Tekma proti Ankaranu ne bo priprava za Zagreb

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo po sredini zmagi na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije v Novi Gorici v soboto gostovale v Kopru. Njihov nasprotnik v 18. krogu Sportklub prve odbojkarske lige bo Ankaran, tekma se bo začela ob 19. uri.

  Kamničanke so na najboljši možni način končale prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije in z zmago proti GEN-I Volleyju naredile še en korak k ubranitvi lanskoletnega pokalnega naslova. V vseh treh nizih so imele že na polovici visoko prednost, ki so jo v nadaljevanju tudi brez težav ubranile. Prav tako so bile boljše v vseh elementih igre, tako da je bil njihov trener Gregor Rozman po tekmi zadovoljen s predstavo svojih varovank.

  »Naredili smo tisto, kar se od nas pričakuje. Relativno dobro smo izvajali začetne udarce, tako da domačinkam ni bilo lahko organizirati napadov in tudi to je bil eden od razlogov, da so naredile veliko število lastnih napak,« se je na kratko novogoriške pokalne tekme dotaknil Rozman.

  Zagotovo je bila igra, ki so jo Kamničanke pokazale v Novi Gorici, in minulo soboto v prvenstveni tekmi proti Šempetrankam dobra napoved za zadnji turnir srednjeevropske lige v Zagrebu, kjer bodo potrebovali vsaj eno točko v dveh tekmah, da se uvrstijo v polfinale tega tekmovanja. Toda že pred tem jih čaka gostovanje pri Ankaranu, ki bo za kamniško ekipo prav tako pomembno, kajti še vedno nima zagotovljenega prvega mesta po rednem delu državnega prvenstva.

  »Čeprav nas že prihodnji torek čaka tekma z zagrebško Mladostjo, so vse naše misli usmerjene proti Ankaranu. Želimo nadaljevati zmagoviti niz in v prvenstvu ohraniti prednost pred drugouvrščenimi Mariborčankami, zato moramo svoje delo opraviti stoodstotno. Šele po tej tekmi bomo začeli razmišljati o zagrebškem turnirju. Za nas je vsaka tekma v zdajšnji postavi pomembna, kajti za nami sta šele dve, v katerih smo igrali v polni zasedbi, vemo pa, da se z zmagami utrjuje samozavest in zbranost. To je edina prava pot, po kateri moramo nadaljevati,« pravi trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  V letošnji sezoni so Kamničanke v obeh dozdajšnjih tekmah brez večjih težav premagale Ankarančanke, ki imajo, čeprav so v prvenstvu šele pri petih zmagah, vsaj na papirju močno ekipo. V njej so tudi štiri nekdanje igralke Calcit Volleyja, Tina Grudina, Maja Forštnarič, Sara Valenčič in Tina Kaker.

  »Pričakujem, da bodo v končnici Ankarančanke igrale veliko boljše, tako da jih nikakor ne smemo podcenjevati. Njihova realna moč je realno večja, kot kaže trenutna lestvica. Zagotovo so sposobne igrati bolje in tega se zavedamo. Naredili bomo vse, da bomo mi tisti, ki bomo narekovali ritem igre in držali svojo pot, ki smo si jo zastavili,« je še dejal Rozman.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale tri tekme 18. kroga državnega prvenstva. Lokalni derbi bo v Hočah, kjer bo Formis gostil Novo KBM Branik. V Šempetru bo izredno pomembna tekma v boju za peto mesto, na katero še vedno računajo tudi Grosupeljčanke, ki so trenutno tri točke za SIP Šempetrom. Krim, ki se je že sprijaznil, da si bo obstanek v Sportklub prvi odbojkarski ligi skušal ohraniti v osmini finala, ko se bo pomeril z najboljšo ekipo 1B. lige, bo gostoval v Novi Gorici.