V soboto v Kamnik prihaja ACH Volley

  V športni dvorani Kamnik bo v soboto, 5. decembra, na sporedu drugi letošnji derbi med Calcit Volleyjem in ACH Volleyjem. Tekma 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški, ki bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo, se bo začela ob 18.30. Za obe ekipi pa bo to zadnja preizkušnja pred evropskimi pokali. Calcit Volley bo v torek, 8. decembra, igral tekmo osmine finala pokala Challenge, ACH Volley pa bo od 8. do 10. decembra igral na prvem turnirju skupine C v Berlinu.

  Prvi letošnji ljubljansko-kamniški obračun, tik pred začasno prekinitvijo državnega prvenstva, so v Tivoliju s 3:1 dobili Ljubljančani, kaj lahko pa bi bil izid tudi drugačen. Aktualni državni so prepričljivo dobili uvodni niz, v drugem pa so prevladovali varovanci Gregorja Jerončiča. Tretji in četrti niz sta se odločala v končnici, obakrat pa so bili bolj zbrani ljubljanski odbojkarji, ki so v četrtem nizu ubranili tudi dve zaključni žogi.

  »Že v Tivoliju bi se tekma lahko končala tudi drugače, vendar svojih priložnosti nismo izkoristili. Ampak tako je v športu, enkrat se žoga obrne na tvojo stran, drugi na nasprotnikovo. Upam, da bomo v svoji dvorani Ljubljančanom vrnili za poraz na prvi tekmi,« je o edinem letošnjem porazu Kamničanov dejal Miha Plot, ki je v zadnjih tekmah po bolezenskih težavah Klemna Hribarja samo potrdil, da ima Calcit Volley na mestu libera dva odlična igralca.

  V prejšnjem krogu državnega prvenstva so Kamničani do novih treh točk prišli v Murski Soboti, v tekmi, ki je v prvem nizu niso odigrali na najvišji ravni, zato pa je bilo nadaljevanje toliko boljše, tako da njihova zmaga ni bila vprašljiva. »Da, res je, v Murski Soboti smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do vseh treh točk. Najbolj pomembno je, da smo na koncu osvojili vse tri točke, spet pa se je pokazalo, da ima Panvita Pomgrad dobro ekipo. Že v Kamniku so nam odvzeli niz, pa tudi v soboto so dokazali, da znajo igrati dobro odbojko. Mi smo naredili preveč lastnih napak, toda kljub temu, da ni bilo vse tako, kot smo si želeli, smo se v ključnih trenutnih zbrali in zmagali,« pa se je Plot dotaknil petkove zmage v dvanajstem krogu.

  Seveda bo popolnoma drugačna sobotna tekma s četo Matije Pleška, ki je minuli petek nepričakovano ostala praznih rok v Pliberku proti SK Zadrugi Aich/Dob. Tudi sicer Ljubljančani v letošnji sezoni niso tako prepričljivi, kot so bili v nekaterih prejšnjih. Ne nazadnje so v domačem prvenstvu izgubili tudi s Salonitom. »Eden od razlogov, da ACH Volley na pogled ni več tako prepričljiv, je tudi v tem, ker so tudi druge ekipe zelo dobro sestavljene. Če jim dovoliš, da se razigrajo, lahko kaj hitro zaideš v težave. Nam se je to dogajalo v začetku sezone, pa tudi Ljubljančani so se opekli v Kanalu. Še zlasti proti ACH Volleyju in nam so ekipe še dodatno motivirane, saj vedo, da nimajo česa izgubiti, zato je treba igrati še toliko bolj z glavo,« opozarja 33-letni izkušeni nekdanji reprezentant, ki je v sezoni 2014/15 z ACH Volleyjem tudi že osvojil naslov državnega prvaka.

  Toda ne glede na izenačenost lige vsaj trenutni pogled na prvenstveno lestvico kaže, da so najresnejši kandidati za naslov državnega prvaka vendarle ACH Volley, Calcit Volley in Merkur Maribor, ki bo v nadaljevanju sezoni močnejši še za reprezentanta Alena Šketa. »Tudi sam menim, da bo nekaj takšnega,« se strinja tudi Plot, ki ga s soigralci do konca leta čaka spet zelo naporen urnik tekmovanja. Takoj po sobotnem obračunu z Ljubljančani se bodo podali v Milano, kjer bodo v osmini finala pokala Challenge v torek igrali z Allianz Milanom, ki bo močnejši za Tineta Urnauta, že tako pa za Italijane igra Jan Kozamernik, vse bližje pa je tudi tekma z Mariborčani, ki bo na sporedu 18. decembra. Vmes jih čaka še tekma s Krko, do konca leta pa še s Hišo na kolesih in še dve tekmi v srednjeevropski ligi.

  »Veseli me, ker imamo resnično dobro ekipo. Na vseh položajih imamo resnično enakovredne igralce, tako da tudi, če kdo manjka, to lahko nadomestimo, kar se je pokazalo tudi na zadnjih tekmah. Osebno mi je vseeno, kdo igra, želim pa si, da vsakdo, ki igra, da svoj delež k zmagi. Upam, da bomo to znali izkoristiti v nadaljevanju sezone. Mislim, da je v naši igri še prostor za napredovanje in da bomo to tudi potrdili na igrišču. Zelo se veselim prihajajočih tekem, seveda najprej že te sobotne z Ljubljančani, potem torkove v Milanu in na koncu z Mariborčani. Vse te tekme bodo priložnost, da dvignemo svojo formo in raven igre,« se težkih obračunov, ki čakajo Kamničane, veseli Plot.

  V primerjavi s prvo tekmo v Tivoliju bo ACH Volley v Kamniku močnejši za Mitarja Đurića, ki se po poškodbi počasi vrača v igro, in Američan Kyle Dagostino, ki se je vrnil v ACH Volley. Sicer pa bodo v trinajstem krogu v soboto na sporedu tudi vse tri preostale tekme. V Kanalu bo Salonit Anhovo gostil Krko, Mariborčani bodo igrali s Hočami, v Kranj pa prihaja Panvita Pomgrad.