Evropska sezona odprta z zmago!

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge doma gostile ekipo PVK Olymp iz Prage. S 3:1 (-18, 23, 28, 18) so zmagale Kamničanke. Povratna tekma bo na sporedu 18. decembra v Kladnem, že v soboto, 7. decembra, pa bodo varovanke Gregorja Rozmana v devetem krogu srednjeevropske lige gostovale pri ekipi GEN-I Volley. Tekma bo veljala tudi za državno prvenstvo.

  Calcit Volley – PVK Olymp Praga  (-18, 23, 28, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Niedbal (Poljska), Burheim (Norveška).

  Calcit Volley: Zbičajnik 2, Kotnik (L), Mihevc 1, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 10, Vovk 11, Brulec Kostić 25, Zatković, Janežič (L), Charuk 17, Jerala, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

  PVK Olymp Praga: Kalhousova 14, Purchartova 5, Denisova 25, Stankova 11, Simanova 6, Komarkova 2, Fomenkova 1, Jakuškina, Oveckova 5, Peskova, Smutna. Trener: Stanislav Mitač.

  V ponedeljek so Kamničanke v derbiju z Novo KBM Branik po dobri igri v prvem nizu popustile in tako prvič v letošnji sezoni izgubile v domačem prvenstvu. Tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo, kjer so na drugem mestu, prehitele so jih prav Mariborčanke. S porazom so domače prvenstvo končale tudi odbojkarice iz Prage, ki so doma izgubile proti vodilni ekipi češke lige, Brnu, praznih rok pa so ostale tudi v Kamniku, čeprav so prepričljivo dobile uvodni niz.

  Pražanke so na začetku uvodnega niza na servis Lenke Ovečkove domačinkam pobegnile za šest točk (1:7) in šele po polminutnem odmoru so domače odbojkarice vzpostavile ravnotežje na igrišču. Vendar na manj kot tri točke zaostanke niso prišle, zato je pri izidu 8:14 Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor. Toda po dveh zaporednih točkah Ukrajinke Karine Denisove je bilo že 17:9 za gostujočo ekipo, ki je brez težav dobila uvodni niz, v katerem so Kamničanke zatajile na sprejemu in v napadu, kjer sta bili učinkoviti le Olivera Brulec Kostić in Lucy Charuk.

  V drugi niz so domače odbojkarice vstopile bolj zbrano na sprejemu, tudi servis je bil natančnejši, še vedno pa so imele težave z učinkovitostjo v napadu. To jim je sicer prineslo vodstvo s 7:5 in 10:8, a so jih gostje obakrat hitro ulovile. Po točki Brulec Kostićeve je prvič zadišalo po izenačenju v nizih, vendar so se po drugem polminutnem odmoru Čehinje vrnile v igro. Denisova jih je popeljala do vodstva z 21:20, vseeno pa so se na koncu veselile domače odbojkarice. Dva zaporedna napada ukrajinske sprejemalke sta namreč končala v avtu.

  Čeprav so v tretjem nizu Kamničankam gostje pobegnile za štiri točke (7:3), sta bili ekipi na sedmi že skupaj, s točko Denisove pa so bile Čehinje tiste, ki so prišle do vodstva (12:10), a je Brulec Kostićeva poskrbela za novo izenačenje (13:13). Na servis Katje Mihevc, ki je prispevala tudi asa, so pred vstopom v končnico domače odbojkarice prišle do vodstva 19:16, spet pa je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti z delnim izidom 5:0 so Pražanke povedle z 21:19. V še eni napeti končnici so bile bolj zbrane domačinke, ki so prek Katje Mihalinec izkoristile štiri zaključne žoge. Dve so za vodstvo z 2:1 v nizih imele tudi Čehinje.

  Na krilih zmage v tretjem nizu so domače odbojkarice začele četrtega in ob dobrem servisu povedle z 8:3. Vodile so tudi še z 11:6, s tremi zaporednimi točkami so se jim Čehinje približale na dve točki zaostanka (9:11), toda po polminutnem odmoru je bila odlična Brulec Kostićeva najbolj zaslužna za novo vodstvo Calcit Volleyja s petimi točkami prednosti (15:10). Z uspešnim blokom Mihalinčeve so Kamničanke gostjam pobegnile na 17:11, še korak bližje zmagi na prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge pa so bile lanskoletne četrtfinalistke po točki Tine Kaker (20:13).  Tekma se je končala z novima zaporednima napakama gostij.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Začeli smo z nekoliko spremenjeno začetno postavo, vendar svoji ekipi ves čas govorim, da je to ekipa 14 igralk in ne glede na to, katere jo začnejo, jim popolnoma zaupam. Na žalost je imela Eva Zatković na začetku nekaj slabih trenutkov, vendar nič zato, prepričan sem, da bo ob naslednji priložnosti pokazala več. Veseli pa dejstvo, da smo se po slabšem začetku zbrali ter odigrali korektno tekmo do konca. Pomembno je, da smo ohranili prednost 3:0 oziroma 3:1, kar nam omogoča odprt dvoboj na povratni tekmi, je pa to šele prvi polčas. Odločalo se bo v Kladnem pri Pragi, kjer bomo v vsakem primeru morali loviti še eno zmago.«