Dober upor v prvem nizu, nadaljevanje v znamenju Conegliana

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi drugega turnirja skupine B lige prvakinj v Nantesu izgubile z najboljšo italijansko ekipo, Imoco Conegliano, z 0:3 (-21, -11, -11). V sredo bodo Kamničanke ob 18. uri igrale s turškim Fenerbahčejem, ki je bil danes s 3:0 (22, 16, 20) boljši od Nantesa.

  Calcit Volley – Imoco Conegliano  0:3 (-21, -11, -11)

  Nantes – Športni kompleks Mangin-Beaulieau, brez gledalcev, sodnika: Jettkandt (Nizozemska), Twardowski (Poljska).

  Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 2, Pogačar 2, Š. Marušič, Brulec Kostić 3, Boisa, Zatković 6, Janežič (L), Charuk 5, Jerala, Radišković 4. Trener: Aljoša Jemec.

  Imoco Conegliano: Caravello, Gicquel 10, Butigan 6, De Kruijf, Folie 8, Omoruyi 9, De Gennaro (L), Adams 16, Gennari 4, Wolosz, Hill, Sylla, Egonu, Fahr. Trener: Daniele Santarelli.

  Imoco Conegliano v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu še ni izgubil, prav tako pa je bil uspešen tudi na prvem turnirju v Trevisu, kjer je vse tri dvoboje dobil brez izgubljenega niza. Želja varovank Aljoše Jemca je bila, da bi proti v tem trenutku morda celo najboljši ekipi v Evropi, v igri uživale, obenem pa nudile čim večji odpor. V prvem nizu jim je to tudi uspelo, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kakovost italijanske ekipe, Kamničanke pa bodo svojo priložnost iskale na prihodnjih dveh tekmah v Nantesu.

  Kamničanke so v tekmo s Coneglianom vstopile hrabro, z željo, da nudijo čim boljši odpor, predvsem pa, da bi uživale v igri. Na servis Olivere Brulec Kostić, so po kar štirih lastnih napakah Italijank povedle celo s 7:3. Vendar je bilo veselje v kamniški ekipi kratkotrajno, kajti že na omi točki sta bili ekipi skupaj. S točko Gicquel je Conegliano po daljšem času spet prišel do vodstva (12:11). Toda Kamničanke se še niso predale, po novi napaki nasprotnic so še zadnjič vodile (14:13), pred končnico niza pa so zaostajale za tri točke (16:19). Tudi po prvem polminutnem odmoru Aljoše Jemca ni prišlo do preobrata, še več, Italijanke so na servis Loveth Omoruyi prišle do petih točk prednosti (22:17), a niz se s tem še ni končal. Jemec je vzel še svoj drugi polminutni odmor, po njem pa so Kamničanke dosegle tri zaporedne točke, tako da je po polminutnem odmoru posegel tudi Daniele Santarelli. Končnica niza je nato vseeno pripadla italijanski ekipi, ki je preko Američanke McKenzie Adams izkoristila prvo zaključno žogo.

  Drugi niz se za kamniško ekipo ni začel najbolje. Njihov sprejem ni bil več na visoki ravni, v prvem je bil celo 68-odstoten, kar so Italijanke izkoristile in na servis Lucille Gicquel dosegle pet točk zaporedoma za vodstvo z 9:2. Z drugim polminutnim odmorom so Kamničanke za trenutek zaustavile nalet nasprotnic, vendar so po uspešno izvedenem prvem tempu Raphaele Folie zaostajale že za deset točk (5:15). Navkljub visokemu vodstvu so Italijanke še naprej pritiskale s servisi, niz pa se je končal z lastno napako kamniške ekipe na servisu.

  Tudi začetek tretjega niza je bil podoben začetku drugega. Na servis Omoroyijeve je Conegliano pobegnil za pet točk (5:0), z blokom pa Adamsove že za sedem (8:1), tako da je moral kamniški trener vzeti še svoj drugi polminutni odmor. Toda tudi po njem so Kamničanke le stežka zaključevale svoje napade, kajti blok nasprotnic je bil zanje previsok, vse preveč težav so še naprej imele na sprejemu, na drugi strani pa so Italijanke brez večjih težav prihajale do točk. Tekma se je končala z novo napako Kamničank.

  Težko delo kamniško ekipo čaka tudi v sredo, saj je Fenerbahče, ki mu je v Trevisu pred slabima dvema mesecema odvzela niz, še močnejši, kot je bil v Italiji. Po krajši avanturi se je v Carigrad vrnila Američanka Kelsey Robinson, ki je bila z 12 točkami druga najbolj učinkovita igralka svoje ekipe v zmagi proti Nantesu. Z 19 točkami je izstopala Melissa Teresa Vargas Abreau, 11 točk je k zmagi Turkinj prispevala Eda Erdem Dündar, deset Brankica Mihajlović, po eno pa Belilz Baskir in Naz Aydemr Akyol.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Preprosto ima Conegliano tako odlično ekipo, da je tudi s svojo recimo ji drugo postavo, premočan nasprotnik. Še zlasti, če na servisu ne odigraš, kot smo igrali v prvem nizu in pa na sprejemu, kot smo igrali v prvem nizu, se zgodita drugi in tretji niz. V obeh nizih smo bili premalo agresivni na servisu, tako da so Italijanke iz izdelanih akcij brez večjih težav prihajale do točk. Ampak to me niti ni tako jezilo, ne bi pa se nam smelo dogajati, da smo toliko točk dobili iz neizdelanih akcij. Predvsem to velja za tretji niz. Vemo, da smo sposobni igrati veliko boljšo odbojko, kar smo dokazali v prvem nizu in ta nam mora biti iztočnica za nadaljevanje
  turnirja. Nas pa v sredo čaka še ena težka tekma, kajti Fenerbahče je veliko močnejši, kot je bil v Trevisu.«

  Spored tekem na turnirju v Nantesu

  Torek, 26. januar: Fenerbahče Istanbul – Nantes 3:0 (22, 16, 20), Calcit Volley – Imoco Conegliano 0:3 (-21, -11).

  Sreda, 27. januar: Calcit Volley – Fenerbahče Istanbul (18.00), Nantes – Imoco Volley Conegliano (20.30).

  Četrtek, 28. januar: Calcit Volley – Nantes (18.99), Imoco Volley Conegliano – Fenerbahče (20.30).

  Izidi tekem na turnirju v Trevisu
  1. krog: Imoco Volley Conegliano – Calcit Volley 3:0 (18, 17, 15), Fenerbahče Istanbul – Nantes 3:0 (16, 18, 15).
  2. krog: Nantes – Imoco Volley Conegliano 0:3 (-19,-11, -16), Calcit Volley – Fenerbahče Istanbul 1:3 (-16, 20, -24, -17).
  3. krog: Calcit Volley – Nantes 0:3 (-22, -19, -20), Imoco Volley Conegliano – Fenerbahče 3:0 (14, 19, 19).