Po izgubljenem nizu ni bilo več dvomov

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (-19, 18, 21, 18). V prihodnjem krogu, v soboto, 5. decembra, bodo ob 19. uri v športni dvorani Kamnik gostili vodilni ACH Volley.

  Panvita Pomgrad – Calcit Volley 1:3 (19, -18, -21, -18)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ 1, brez gledalcev, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Miklošič (Maribor).

  Panvita Pomgrad: Ražnatović 7, Potočnik, Vori (L), Vinkovič 4, Drvarič , Vrabl (L), Radović 9, Rojnik 15, Flisar, Lakner 6, Novak 3, Bedrač 2, Grabnar. Trener: Aleš Hribar.

  Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar, Purič 4, Kosmina 7, Gasparini 24, Hebda 12, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 16, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  V prvi letošnji medsebojni tekmi so soboški odbojkarji v prvem nizu presenetili Kamničane, ki pa v nadaljevanju tekme niso več dovolili presenečenja. Zelo prepričljivi so bili tudi na vseh dozdajšnjih tekmah po vrnitvi na odbojkarska igrišča, v Murski Soboti pa se je ponovila zgodba iz Kamnika. Sobočani so slavili v uvodnem nizu, v preostalih treh pa so bili boljši varovanci Gregorja Jerončiča. S kar osmimi bloki se je izkazal Sašo Štalekar, v napadu pa je bil najbolj učinkovit Mitja Gasparini s 24. točkami.

  V prvem nizu je bil izid  do osme točke izenačen, nato pa so domačini povedli z 10:8, na servis Branislava Radovića pa so prišli do treh točk prednosti (14:11). Gregor Jerončič je vzel polminutni odmor. Toda tudi po njem so bili domačini boljši, dosegli so še dve točki, pri zaostanku šestih točk (14:20) pa je Jerončič vzel še svoj drugi polminutni odmor. A tudi to ni zaustavilo razigranih Sobočanov, ki so izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti spet prišli domači odbojkarji (6:4), vendar je Hebda že na sedmi točki izenačil, po seriji blokov, zadnjega je dosegel Diko Purič, pa so Kamničani povedli s 13:10. Za polminutni odmor se je tokrat odločil domači trener Aleš Hribar, ki je po dveh zaporednih asih Mitje Gasparinija vzel še svojega drugega, saj so gostje Sobočanom pobegnili že za pet točk (16:11). Njegovi varovanci so se gostom sicer še približali na tri točke zaostanka (13:16 in 15:18), po novi točki Gasparinija pa so bili Kamničani na pragu izenačenja v nizih (23:16). Drugo zaključno žogo je, kako drugače kot z blokom, šestim kamniškim v drugem nizu, izkoristil Purič.

  Tudi tretji niz je bolje začela domača ekipa, ki je po bloku Jureta Laknerja, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Calcit Volleyju, letos pa je odšel v Mursko Soboto, povedla s 7:3. Veliko zaslug za visoko vodstvo Sobočanov je imel s svojimi servisi tudi Žan Bedrač, v še težjem položaju pa so bili Kamničani po svoji lastni napaki, saj so zaostajali že za pet točk (5:10). S petimi točkami prednosti so vodili še pri izidu 18:13, s tremi zaporednimi pa so Kamničani Hribarja prisilili k prvemu polminutnemu odmoru v tretjem nizu. Zelo kmalu je Hribar posegel še po drugem, kajti Hebda je izid na 18. točki izenačil, vsekakor pa velja omeniti še Puriča, ki je na servisu predstavljal nerešljivo uganko za domače sprejemalce. Čeprav so Sobočani še povedli z 20:18, so jim Kamničani s petimi zaporednimi točkami pobegnili na 23:20. Za prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:1 v nizih je poskrbel Gasparini, kapetan Kamničanov pa ga je z blokom tudi končal.

  Z asom Laknerja so soboški odbojkarji v četrtem nizu povedli z 2:0, vodili pa so do šeste točke, ko je izid izenačil Gasparini, prvič pa so Kamničani povedli z asom Štalekarja (10:9). Po novem asu, tokrat Gasparinija, je bilo 13:10 za Calcit Volley, ki prednosti ni več izpustil iz rok. Pri zaostanku štirih točk (11:15) je Hribar vzel še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, vendar niti to ni zaustavilo kamniških odbojkarjev, ki so jim s točko Hebde pobegnili na 20:13. S tem je bila tekma odločena, kapetan Kamničanov, Mitja Gasparini, pa je s pomočjo mreže z asom potrdil osmo letošnjo zmago Calcit Volleyja v domačem prvenstvu.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo čakali nasprotnika, Sobočani pa igrali srčno, borili so se za vsako žogo, predvsem pa so odlično servirali. Dobili smo štiri ase, ki so bili res lepi, vendar pa je bila težava v tem, da jih nismo ogrozili ne s servisom, kot da smo bili nekoliko na stand-byju. Težave na sprejemu smo bolj ali manj imeli vso tekmo, vendar smo začeli bolje servirati, boljši smo bili tudi v bloku in to nam je prineslo zmago z ne ravno najboljšo igro. Predvsem bomo morali v vsako tekmo vstopiti bolj odločno, ne čakati nasprotnika, ki te hitro kaznuje.«