“Vse je v naših glavah”

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo začele svojo letošnjo pot v pokalu Challenge. Njihov prvi nasprotnik bo češka ekipa PVK Olymp iz Prage, trenutno petourvšrčena ekipa češkega državnega prvenstva. Tekma v športni dvorani Kamnik se bo začela ob 20. uri, povratna pa bo na sporedu čez štirinajst dni v Kladnu.

  Ponedeljkov derbi z Novo KBM Branik se je za Kamničanke začel obetavno, toda po zmagi v uvodnem nizu nadaljevanje tekme zanje ni bilo več tako uspešno. Popustile so na sprejemu, njihov napad ni bil več tako učinkovit, zatajile pa so tudi na servisu. »Medtem ko so Mariborčanke v fazi servis – sprejem igrale solidno, ob tem so dosegle še enajst asov, smo mi po prvem nizu padli v tem elementu igre. Slaba tekma z naše strani, solidna tekma z mariborske strani, ampak ne smemo obupati, moramo gledati naprej, kajti pred nami je nova tekma,« je po porazu v Mariboru dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

  Do tekme s Čehinjami bodo imele Kamničanke le dan počitka, dva dni več ga bo imel recimo PVK Olymp, ki pa v češkem prvenstvu ne blesti. V soboto je doma izgubil proti vodilnemu Brnu. Z njim se je Calcit Volley pomeril v pripravah na novo sezono. Na turnirju v Olomoucu so bile boljše Čehinje.

  »Češko ekipo poznamo, v Olomoucu je bilo 3:0 zanje. Zagotovo gre za ekipo, ki jo moramo spoštovati. Nenazadnje imajo v svojih vrstah ukrajinsko sprejemalko Karino Denisovo, ki je trenutno prva napadalka češke lige, imajo dve izkušeni blokerki, Lenko Ovečkovo, reprezentantko Slovaške na podaji … Skratka, daleč od tega, da bi šlo za slabo ekipo. Češka liga je močna, močnejša kot naša in pričakujem težko tekmo, na kateri bomo morali pokazati veliko več, če bomo želeli biti konkurenčni,« se nove težke preizkušnje svojih varovank zaveda Rozman. Že zdaj pa je jasno, da bodo morale biti veliko boljše na sprejemu, kot so bile v Mariboru.

  »Ne samo na sprejemu, tudi servis bo moral biti prodornejši. Oba elementa sta povezana in oba bomo morali izvajati veliko bolje, da bi lahko računali na ugoden izid na tej prvi tekmi. Čeprav bomo imeli le dan časa, da vse to popravimo, bi to moralo biti dovolj, saj smo v čisto normalnem ritmu tekem za ta del sezone. Ni nobene utrujenosti, prav tako ne sme biti nobene slabe volje zaradi mariborskega poraza. Vse je v naših glavah, narediti moramo vse, da bomo prikazali igro, ki smo jo v tej sezoni že, in če bo tako, bo tudi izid temu primeren,« je odločen trener odbojkaric Calcit Volleyja.   

  PKV Olymp, ki je do leta 1990 igral pod imenom Ruda zvezda, ima bogato in uspešno zgodovino, saj je bil šestnajstkrat prvak svoje države, enajstkrat Češkoslovaške in petkrat Češke, vendar zadnjič v sezoni 2007/8. Osemkrat je tudi osvojil češki pokal in dvakrat češkoslovaški, v Evropi pa kakšnih vidnejših izidov ni dosegel. Edini dve tujki v ekipi sta že omenjeni Ukrajinka Denisova in Slovakinja Ovečkova.