V soboto se začenja lov za Ljubljančani in Mariborčani

  V soboto se bo v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške začela zadnja tretjina rednega dela državnega prvenstva. Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v 15. krogu, ob 19. uri, gostili Hoče, ki so jih do zdaj obakrat premagali, a so jim v četrtem krogu odščipnili točko. Tudi zato bodo kamniški odbojkarji po besedah svojega blokerja Saše Štalekarja v tekmo vstopili še bolj motivirani.

  V sredo so varovanci Gregorja Jerončiča gostovali v Gradcu, kjer so zabeležili še peto zmago v srednjeevropski ligi, s katero so korak bližje do zaključnega turnirja, ki bo tudi letos v Zwettlu, tako da so ob domačem Waldviertlu prosta le tri mesta. Tudi v tem tekmovanju so pred Kamničani Ljubljančani in Mariborčani, le da v obratnem vrstnem redu, pred četrtouvrščeno SK Zadrugo Aich/Dob pa imajo točko prednosti.

  »Čeprav je do Gradca le dobri dve uri, smo mi potrebovali veliko več, saj je bila avtocesta pri Blagovici zaradi nesreče dolgo zaprta, tako da se je tekma v Gradcu celo začela s polurno zamudo. V prvem nizu smo bili še trdi, bili smo počasni, zamujali smo v bloku, ob tem pa smo se morali navaditi še na dvorano, kajti istočasno so v njej na drugem igrišču igrali še rokometno tekmo. Vse to je vplivalo na našo igro, toda ko smo se ‘zbudili’, je zadeva stekla in ni bilo več dvomov o naši zmagi. Če se bomo želeli uvrstiti na zaključni turnir, bo treba zmagati na vsaki tekmi. V gosteh igramo še z Mladostjo iz Zagreba, s katero bomo igrali še doma, ter Dobom, doma pa bomo ob Zagrebčanih igrali še z našim sredinim nasprotnikom. Toda če bomo igrali na podobni ali še višji ravni, kot na zadnjih tekmah, se nimamo česa bati. Predvsem pa moramo v vsako tekmo vstopiti maksimalno, kajti takoj ko malce popustiš, si hitro kaznovan,« se je trenutnih dogajanj v srednjeevropski ligi dotaknil Sašo Štalekar, odlični bloker Calcit Volleyja.

  Kako je, če samo v posameznem nizu malce popustiš, so Kamničani v letošnjem državnem prvenstvu že nekajkrat okusili. Res je, da so do zdaj le dvakrat izgubili, obakrat je bil od njih boljši vodilni ACH Volley, a so kar štiri tekme dobili šele v petem nizu, tako da so s porazom več Mariborčani tri točke pred njimi, prvouvrščeni Ljubljančani ob prav tako dveh porazih pa za štiri.

  »Tekmi s Hišo na kolesih Triglavom in Hočami v gosteh sta bili na začetku sezone, ko smo bili še v fazi uigravanja, zato ju vseeno ne bi preveč izpostavljal. Je pa res, da imamo med samo tekmo preveč nihanj. Predvsem tu mislim na končnice z Mariborčani, ki smo jih potem resda obakrat premagali s 3:2, in z ACH Volleyjem, ko bi na obeh tekmah lahko iztržili tudi kaj več. Pravzaprav je na vsaki tekmi pomembna prav vsaka žoga, kajti letošnja liga je zelo močna, ekipe so zelo izenačene in je malo prostora za napake,« opozarja najvišji igralec slovenske lige.

  Hočani so Kamničane, kot smo že omenili, na prvi medsebojni tekmi pošteno namučili. Vodili so že z 2:0 v nizih, takrat še z omejeno prisotnostjo gledalcev v dvorani, v nadaljevanju pa je Calcit Volley vendarle prišel do zmage. V Kamniku so hoški odbojkarji prvi niz izgubili na razliko, drugi in tretji pa je bil popolnoma v domeni domače ekipe.

  »Za našo ekipo je zelo pomemben dober servis. Če s servisom oddaljimo nasprotnika od mreže, nam je v bloku toliko lažje, saj imamo visoke igralce in mislim, da smo tu lahko najmočnejši. Na zadnjih tekmah smo imeli nekaj težav s side-outom, vendar na treningih temu posvečamo veliko pozornosti in verjamem, da bomo v tem elementu igre boljši. V soboto bomo vsekakor naredili vse, da osvojimo vse tri točke. Še vedno smo v igri tudi za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Razpored je kar ugoden, saj z Mariborčani igramo v gosteh, z Ljubljančani pa doma, sicer pa smo vse tri ekipe na približno enaki ravni, tako da bodo resnično odločale malenkosti,« je še poudaril 24-letni koroški odbojkar, ki že peto leto nosi dres Calcit Volleyja, v lanski sezoni pa je igral za Innsbruck.

  V soboto bodo na sporedu še preostale tekme 15. kroga. Vodilni ACH Volley bo v Tivoliju gostil Krko, Mariborčani bodo v dvorani Tabor igrali s Panvito Pomgradom, Kanalce pa čaka obračun s Kranjčani.