V sredo v Zagrebu prvič z Mladostjo

    Odbojkarje Calcit Volleyja do konca rednega dela srednjeevropske lige čakajo še štiri tekme, dve z zagrebško Mladostjo ter po eno z avstrijskima ekipama UVC Holding Graz in SK Zadruga Aich/Dob. Svojo prvo bodo odigrali že v sredo, 27. januarja, ko bodo ob 19. uri, gostovali v Zagrebu.

    Kamniška ekipa je v srednjeevropski ligi trenutno na četrtem mestu, dve točki za tretjeuvrščeno SK Zadrugo Aich/Dob, ki pa ima tekmo več. Na prvih dveh mestih sta Merkur Maribor, ki bo do konca rednega dela tekmovanja igral le še v gosteh z Dobljani, in ACH Volley, ki mora prav tako še igrati s SK Zadrugo Aich/Dobom in dvakrat z zagrebško Mladostjo. Ker bo domačin zaključnega turnirja tudi letos Union Raiffeisen, so tako prosta le tri mesta, najbolj pomembno pa je, da imajo varovanci Gregorja Jerončiča vse v svojih rokah.

    »Nimamo prav veliko časa, da bi se pripravljali na Zagrebčane, kajti državno prvenstvo teče nemoteno dalje. Do zdaj Mladost v srednjeevropski ligi ni odigrala prav veliko tekem, le štiri, vsekakor pa je ne bomo podcenjevali,« se z zagrebško ekipo ne želi preveč obremenjevati trener Calcit Volleyja.

    V lanski sezoni so Zagrebčani na zaključnem turnirju v Zwettlu v polfinalu premagali Kamničane, v finalu pa nato morali priznati premoč ACH Volleyja. Za zdaj jim v letošnji srednjeevropski ligi ne gre vse po načrtih, saj so dvakrat izgubili z Mariborčani, boljši od njih pa so bili tudi Dobljani, ki pa so konec oktobra z njimi izgubili. Tudi v letošnji sezoni igrajo v podobni zasedbi kot lani. Od nosilcev igre ni več Stefana Kovačevića, zato pa so močnejši za izkušenega srbskega sprejemalca Konstantina Čupkovića, že v začetku novembra pa je na klopi Radeta Malevića zamenjal Davor Meringer.

    Slovenski podprvaki bodo v srednjeevropski ligi po gostovanju v Zagrebu v rednem delu tekmovanja igrali doma še z ekipo UVC Holding Graz (3. februar) ter povratno z Mladostjo (10. februar), vmes pa jih čaka še gostovanje v Pliberku (7. februar) pri SK Zadrugi Aich/Dob.