Pred kamniškimi navijači je sezona odličnih tekem

  V Kamniku je vse nared za novo odbojkarsko sezono 2019/20. Njihova paradna konja vstopata v ples najboljših močno okrepljena, kadrovsko in finančno, v klubu pa upajo tudi, da se bo kamniška športna dvorana nalezla evforičnega vzdušja iz Stožic. O vsem tem so spregovorili na današnji tiskovni konferenci v prostorih Triglav Lab v Ljubljani.

  »Začel bom s pohvalo in zahvalo za odlično organizirano evropsko prvenstvo, vsem igralcem reprezentance, vsem ljudem, ki so se trudili okrog reprezentance, posebej pa Metodu Ropretu, ki je ta dogodek pripeljal v Slovenijo.« Gregor Hribar, glava kamniške odbojke, je takoj na uvodu nakazal, da se v Kamniku nadejajo, da se bo delček odbojkarske evforije preselil iz Stožic tudi v klubske dvorane. V poletnem premoru so bili v Kamniku resnično dejavni, poleg novih sponzorjev iz lokalnega okolja (Avto Cerar z vozili Seat, Meso Kamnik, Eta Kamnik), s pomočjo katerih bodo popestrili že tako atraktivne odbojkarske tekme, so dodobra prevetrili tudi igralski mozaik.

  Če v ženski ekipi pretiranih sprememb ni bilo – Evo Pogačar je zamenjala Zala Zbičajnik na podajalskem mestu, priključila se je še reprezentantka Ana Marija Vovk – je moška klop dodobra premešana. Na čelo ekipe se je še v tretje vrnil Marko Brumen, povratnika sta tudi Jan Planinc in Jan Brulec, v blok so postavili Maria Koncilijo, udarni imeni pa prihajata iz tujine. Poljak Milosz Hebda je svojo kakovost že pokazal v prvem letošnjem obračunu v Tivoliju, ko so Kamničani slavili s 3:0, na bolgarskega korektorja Boyana Yordanovega pa bodo morali še počakati. Igralec, ki je v preteklosti že navduševal po Evropi, okreva po poškodbi, ki jo je staknil v času priprav.

  ŽENSKA ZASEDBA NE BEŽI OD VLOGE FAVORITINJ

  »Glede na trenutno stanje v drugih klubih smo sposobni stopiti na vrh tako v pokalu kot v državnem prvenstvu,« Hribar ne skriva, da je letvica ženske zasedbe Calcit Volley zastavljena visoko. Seveda ob predpostavki, da preostali konkurenti tekom sezone ne bodo pripeljali vidnejših okrepitev.

  Njegove besede je potrdil tudi trener ženske ekipe Gregor Rozman, ki pravi, da so si v garderobi zastavili najvišje možne cilje. »Če to pomeni vlogo favorita, naj to pomeni, od nje ne bomo bežali. Pripravljamo se, da se bomo zmožni nositi s tem izzivom in opravičiti pričakovanja, predvsem naša.”

  Navadno visoki cilji prinesejo tudi nekaj dodatnega pritiska, a v Kamniku ga zaenkrat še ni moč čutiti. »Imamo visoke cilje, a nobenega pritiska. Ne oziramo se na to, kaj je bilo v prejšnjih sezonah. Če bi se vračali v zgodovino, nikoli ne bi ničesar dosegli,« je poudarila kapetanka Kamničank Olivera Kostić in s tem dala jasno vedeti, da nova sezona pomeni nov začetek.

  PRITISK FAVORITA JE NA STRANI ACH VOLLEYJA

  Moška ekipa že nekaj sezon neuspešno lovi naslov najboljših v državi, tako tudi letošnja. V kolikor bo zdravje na strani Kamničanov, imajo želje po vrhu tudi letos. Trener Marko Brumen vendarle ostaja previdno skromen. »Tudi mene so v klub že tretjič pripeljali, da posežemo po lovorikah. O naslovu prvaka sicer nerad govorim na glas, saj moramo prvo skočiti, pa potem reči hop. Ugibanja, ali smo lahko boljši od ACH Volleyja, bi pustil za kakšen drug čas.«  Vseeno Brumen ni skrival zadovoljstva nad prvo kljukico v Tivoliju. “Pokazali smo neprimerno več želje kot tekmeci. Imel sem občutek, da Ljubljančani le čakajo, da se bo izid sam obrnil, da bodo prišli v vodstvo, ki so ga vajeni. A moji fantje jim to niso dopustili, igrali so do konca, niso popuščali niti pri izidu 24:24. ACH Volley res ni igral v polni postavi, a zamenjave za manjkajoče so bile celo presenetljivo dobre.«

  Udarna zasedba Calcit Volleyja, ta je pred pričetkom sezone prejela izdatnejšo finančno injekcijo s strani generalnega sponzorja Calcita, pritiska zaradi odmevnih okrepitev ne čuti. “Igralci nimamo nobenega bremena, da moramo biti prvaki, to breme je na strani ACH Volleyja. Od njega vsi pričakujejo, da bo prvak, mi pa bomo poskušali pokazati svoj maksimum, bom pa videli, kaj nam bo to prineslo,« je stresno žogico kapetan Jan Brulec vrgel k prvakom v Tivoli.

  PRVI TEKMI V KAMNIKU V SOBOTO IN SREDO

  V Kamnik se odbojka vrača že to soboto. V udarnem prvem obračunu se bosta pomerili najboljši ženski ekipi v državi, aktualne državne prvakinje Nova KBM Branik in aktualne pokalne prvakinje Calcit Volley. Tekma bo na sporedu ob 18. uri v ŠD Kamnik in bo veljala tako za 1. DOL kot za srednjeevropsko ligo MEVZA. V sredo se bosta v moškem obračunu v okviru MEVZE pomerila še Calcit Volley in OK Maribor, tekma bo ob 20. uri v ŠD Kamnik.