V Puconcih bodo skušale premagati tudi bučno občinstvo

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki bo v letošnji sezoni igrala v 1B DOL za ženske, bo svoj letošnji ognjeni krst imela že v petek ob 19. uri v Puconcih. Varovanke Aljoše Jemca, ki bo v novi sezoni vodil kamniške princeske, so dobro pripravljene na naporno in izenačeno ligo, v nekoliko spremenjeni zasedbi pa bodo skušale proti domači ekipi iztržiti čim bolj ugoden izid.

  Svojo zadnjo preizkušnjo pred uradnim začetkom letošnje sezone so odbojkarice Calcit Volleyja II imele minuli petek proti Krimu, ki bo prav tako igral v 1B DOL za ženske. Če je soditi po tej tekmi, so Kamničanke dobro pripravljene na sezono, izid je bil sicer 2:2, čeprav trener Aljoša Jemec ves čas opozarja, da njegova ekipa še ni v optimalni formi.

  »Bolj kot sam izid me je zanimalo, kako bomo uspešni v elementih igre, ki smo jim do zdaj namenili največ pozornosti. V tem trenutku sta to blok in obramba in s tega vidika sem bil s tekmo zadovoljen, tako kot sem zadovoljen tudi s celotnim pripravljalnim obdobjem. Na srečo nismo imeli težav z zdravstvenim stanjem, tako da smo oddelali vse, kar smo načrtovali. Še naprej pa bomo veliko pozornosti namenili telesni pripravljenosti, saj želimo, da igralke napredujejo tudi v tem pogledu. Naš osnovni namen je, da napredujemo na individualnem področju in tudi kot ekipa. Dobro je, da imajo nekatere igralke že izkušnje iz lanskega tekmovanja, zdaj bomo to skušali še nadgraditi in kaj dodati,« poudarja Aljoša Jemec.

  Od lanske ekipe od nosilk igre ni več Eve Zatković in Manje Jerale, ki sta se vrnili v prvo ekipo, iz nje je prišla Anja Zorman, novinke pa so še Naja Boisa, Veronika Povh in Milla Andrejič. Česa si kamniška ekipa v novi sezoni lahko obeta, bo delno znano že po petkovem obračunu v Puconcih. Dolgoletne članice slovenske elitne ženske odbojkarske lige so po lanskem izpadu prevetrile ekipo. Tako ni več njihove najboljše igralke, reprezentantke Veronike Mikl, prav tako se je poslovila Iva Škraban, prišli pa sta igralki iz Srbije, podajalka Alena Markov in korektorica Ana Jeremić. Ekipo bo v letošnji sezoni vodil Uroš Kovačec.

  »Po informacijah, ki jih imamo, so Pucončanke temeljito prenovile ekipo, vendar se z njimi ne ukvarjamo preveč. Pa ne zato, ker bi jih podcenjevali, ampak želimo dati večji poudarek svoji igri. Zanima nas predvsem naš napredek, dejstvo pa je, da je v Puconcih vedno težko igrati, saj imajo domačinke bučno podporo s tribun, zagotovo pa so sestavile konkurenčno ekipo. Sodeč po pripravljalnih tekmah, ki smo jih odigrali, je pred nami zelo izenačena liga, v kateri bo lahko vsakdo premagal vsakogar. Ob osebnem napredku igralk si želimo, da bi bilo čim manj porazov, cilj bo seveda zmaga na vsaki tekmi, kaj pa nam bo to prineslo ob koncu sezone, bomo videli,« ne želi ničesar napovedovati Jemec, za katerega bo to prva sezona v vlogi samostojnega trenerja. Večina njegovih varovank bo igrala tudi v mladinski ligi, nekaj tudi v kadetski.

  »Kadetsko ekipo bo vodila Katarina Vraber, mladinska bo moja, v njej pa bosta iz prve ekipe še Eva Zatković in Manja Jerala. Tu ne skrivamo, da se spogledujemo z najvišjimi mesti. Veseli nas tudi, da imamo po nekaj letih spet mladinske in kadetske reprezentantke. Ena od idej našega kluba je, da zberemo nadarjene igralke iz vse Slovenije, s ciljem, da bi nekoč igrale za prvo ekipo. Posledica dobre selekcije počasi že daje rezultate, ob tem pa smo vzgojili tudi svoje igralke, kot sta recimo Zala Špoljarič in Lana Žužek je še dodal Aljoša Jemec, ki mu bo pri delu pomagala Tjaša Gadža.

  V 1B. DOL za ženske bodo v novi sezoni ob Calcit Volleyju II in Roto-Kemi Puconcih igrali še Krim, Triglav Kranj, Weiler Volley Zreče, Mozirje, G.S.V Ptuj in Ljutomer.

  Calcit Volley II v sezoni 2019/20

  Podajalki: Lana Žužek, Tina Topič.

  Sprejemalke: Zala Krašovec, Naja Boisa, Živa Javornik.

  Blokerke: Anja Zorman, Sara Sitar, Veronika Povh.

  Korektorki: Špela Lužovec, Milla Andrejič.

  Proste igralke: Zala Špoljarič, Atena Gojak, Tara Gojak.

  Trener: Aljoša Jemec, pomočnica trenerja: Tjaša Gadža.