Do Nantesa še Krim in GEN-I Volley

  Slovenske državne prvakinje so v sredo še drugič v letošnji sezoni brez izgubljenega niza premagale Novo KBM Branik in na ta način še bolj pobegnile trenutno drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva, SIP Šempetru. V soboto bodo v zaostali tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ob 18. uri, v dvorani Vižmarje-Brod igrale z domačim Krimom, v primeru zmage pa bi svojo prednost povečale že na devet točk. Vendar Katja Mihevc, blokerka kamniške ekipe, opozarja, da je Krim v letošnji sezoni že nekajkrat presenetil.

  Pred štirimi tedni so Kamničanke v svoji dvorani brez večjih težav premagale krimovke, ki so krajši prvenstveni premor zelo dobro izkoristile, kar so potrdile tudi z zadnjima zmagama z Luko Koprer doma in predvsem GEN-I Volleyjem v gosteh. Ob zmagi s 3:2 sta izstopali Ajda Ščuka z 20-timi točkami in Julija Mohorič s šestimi bloki.

  »Krim je v tej sezoni že nekajkrat presenetil in pokazal, da zna biti precej neugodna ekipa. Njegove igralke so še mlade, željne igre in seveda tudi zmag. Igrale bodo doma, v svoji dvorani, v kateri mi do zdaj še nismo igrale, kar bo na nek način njihova prednost. Vsekakor pa se moramo najprej osredotočiti predvsem na svojo dobro igro in zbranost, brez podcenjevanja nasprotnika,« Mihevčeva v soboto s Krimom pričakuje težjo tekmo, kot je bila tista sredi decembra v Kamniku.

  Na svoji prvi tekmi v letu 2021, ko so v Kopru premagale Ankaran, varovanke Aljoše Jemca niso ravno navdušile s svojo igro, zato pa je bila ta veliko boljša v sredo, ko na tretji zaporedni medsebojni tekmi Mariborčankam niso oddale niti niza. Kamničanke so ves čas delovale zelo prepričljivo, tako da njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva, vseeno pa so bile bankirke v primerjavi s tekmo konec novembra veliko trši oreh. Toda glede na to, da so zdaj močnejše za dve tujki, Črnogorko Danijelo Džaković in Srbkinjo Anđelo Veselinović, to niti ni bilo nepričakovano.

  »Nova KBM Branik se je okrepila z igralkama na precej ključnih položajih, vendar obe dobro poznamo, tako da smo se nanju dobro pripravile, pa tudi sicer smo pričakovale, da bo tekma težja, kot je bila v Mariboru. Vsekakor so pokazale veliko več, kot na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni, mislim pa, da so sposobne igrati še bolje, vendar imamo tudi mi določene rezerve v svoji igri,« se je sredine zmage dotaknila blokerka Calcit Volleyja, ki se zaveda, da prvenstvo še zdaleč ni odločeno.

  »Obe mariborski okrepitvi bosta potrebovali še nekaj časa, da se uigrata z ekipo, prav tako se po poškodbi vrača Lorena Fijok Lorber, tu pa je še Ela Pintar, tako da Novo KBM Branik vsekakor, ne smemo odpisati v boju za najvišja mesta. Tu so še Šempetranke, ki so zelo neugodna ekipa, predvsem zaradi njihove borbenosti in so nas v letošnji sezoni enkrat že presenetile. Vendar pa sem mnenja, da je bila zadnja tekma proti njim na neki način dobra šola za nas. Toda letos imamo resnično zelo dobro ekipo. Že večkrat smo dokazale, da smo sposobne igrati na visoki ravni, zato mislim, da bi v nadaljevanju prvenstva morale ubraniti naslov državnih prvakinj.«

  Na visoki ravni so Mihevčeva in soigralke igrale tudi na turnirju lige prvakinj v Trevisu, ko so proti Fenerbahčeju osvojile prvi niz Calcit Volleyja v tem tekmovanju. Želele so si tudi prve zmage, do katere bodo skušale priti na turnirju v Nantesu, ki bo od 26. do 28. januarja.

  »Turnir v Trevisu je bil za nas dokaz o kakovosti naše ekipe in da smo sposobne tekme odigrati res na visoki ravni. Proti Fenerbahčeju smo prikazale, lahko bi rekli, najboljšo tekmo te ekipe do zdaj, kar nam je lahko samo spodbuda in motivacija za turnir v Nantesu konec meseca. Pomanjkljivosti na takšnih tekmah ne sme biti praktično nikjer, saj vsaka točka šteje in vsaka točka lahko prevesi tekmo na eno ali drugo stran. Dobro in odločno moraš odigrati prav pri vseh elementih igre, držati konstantnost in se boriti do konca. Dobro se zavedamo, kakšen pristop zahtevajo tekme lige prvakinj in se že veselim Francije. Morda spet osvojimo kakšen niz, seveda pa se morebitne zmage prav tako ne bi nihče branil,« je Katja Mihevc spregovorila še tekmah v ligi prvakinj.