasprotnika ne sme podcenjevati, eno je na papirju, povsem drugo pa igrišče,” je prve misli po žrebu strnil prvi mož ekipe Gregor Jerončič.

    Z nestrpnostjo so na žreb čakali tudi v Ljubljani, kjer so imeli odbojkarji ACH Volleyja, ki so že uvrščeni v skupinski del lige prvakov, med dvajset najboljših evropskih moštev, manj sreče pri plesu kroglic. Slovenski prvaki bodo tekme na najvišji ravni igrali v okviru skupine C, skupaj z ruskim Zenitom iz Kazana, nemškim Berlinom Recycling Volleys in zmagovalcem kvalifikacijske skupine G. Glavni del lige prvakov se bo odvijal med 17. novembrom in 11. februarjem, sledili bodo izločilni boji.

    V drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju, pokalu CEV, bosta v prihajajoči sezoni nastopili dve slovenski ekipi. Odbojkaricam Nove KBM Branik je žreb na sedežu evropske zveze v 1. krogu namenil poraženke 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Možne tekmice so zagrebška Mladost, kamniški Calcit Volley, izraelski Hapoel in poljski LKS Lodž. SIP Šempeter, v lanski sezoni tretjeuvrščena ekipa slovenskega prvenstva, se bo v uvodu v evropsko sezono srečal s finskim Pölkky Kuusamom. Tekme se bodo začele 20. oktobra, povratni obračuni bodo potekali med 27. in 29. oktobrom.