Za začetek gladko porazili državne prvake

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju prvega kroga srednjeevropske lige, tekma bo veljala tudi za modro skupino 1. DOL za moške, ki se bo začela v začetku februarja, v dvorani Tivoli s 3:0 (23, 24, 22) premagali ACH Volley. Svojo prvo tekmo pred svojim navijači bodo Kamničani igrali v sredo, 16. oktobra, ko bodo gostili Maribor.

  ACH Volley – Calcit Volley  0:3 (-23, -24, -22)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 350. Sodnika: Seifried (Maribor), Markelj (Bled).

  ACH Volley: Flajs, Vučičević 5, Kumer (L), Purić 6, Pavlović 7, Satler 4, Pleško, Đirlić 10, Okroglič 4, Pokeršnik 13, Videčnik, Kök 6. Trener: Matija Pleško.

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 11, Koncilja 4, Yordanov (L), Planinc 2, Brulec 6, Lakner, Kotnik 8, Štembergar Zupan 13, Hebda 12, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Najboljši slovenski odbojkarski ekipi zadnjih let sta se v letošnji sezoni prvič pomerili že v uvodu srednjeevropske lige, v kateri bosta obe ekipi igrali do začetka modre skupine 1. DOL za moške. Navkljub odbojkarski evforiji, ki je vladala v Sloveniji v času evropskega prvenstva, se v dvorani Tivoli ni zbralo prav veliko gledalcev, vsekakor pa manj, kot bi si ACH Volley in Calcit Volley zaslužila.

  Aktualni državni prvaki so v srečanje krenili brez srbskega podajalca Andrije Vilimanovića, prav tako še ni prišel ameriški libero Kyle Patrick Dagostino, medtem ko kamniški trener Marko Brumen ni mogel računati na oba korektorja Maxsona Pereiro in Boyana Yordanova, čeprav sta bila oba v zapisniku. V zapisniku je bil tudi domači trener Matija Pleško, ki je bil v vlogi drugega podajalca. Prvi so do dveh točk prednosti prišli Ljubljančani, ki so povedli s 6:4, a so Kamničani prek Domna Kotnika na šesti točki izid že izenačili. Ko je letošnja okrepitev ACH Volleyja, srbski korektor Božidar Vučićević, uspešno končal napad domačih za vodstvo s 17:15, je Brumen posegel po prvem polminutnem odmoru. Za novo izenačenje je na 18. točki z blokom poskrbel Miha Bregar, na servis Jana Brulca pa je Andrej Štembergar Zupan z novim blokom Kamničanom priboril dve točki prednosti (20:18). Z dvema odličnima servisoma Milosza Hebde so gostje povedli s 23:19, prav poljski sprejemalec pa je zaključil tretjo zaključno žogo za kamniško ekipo.

  Po novi točki Hebde so kamniški odbojkarji v drugi niz krenili z vodstvom 6:2, vodili pa so tudi še s 14:10. Toda po asu Petra Đirlića so se jim Ljubljančani približali na točko zaostanka (14:15), hrvaški korektor pa je po polminutnem odmoru gostov izid tudi izenačil (15:15). S tem težav za Kamničane še ni bilo konec, kajti Matej Kök je prvič v drugem nizu domačine popeljal v vodstvo (17:16). Veselje domače ekipe je bilo kratkotrajno, kajti Calcit Volley je po bloku Jana Brulca v končnico niza vstopil s prednostjo treh točk (21:18). Z asom Uroša Pavlovića so Ljubljančani izid na 23. točki še enkrat izenačili, v napeti končnici pa je Mario Koncilja izkoristil drugo zaključno žogo Calcit Volleyja za vodstvo z 2:0 v nizih.

  Tudi v tretji niz je bolje vstopila gostujoča ekipa, ki je na servis Hebde domačinom pobegnila za tri točke (6:3), toda Ljubljančani so z blokom Dika Purića izid na enajsti točki izenačili. To je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti Kamničani so z bolj zbrano igro v polju in v napadu na servis Jana Planinca prišli do štirih točk prednosti (18:14), po napaki domače ekipe pa že do petih (20:15). Andrej Štembergar Zupan je Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za končno zmago, tretjo je nato izkoristil razpoloženi Milosz Hebda.

  Kamniški trener Marko Brumen po tekmi ni skrival zadovoljstva. Kako tudi ne bi bil vesel, saj na igrišču pravzaprav ni imel igralca, ki bi razočaral. »Kako igra naš prvi korektor Boyan Yordanov še niti ne vemo, medtem ko je Maxson Pereira zelo dobro odigral pripravljalne tekme in predvidevam, da bi bilo tako tudi danes. Toda žal oba zaradi težav s poškodbo nista mogla pomagati ekipi, vendar je Andrej Štembergar Zupan na takšni ravni, da nismo nikogar pogrešali. Veseli me, da smo imeli raznovrstno igro, kar je bila zasluga Jana Brulca, ki je odlično razigral soigralce, predvsem je bil nevaren z drugimi žogami na mreži, hkrati pa je odlično menjal ritem podaje in ima velik delež, da smo prišli do treh točk. Vendar je to šele začetek sezone, je pa vsekakor spodbudno, da smo premagali ACH Volley. Dejstvo je, da se ne smemo uspavati, do tekme z Mariborom je še kar nekaj časa, da popravimo še tiste napake, ki so se nam pojavile v igri,« je strnil misli po uvodni zmagi v srednjevropski ligi.