Slabši sprejem usoden za Calcitovke

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v osmem krogu srednjeevropske lige, tekma velja tudi za državno prvenstvo, v Mariboru izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam, Novi KBM Braniku, z 1:3 (22, -20, -15, 19). Že v sredo pa čaka Kamničanke prva tekma prvega kroga pokala Challenge, ob 20. uri, bodo gostile češko ekipo PVK Olymp iz Prage.

  Nova KBM Branik – Calcit Volley   3:1 (-22, 20, 15, 19)

  Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 300, sodnika: Valentar, Seifried (oba Slovenija).

  Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 8, Pahor (L), Dobaj (L), Bračko 10, Stojilković 5, Šijanec, Kramberger, Sobočan 15, Ramić, Pintar 12, Galić 8, Lorber Fijok 16, Kranjc. Trener: Radovan Gačić.

  Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik (L), Mihevc, P. Marušič 2, Š. Marušič, Mihalinec 5, Vovk 6, Kostić Brulec 17, Zatković 6, Janežič (L), Charuk 12, Jerala, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

  Pred nekaj manj kot dvema mesecema so Kamničanke v uvodu v novo sezono pred svojimi navijači premagale Mariborčanke, na zelo dobri poti do nove zmaga pa so bile tudi po prvem nizu nocojšnjega obračuna v dvorani Lukna v Mariboru. Toda po zmagi v uvodnem nizu so popustile na sprejemu in na servisu, slabši je bil tudi napad, tako da jim niti boljša igra v bloku, kjer se je s štirimi neposrednimi točkami izkazala Lucy Charuk, ni prinesla nove zmage proti mariborski ekipi.

  Varovanke Gregorja Rozmana so zelo odločno vstopile v dvoboj z domačinkami, ki so po dveh zaporednih točkah Olivere Kostić Brulec in lastni napaki že pred sredino niza zaostajale za štiri točke (5:9). Še višja prednost je bila na kamniški strani po bloku Katje Mihalinec in novi lastni napaki domače ekipe, ko je bilo na semaforju že 16:10 za Calcit Volley. V končnici niza so se Mariborčanke gostjam po zaslugi Lorene Lorber Fijok približale na dve točki zaostanka (20:22), toda Lucy Charuk in Ana Marija Vovk sta v sami končnici uvodnega niza Kamničankam vendarle zagotovili vodstvo z 1:0 v nizih.

  Če je uvod v prvem nizu pripadel gostujočim odbojkaricam, so s točko Anite Sobočan domačinke povedle s 5:1. Anamarija Galić je imela največ zaslug, da je domača ekipa ohranila prednost pred Kamničankami, ki so z delnim izidom 4:0 izid na 16. točki izenačile. Po napaki domačink so celo povedle s 17:16, toda servisi Lorene Fijok Lorber in nato še Ele Pintar, ki je dosegla dva asa, so prelomile tehtnico na stran Nove KBM Branika. Ko je bila v bloku uspešna še Nina Stojiljković, je bilo že 23:19 za Mariborčanke, niz pa se je končal z lastno napako gostij.

  Tudi v tretjem nizu so se nadaljevale težave na sprejemu kamniške ekipe, kar so Mariborčanke s pridom izkoristile. Z blokom Anite Sobočan so povedle z 12:8, as Pintarjeve pa je Novi KBM Branik prinesel prednost že sedmih točk (15:8). Vseh upov po preobratu je bilo konec po uspešnem napadu Sobočanove, saj so domačinke pobegnile že za neulovljivih osem točk (17:9). niz je z blokom končal Brina Bračko.

  Vse do vodstva z 9:6 Calcit Volleyja, je kazalo, da bi se obračun dveh najboljših slovenskih ekip v zadnjem desetletju, v katerega se je lani sicer vmešal GEN-I Volley, lahko končal šele v tie-breaku, vendar je Pintarjeva izid na deseti točki izenačila, Stojilkovićeva pa je ob dobri akciji na mreži Mariborčankam priigrala že pet točk prednosti (17:12.). Tudi polminutni odmor Gregorja Rozmana ni spremenil razmerja moči na igrišču, kajti na manj kot tri točke se Kamničanke domačinkam niso več približale. Niz je z dvema zaporednima točkama končala Anita Sobočan.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Nova KBM Branik je odigrala solidno tekmo, predvsem v fazi servis – sprejem, mi pa smo po prvem nizu preprosto popustili v tem elementu igre. Premalo prodorni smo bili tudi na servisu, temu posledično pa je bila tudi naša igra v ostalih elementih igre. Z naše strani je bila to slaba tekma, Mariborčanke pa so samo izkoristile tisto, kar smo jim mi ponudili. Vendar ne smemo obupati, že v sredo nas čaka tekma v prvem krogu pokala Challenge.«