Kamničani po novo zmago v Pomurje

  Odbojkarji Calcit Volleyja so po napornem prejšnjem tednu, ko so v osmih dneh igrali kar pet tekem, v tem tednu nekaj več pozornosti namenili treningom. Kako uspešni so bili, bo pokazala že njihova naslednja tekma, ko bodo v prvi tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški gostovali v Murski Soboti. Tekma s Panvito Pomgradom se bo začela ob 18.30, Milosz Hebda, odlični kamniški sprejemalec pa se nadeja še šeste zaporedne zmage svoje ekipe po vrnitvi na odbojkarska igrišča.

  »Za nami je vsekakor zelo naporen teden in tudi sam v preteklosti nisem ravno pogosto v tako kratkem časovnem obdobju odigral toliko tekem. Vendar imamo kakovostno ekipo, v kateri prav vsak igralec kaže visoko raven, zato smo vseh pet tekem lahko tudi dobili, kar je za vse nas zelo spodbudno pred nadaljevanjem prvenstva,« je o petih zmagah Calcit Volleyja povedal Milosz Hebda, eden od štirih igralcev, ki so tudi v lanski sezoni nosili kamniški dres.

  »Že lani sem se v Kamniku počutil zelo dobro in tudi letos ni nič drugače. Ker je bila to moja druga sezona v klubu, se mi je bilo lažje vklopiti v ekipo, čeprav je prišlo veliko novih igralcev. Mislim, da smo dobili odlične okrepitve, imamo izkušeno ekipo, v njej je tudi nekaj mladih, nadarjenih igralcev, videli pa bomo, kaj bo prineslo nadaljevanje sezone,« je v svojih napovedih previden 29-letni Poljak, ki tudi v letošnji sezoni potrjuje svojo kakovost.

  Že v lanski sezoni je Hebda dobro spoznal slovensko odbojko, v letošnji pa jo bo še bolj. »Pravzaprav se niti ne sprašujem, ali je letošnja liga kakovostnejša od lanske, vsekakor pa je veliko bolj čudna. Že lani smo morali predčasno končati prvenstvo, letos pa tudi ne vemo, kako se bo vse skupaj razpletlo. Zato nam ne preostane drugega, kot da razmišljamo le o naslednji tekmi in se poskušamo nanjo čim bolje pripraviti. Dejstvo je, da so naši cilji visoki, tako v prvenstvu kot v pokalu, toda zavedamo se, da zmage ne bodo prišle same od sebe. Za zdaj se nimamo česa veseliti, v tem trenutku se moramo osredotočiti le na petkovo tekmo v Murski Soboti, jo skušati dobiti, nato pa je pred nami nov teden in derbi z ACH Volleyjem.«

  Pred mesecem dni in pol so Kamničani v svoji dvorani po izgubljenem uvodnem nizu strnili svoje vrste, v nadaljevanju pa brez večjih težav prišli do treh točk. Sobočani, ki jih vodi Aleš Hribar, nekdanji trener Calcit Volleyja, so po osmih odigranih tekmah pri treh zmagah, v prejšnjem krogu pa so nudili dostojen odpor aktualnim državnim prvakom. »Težko je karkoli napovedovati. V tej ligi so vse tekme težke in kot vedno bomo naredili vse, da pridemo do novih treh točk. Na zadnjih tekmah smo igrali dobro, imamo širok izbor igralcev, vendar je vse to treba potrditi tudi na igrišču,« ne želi ničesar prehitevati Hebda, ki ga 8. decembra s Kamničani čaka tudi tekma osmine finala pokala Challenge. Ker se je Evropska odbojkarska zveza v prizadevanju, da bi zmanjšala izpostavljenost Covidu-19 odločila, da bo spremenila format tekmovanja, bo Calcit Volley z italijansko ekipo Allianz Powervolley Milano igral le eno tekmo, ki bo v t. i. milanskem mehurčku.

  »Če sem iskren, nisem vedel, da bomo z Italijani igrali le eno tekmo. Težko je reči, da nam bo zaradi tega lažje, ampak zagotovo se ne bomo predali vnaprej. Tudi na tej tekmi se bomo potrudili za zmago, toda do takrat je še skoraj 14 dni. Najprej moramo dobiti Panvito, potem nas čaka derbi z ACH Volleyjem in šele potem se bomo posvetili Italijanom,« se s tekmo v Milanu še ne obremenjuje Hebda.

  Preostale tri tekme 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški bodo na sporedu v soboto. Krka bo po daljšem času zaradi težav s koronavirusom gostila Ljubljančane, v Hočah bo gostovala Hiša na kolesih Triglav, derbi kroga pa bo v Kanalu, kjer bo s Salonitom igral drugouvrščeni Merkur Maribor.