V soboto bo na lestvici le še ena neporažena ekipa

  Po štirih odigranih krogih v 1B. DOL za ženske sta brez poraza le še dve ekipi, Calcit Volley II in Formis, ki je zaradi boljšega količnika trenutno na prvem mestu. Zagotovo pa bo po tekmah devetega kroga brez poraza le še ena ekipa, kajti v dvorani OŠ Stranje se bodo ob 16. uri pomerile kamniške in hoške odbojkarice. Podajalka Kamničank, Lana Žužek, se nadeja, da bo tudi po sobotnem krogu brez poraza njena ekipa.

  V sredo so se morale varovanke Katarine Vraber pošteno potruditi, da so zlomile odpor Braslovčank, ki so jih do zdaj najbolj namučile. »Da, res je, tekma z Braslovčami je bila zelo napeta, vendar smo vedele, da ne bo lahka, zato smo vanjo stopile samozavestno. Z borbeno igro in dobro energijo v igrišču smo tako prišle do pomembne zmage in novih treh točk Mislim, da so na koncu vendarle odločile naše večje izkušnje. Braslovče imajo mlado in dobro ekipo, med igro so tudi zelo borbene. Toda v ključnih točkah je na koncu prevladovala zbranost v igrišču in velika želja po zmagi,« je o četrti zmagi kamniških princesk dejala Lana Žužek, ki je k zmagi svoje ekipe veliko prispevala tudi z začetnimi udarci, saj je dosegla kar štiri ase.

  Čeprav sta po koncu lanske sezone drugo kamniško ekipo zapustili Zala Špoljarič in Naja Boisa, ki sta se pridružili prvi ekipi, je ena od njenih prednosti, da v bolj ali manj isti zasedbi igrajo že drugo sezono. »Res je, da smo ostale brez dveh dobrih igralk, vendar nas to ne ovira. Še naprej moramo dobro trenirati, kar se potem tudi pokaže na tekmah. Z vsemi ekipami smo si bolj ali manj enakovredne, veliko pa je odvisno od dnevne forme in uigranosti,« meni odbojkarica, ki je poleti z Zalo Špoljarič navduševala na igriščih za odbojko na mivki. Prav zaradi tega ji je daljša prekinitev zaradi epidemije koronavirusa prišla celo prav.

  »Glede na to, da poleti praktično nisem imela odmora, mi je prekinitev vsekakor prišla zelo prav, saj sem se lahko spočila in se malo bolj posvetila samemu začetku fakultete. Vendar upam, da je bila to tudi edina prekinitev in da bo prvenstvo naprej potekalo nemoteno.«

  Mlade Kamničanke imajo že kar nekaj izkušenj z igranjem v prvi ligi. Predlani so bile celo med najboljšimi slovenskimi ekipami, lani pa so le zaradi manjšega števila zmag ob istem številu točk zaostale za Krimom, ki je napredoval v Sportklub prvo odbojkarsko ligo za ženske. »Načrt za letošnjo sezono ni nič drugega kot sam vrh naše prvenstvene lestvice. To bomo lahko dosegle le s trdim delom in vztrajnostjo. Na vsakem treningu in tekmi bomo morale dati svoj maksimum in ob enem v tem uživati, tako bodo zagotovo prišli tudi rezultati,« je odločna Žužkova, ki se že veseli sobotnega obračuna s Hočankami.

  »Nasprotnic ne poznamo tako dobro, saj proti njim še nismo igrale. Tekma bo vsekakor izenačena, saj bo prisotna želja po zmagi in tako posledično tudi potrditev prvega mesta na lestvici. V tekmo moramo stopiti samozavestno, predvsem pa jo odigrati z glavo ter se boriti za vsako žogo. Izogibati pa se bomo morale nepotrebnim napakam, ki se nam pogosto dogajajo. Predvsem pa bosta ključnega pomena tudi energija in veselje, ki ga ustvarimo v igrišču.«