V Kopru dokazati, da je šlo le za slab dan

  Do prvega turnirja skupine B Lige prvakinj, ki bo od 8. do 10. decembra v Trevisu, čaka odbojkarice Calcit Volleyja le še tekma z Ankaranom. Tekma 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske bo na sporedu v soboto, 5. decembra, ob 19. uri, v dvorani OŠ Anton Ukmar v Kopru. Kapetanka kamniške ekipe, Eva Pogačar, obljublja, da bodo s soigralkami popravili slab vtis s sredine tekme proti SIP Šempetru, ko so v svoji dvorani doživele prvi letošnji poraz.

  Po prvem nizu zaostale tekme osmega kroga državnega prvenstva ni bilo prav nič slutiti, da bi Šempetranke lahko presenetile aktualne državne prvakinje. Toda že v drugem nizu so gostje prvič pokazale zobe, Kamničanke pa se niso prebudile niti po težko priborjeni zmagi v tretjem nizu. Še več, v četrtem in petem so na igrišču prevladovale odbojkarice SIP Šempetra, ki so v 12 dneh na kolena najprej pravile Novo KBM Branik, nato pa še Calcit Volley.

  »V tekmo smo vstopile zbrano, z dobro energijo in v prvem nizu smo prevladale nad nasprotnicami. Morda nas je v nadaljevanju prav to uspavalo, na drugi strani pa so se Šempetranke razigrale, me pa nekako nismo več našle pravega ritma. Takšni padci so se nam že dogajali, včasih tudi na treningih, vendar smo tekmo vzele kot resno opozorilo za naprej. Dejstvo je, da smo prve favoritinje za naslov državnih prvakinj, toda v slovenski ligi nobena tekma ni vnaprej dobljena, kar smo v sredo tudi same okusile. Ne preostane nam drugega, kot da gremo v vsako tekmo sto odstotno od prve do zadnje točke in z dobro igro dokazati, da smo boljše od nasprotnic,« kot prava kapetanka Eva Pogačar ni iskala opravičil za sredin poraz s Šempetrankami.

  Da je šlo le za slab dan, bodo Kamničanke lahko dokazale že v soboto, ko bodo igrale proti ekipi, ki je v osmih tekmah državnega prvenstva le enkrat zmagala. »Z Ankarančankami na prvi tekmi nismo imele večjih težav, toda zdaj se še toliko bolj zavedamo, da zmaga ne bo prišla sama od sebe. Vsak nasprotnik te lahko preseneti, če ga podcenjuješ, prepričana sem, da se tokrat to ne bo zgodilo,« obljublja organizatorka igre Calcit Volleyja, ki je trenutni vrstni red v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske, v kateri še niso igrale z GEN-I Volleyjem in Krimom, ne preseneča.

  »Novogoričanke so letos sestavile zelo dobro ekipo, tako da se veselimo tekem z njimi, vemo pa, da bomo morale biti nanje zelo pripravljene. Krima še ne poznamo, saj je novinec v ligi, vendar se tudi te tekme veselimo. Mislim pa, da so poleg nas pričakovano v vrhu tudi SIP Šempeter, Nova KBM Branik in kot rečeno GEN-I Volley, medtem ko ATK Grosuplje vedno znova preseneča in je zasluženo v boju za najvišja mesta. V boju za obstanek ima Krim nekaj točk prednosti pred Ankarančankami in Koprčankami, kar pomeni, da se je dobro pripravil na prvo leto v najmočnejši slovenski ligi. Toda do konca sezone bo še veliko krogov, tako da je pred nami še zelo zanimiva sezona.«

  Še kako zanimiva pa bo za Kamničanke izkušnja v Ligi prvakinj, ki je pred njimi. Tokrat so vanjo prišle tudi z nekaj sreče, po odpovedi Uraločke, vendar to ne zmanjšuje njihovega uspeha. »V novo sezono smo vstopile z željo po igranju v Ligi prvakinj. Vedele smo, da pot do tja ne bo lahka in da bo Lodž težko presenetiti. To nam sicer ni uspelo vendar smo na povratni tekmi dokazale, da smo sposobni igrati na najvišji ravni. Res je, da smo na koncu imele tudi nekaj sreče, da smo dobile priložnost igrati proti najboljšim evropskim ekipam. Škoda sicer je, da ne bomo mogle igrati doma, toda glede na trenutno stanje glede koronavirusa, je najbolj pomembno, da igramo tekme. Naša skupina je zelo močna, toda v Ligi prvakinj bi bila za nas tako ali tako močna vsaka skupina. Mislim, da bomo svojo priložnost iskale predvsem v tekmi proti Nantesu, kajti Conegliano je zame prvi favorit za osvojitev lige prvakinj, Fenerbahče pa v njej igra že več kot desetletje. Ampak kakorkoli že, v nobeno tekmo ne bomo šle z belo zastavo,« pa se tekem v ligi prvakinj veseli dvajsetletna Pogačarjeva.

  V soboto bo na sporedu le še tekma med ATK Grosupljem in SIP Šempetrom, medtem ko so obračuna med Krimom in Luko Koprom ter Novo KBM Branikom in GEN-I Volleyjem preložena.