Kamniški ekipi čakata na petkov žreb v Luksemburgu

    Tudi v sezoni 2020/21 bosta obe prvi članski ekipi Calcit Volleyja igrali v evropskih pokalih. Varovanci Gregorja Jerončiča bodo tudi letos igrali v pokalu Challenge, medtem ko se bodo aktualne državne prvakinje po treh letih spet skušale prebiti do Lige prvakinj, vendar bodo morale biti pred tem uspešne v dveh kvalifikacijskih krogih. Žreb v obeh tekmovanjih bo jutri v Luksemburgu, začel se bo ob 12.30, v živo ga bomo spremljali tudi na Facebook strani Calcit Volley.

    V ženskem delu Lige prvakov je bilo za udeležence lige prvakov rezerviranih 18 mest, a so jih nacionalne zveze prijavile le 17, kar pomeni, da se bodo skozi kvalifikacije v redni del prebile tri ekipe namesto dveh. Za zdaj imajo mesto v ligi prvakinj rezervirane tri turške ekipe (Vakifbank Istanbul, Eczacibasi Vitra Istanbul, Fenerbahče Istanbul), tri italijanske ekipe (Conegliano, Busto Arsizio, Igor Gorgonzola Novara), tri ruske ekipe (Dinamo Kazan, Lokomotiva Kaliningrad, Uraločka Jekaterinburg), dve poljski ekipi (Chemik Police, Rzeszow), dve francoski ekipi (Mulhouse, Nantes) ter po ena iz Nemčije (Schwerin), Bolgarije Maritza Plovdiv), Češke (VK UP Olomouc) in Finske (LP Salo). Kamničanke so v družbi 12 ekip, ki bodo svojo priložnost za igranje v skupinskem delu Lige prvakinj iskale v kvalifikacijah. Njihova pot bo vse prej kot lahka, kajti med konkurentkami so tudi ekipe iz Italije (Scandici), Rusije (Dinamo Moskva), Poljske (LKS Commercecon Lodz) in Nemčije (Allianz MTV STtutgart). Možne nasprotnice Kamničank v prvem krogu kvalifikacij so še Minchanka Minsk (Belorusija), Tent Obrenovac (Srbija), Vasas Budimpešta (Madžarska), Hapoel Kfar Saba (Izrael), SC Prometey Kamyanske (Ukrajina), Khimik Yuzny (Ukrajina) in Mladost Zagreb (Hrvaška). V primeru zmage v prvem krogu, štirikratne slovenske državne prvakinje čaka še drugi, odločilni krog. Prve tekme prvega kroga kvalifikacij bodo na sporedu 22. septembra.

    V moški Ligi prvakov ima ACH Volley že rezervirano mesto med najboljšimi evropskimi klubi in mu ne bo treba igrati kvalifikacij. Ob Ljubljančanih bodo v evropskih pokalih letos igrali le še odbojkarji Calcit Volleyja, tudi tokrat v pokalu Challenge. V njem je prijavljenih 33 ekip, Kamničanom pa ne bo treba igrati predkroga. V ženskem pokalu CEV bodo slovenske barve branile odbojkarice Nove KBM Branika in SIP Šempetra.