Derbi tudi v drugo v korist Ljubljančanov

  V derbiju 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške so odbojkarji Calcit Volleyja v svoji dvorani še drugič v letošnji sezoni morali priznati premoč ACH Volleyja, ki je zmagal s 3:0 (25, 21, 25). Že v torek bodo Kamničani v Milanu proti domači ekipi Allianz Milano igrali tekmo osmine finala pokala Challenge, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto, ob 19. uri, gostovali v Novem mestu pri domači Krki.

  Calcit Volley – ACH Volley  0:3 (-25, -21, -25)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 4, Kosmina 9, Gasparini 15, Hebda 11, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 8, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  ACH Volley: Toman (L), Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 6, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar 1, Pokeršnik 7, Videčnik 7, Kök 13, Đurić 10, Vučićević 5. Trener: Matija Pleško.

  Prvi letošnji dvoboj najboljših slovenskih ekip zadnjega desetletja, so v dvorani Tivoli dobili aktualni državni prvaki, ki so slavili s 3:1, vendar so bili zelo blizu vsaj ene osvojene točke tudi kamniški odbojkarji. To je bila za obe ekipi tudi zadnja tekma pred štiritedensko prekinitvijo državnega prvenstva, po vrnitvi na igrišče pa sta obe še neporaženi. Spet pa so bili boljši odbojkarji ACH Volleyja, ki so bili bolj zbrani v končnicah, boljši pa so bili tudi v vseh odbojkarskih elementih, z izjemo napada, kjer so bili bolj učinkoviti Kamničani.

  V prvem nizu so Ljubljančani povedli z 2:0, z asom Mitje Gasparinija so domačini izid na četrti točki izenačili, nato pa je Milosz Hebda svojo ekipo popeljal do dveh točk prednosti (9:7). Kamničani so s točko ali dvema vodili vse izida 18:16, ko je Božidar Vučićević z dvema zaporednima točkama, prvo je dosegel z blokom, izid izenačil. Pred vstopom v končnico je ljubljanski korektor dosegel novo točko za vodstvo ACH Volleyja z 20:19, v težavah pa so bili Kamničani po servisih Mateja Köka, saj so zaostajali že za tri točke (23:20). Po drugem polminutnem odmoru so domačini izid izenačili, v napadu je bil uspešen razpoloženi Mitja Gasparini, z devetimi točkami najbolj učinkovit igralec prvega niza. Vseeno so do prve zaključne žoge prišli gostje, ki so tretjo, po napaki domače ekipe, tudi izkoristili.

  Na servis Amirja Hosseina Toukhteha so ljubljanski odbojkarji na začetku drugega niza dosegli tri zaporedne točke in po zaostanku dveh točk povedli s 5:3. Gasparini je izid z asom na šesti točki izenačil, Sašo Štalekar pa Kamničanom spet zagotovil minimalno vodstvo. Vendar veselje v domači ekipi ni dolgo trajalo. Kök je s svojimi servisi povzročil veliko težav kamniškim sprejemalcem, dosegel je tudi dva asa, ACH Volley pa je prišel do treh točk prednosti (10:7). Ne za dolgo, kajti na servis Martina Kosmine so se domači odbojkarji vrnili v igro. V izenačenem nadaljevanju so gostje zaostanek dveh točk z asom Filipa Rutarja spremenili v vodstvo z 21:20, Gregor Ropret z blokom pa z 22:20. Sledila je še lastna napaka Kamničanov, Kök pa je tokrat izkoristil že prvo zaključno žogo Ljubljančanov.

  Tudi začetek tretjega niza je bil izenačen, prvi pa je po polminutnem odmoru posegel domači trener Gregor Jerončič, ko so Ljubljančani z blokom Toukhteha dosegli tri zaporedne točke za vodstvo z 10:8. Ko je Đurić z blokom zaustavil domače napadalce, je ACH Volley prvič v tem niz prišel do treh točk prednosti (13:10). Kök je kmalu poskrbel za plus štiri, sledila je nova napaka Kamničanov, ki so se po drugem polminutnem odmoru le vrnili v igro. Najprej po napaki gostov (18:19), nato pa v sami končnici, ko so najprej ubranili dve zaključni žogi za izenačenje na 24:24. Čeprav so imeli tudi napad za vsaj eno zaključno žogo, so se na koncu veselili gostje, ko so Kamničani naredili lastno napako.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Nocojšnja tekma je bila skorajda fotokopija prve iz Tivolija. Če želiš premagati ACH Volley, ki ima zdaj na voljo še Mitra Đurića in Jana Pokeršnika, ki je prišel v formo, moraš biti bolj agresiven in na servisu, kjer je bil agresiven samo Mitja Gasparini, in v napadu. Je že res, da so Ljubljančani odgovorili z dobrim sprejemom, kjer smo bili mi veliko slabši. Toda ne glede na to bi morali iskati boljše rešitve, se pravi, servirati tja, kjer so na sprejemu slabši, česar nismo delali. Za kakšno drugo ekipo v slovenskem prvenstvu bi bilo to morda dovolj, ni pa dovolj za ACH Volley. Ob tem bi morali bolje izkoristiti vse te t. i. lahke žoge, kar predvsem velja za prvi in drugi niz. Priti moramo v položaj, da smo stoodstotni na žogah, ki nam jih nasprotnik podari. Tu pa mi nismo. In kljub vsem tem pomanjkljivostim smo bili v vseh treh nizih blizu, v prvi vrsti pa bomo morali izboljšati sprejem.«