Za dvig samozavesti pred povratno polfinalno tekmo Pokala Slovenije

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo v svoji dvorani doživeli hladen tuš, saj so v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije izgubili z Merkur Mariborom z 2:3. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Mariboru, toda pred njo se bodo Mariborčani in Kamničani pomerili še v 18. krogu Sportklub prve odbojkarske lige.

  Že samo bežen pogled na statistiko sredine prve polfinalne tekme Pokala Slovenije pove razlog, zakaj so se prve medsebojne zmage v letošnji sezoni veselili mariborski odbojkarji. Tu mislimo predvsem na sprejem, kamniški je bil le 37-odstoten (16-odstotkov je bilo idealnega), mariborski pa kar 65-odstoten (32-odstotkov je bilo idealnega). Glede na prikazano igro v prvih dveh nizih je še dobro, da so Kamničani izvlekli vsaj dva niza ter si vsaj nekoliko olajšali delo pred povratno tekmo v Mariboru. Za uvrstitev v finale, ki so jim ga že lani preprečili prav Mariborčani, bodo potrebovali zmago s 3:0 ali 3:1, v primeru zmage s 3:2 pa bo o drugem finalistu odločal t. i. zlati niz. Kakršnakoli zmaga mariborske ekipe pa bo pomenila kamniško slovo od pokalnega tekmovanja.

  »Čeprav smo imeli podobno število napak na servisu kot Mariborčani in tudi asov, oboji po šest, so oni vendarle v tem elementu igre naredili več od nas. Tudi zaradi svojega nadpovprečnega sprejema, kar samo govori o tem, da nismo bili udarni na servisu, na drugi strani pa smo bili zelo slabi na sprejemu in to je na koncu odločalo,« je o sredinem domačem porazu dejal Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Ampak kakorkoli že, ne glede na poraz, Kamničani v pokalnem tekmovanju še niso v izgubljenem položaju.

  »To je res, vendar v tem trenutku bolj razmišljam o tem, kako dvigniti naš sprejem, ker bo to ključ do vsega, kar se bo dogajalo v Mariboru. V tem elementu igre preprosto moramo biti boljši. Če ne bomo, nimamo nobenih možnosti, da povratno tekmo dobimo,« se trenutno največje težave svoje ekipe zaveda Pleško.

  Prvo priložnost za boljši vtis bodo imeli Kamničani že v soboto, ko se bodo spet pomerili z varovanci Sebastijana Škorca.

  »Sobotna tekma bo za nas zelo pomembna. Z naše strani ne bo nobenega preračunavanja, da bi karkoli skrivali ali počivali koga od igralcev. Naredili bomo vse, da dobimo že to tekmo, vemo pa, da Mariborčani doma še bolje servirajo, ker imajo še boljši občutek za dvorano, tako da nas čaka vse prej kot lahko delo. Toda če smo pravi, bomo z borbeno igro obrnili zadevo v našo korist. Morebitna zmaga bi nam dvignila tudi samozavest za sredino povratno polfinalno pokalno tekmo,« se pomembnosti sobotnega obračuna z Mariborčani zaveda trener kamniških odbojkarjev.

  V boju za neposredno uvrstitev v četrtfinale končnice in s tem zanesljivo igranje v Sportklub prvi odbojkarski ligi tudi v prihodnji sezoni bo v 18. krogu državnega prvenstva, vse tekme bodo v soboto, zelo zanimivo na Ravnah na Koroškem, kjer bo gostoval Salonit Anhovo. Prav tako vseh skrbi okoli neposrednega obstanka v ligi niso rešeni Kranjčani, ki jih čaka domača tekma z ACH Volleyjem. V prvem delu sezone so Ljubljančanom odvzeli točko. V še težjem položaju od Kranjčanov so Črnučani, ki so trenutno sedmi, vemo pa, da se v Murski Soboti težko prihaja do točk.