Navdušili v Braslovčah

    Pomlajena druga ekipa Calcit Volleyja je v prvem krogu 2. DOL za moške v gosteh premagala domače Braslovče s 3:0 (16, 23, 19). Mladi Kamničani bodo v drugem krogu, v soboto, 12. oktobra, v dvorani OŠ Stranje gostili Špan Brezovico, ki je v prvem krogu doma premagala KEKOpremo Žužemberk.

    Varovanci Gašperja Ribiča so v svoji prvi uradni tekmi nove sezone prikazali odlično igro, s katero so zasluženo prišli do treh točk. Že v prvem nizu so Kamničani, ki so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič na podaji, Nik Mujanović in Teo Podobnik na sprejemu, Matija Lakner in Ambrož Poljanšek v bloku, Rok Podbregar na korektorju in Marko Medved na liberu, brez večjih težav prišli do vodstva z 1:0 v nizih. Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so bili Kamničani v končnici bolj zbrani, v tretjem pa so spet prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre.

    »Glede na to, da je bila za večino igralcev to prva tekma v članski konkurenci, so bile za nas Braslovče vseeno velika neznanka. Dejstvo je, da se z rezultatom ne obremenjujemo, želimo predvsem videti, kako napredujemo v posamičnih elementih igre, nocojšnja tekma pa je pokazala, da so fantje na dobri poti. Vsekakor je to dobra popotnica za nadaljevanje sezone,« je bil po zmagi v Braslovčah zadovoljen Gašper Ribič.

    Za Calcit Volley II so v Braslovčah igrali: Blaževič 3, Podbregar 13, Mujanovič 17, Podobnik 15, Lakner 7, Poljanšek 4, Medved – libero, Koncilija, Uršič, Drnovšek.