S še mlajšo ekipo v novo sezono

  Kot zadnja je s pripravami na novo sezono začela druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki jo bo spet vodil najbolj uspešni kamniški trener, Gašper Ribič. Že v lanski sezoni ena najmlajših zasedb v drugoligaški konkurenci bo letos še mlajša, saj je večina odbojkarjev še mladincev ali kadetov. Svojo prvo tekmo v 2. DOL bodo mladi Kamničani igrali 10. oktobra, ko bodo v dvorani OŠ Stranje gostili Triglav II.

  Na prvem treningu v torek je bilo prisotnih dvanajst igralcev, kajti Nik Mujanovič je trenutno še na treningih s prvo kamniško ekipo, medtem ko je Miha Okorn prišel samo na sestanek. »Miha bo z Luko Marovtom sredi septembra branil slovenske barve na evropskem prvenstvu do 18 let v Izmirju v odbojki na mivki. Dovolil sem mu, da je do takrat lahko osredotočen samo na odbojko na mivki, kajti predstavljati državo na evropskem prvenstvu je velika čast za vsakega igralca in nenazadnje tudi za klub,« je odsotnost mladega kamniškega sprejemalca, ki je letos na državnem prvenstvu v odbojki na mivki slavil tako v kategoriji do 16 let kot do 18 let, pojasnil Ribič.

  Ker bodo Kamničani prvo tekmo v drugoligaški konkurenci igrali šele 10. oktobra, bo več kot dovolj časa, da nadarjeni Okorn nadomesti vse zamujeno. Sicer pa bo ekipa sestavljena podobno kot v lanski sezoni. Od začetka bo z njo Teo Podobnik, ki bo tudi njen najstarejši igralec, v njej pa ne bo več Mihe Grahka, Luke Lazarja in Matije Laknerja.

  »Z izjemo Podobnika so vsi drugi še mladinci ali kadeti. Na podaji bodo Urban Blaževič in njegov brat Luka, ki smo ga letos pridružili k drugi ekipi ter Nik Drnovšek, v sprejemalski liniji pa so Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Miha Okorn in Marko Medved, ki je lahko tudi libero, kar igra tudi Mark Uršič. Na mestu korektorja bosta Gregor Frece in Rok Podbregar, slednji je lahko tudi bloker, blokerji pa so še Ambrož Poljanšek, Žiga Koncilja, Nejc Kregar, ki prihaja iz mlajših kategorij, in Anže Vrhovnik, ki je lani začel sezono, potem pa je prenehal z igranjem,« je igralsko zasedbo predstavil Ribič, ki mu bo pri delu pomagal Kristjan Krt in morda tudi Jernej Smrekar.

  Ker lahko v letošnji sezoni odbojkarji igrajo le v dveh kategorijah, v drugi članski ekipi pa je kar nekaj obetavnih kadetov, se bodo morali v klubu odločiti, ali bodo igrali še v mladinski ali kadetski ekipi. Sicer pa bo v letošnji sezoni mladinska liga v spremenjeni obliki in bo šele maja zaključni turnir najboljše osmerice.

  »Časa, da se odločimo, kje bodo nekateri igralci ob drugi članski ekipi letos še igrali, je še dovolj, tako kot ga je dovolj do začetka sezone. Zato tudi nismo hiteli z začetkom priprav. V avgustu načrtujem, da bomo imeli tudi kakšen dopoldanski trening za tiste, ki se jih bodo udeležili, sicer pa vsak dan popoldne po dve uri. Podoben urnik bo tudi še prihodnji teden, ko bomo imeli trening tudi v soboto, naprej pa bomo še videli.«

  V letošnji 2. DOL je deset klubov, saj bo letos, podobno kot že lani pri ženskah, tudi 1. B moška liga, tako da bo konkurenca še bolj izenačena. »Mislim, da bo 2. DOL za to mlado ekipo zelo primerna, saj nobena ne bo bistveno močnejša od naše, tako da se bodo fantje lahko normalno razvijali. Pred njimi je veliko število tekem, kajti tu sta potem še mladinska in kadetska liga,« je še dejal Ribič.