Tudi proti Grosuplju s prvo energijo in pravim pristopom

  Odbojkarice Calcit Volleyja nadaljujejo svoj pohod proti prvemu mestu po rednem delu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. V sredo so v svoji dvorani premagale Krim, v soboto, 6. februarja, pa jih čaka v 18. krogu gostovanje pri ATK Grosuplju. Tekma z Grosupeljčankami se bo začela ob 17. uri.

  V domačem prvenstvu gre aktualnim slovenskim državnim prvakinjam vse po načrtih. Čeprav so do konca rednega dela državnega prvenstva še štirje krogi, no, za kamniško ekipo pet, saj jih čaka še zaostala tekma 16. kroga z Luko Koprom v gosteh (tekma bo na sporedu 17. februarja), so si prvo mesto pred začetkom končnice že zagotovile. Za Evo Zatković je to pričakovano, ni pa pričakovala, da bo imela njena ekipa kar 11 točk prednosti pred drugouvrščenim SIP Šempetrom. In to ob tekmi manj.

  »Že na začetku sezone sem imela občutek, da imamo močnejšo zasedbo kot druge ekipe v ligi, zato me naše prvo mesto niti ne preseneča. Priznam pa, da si nisem predstavljala, da bo naša prednost tako velika. Čeprav je biti prijetno na prvem mestu, pa to še prav nič ne pomeni, kajti najbolj pomembne tekme v domačem prvenstvu so šele pred nami. Zato smo v tem tednu spet nekoliko povečali intenzivnost treningov,« je na kratko dozdajšnji potek državnega prvenstva komentirala mlada sprejemalka Calcit Volleyja.

  Svojo premoč v dozdajšnjem delu prvenstva so Kamničanke potrdile tudi v sredo proti Krimu, ki so ga premagale še tretjič v letošnji sezoni. Vendar so jim Ljubljančani do zdaj nudile največji odpor, vendar so imele varovanke Aljoše Jemca potek tekme ves čas pod nadzorom. »Tekmo s Krimom smo začele in končale dokaj prepričljivo, je pa res, da smo imele vmes tudi nekaj težav. Še enkrat več se je potrdilo, da ima Krim dobro ekipo, ki je nikakor ne smeš podcenjevati, toda kakovost je vendarle na naši strani, zato česa drugega kot naše zmage ni bilo pričakovati.«

  Neugoden je lahko tudi ATK Grosuplje, ki je v prvem letošnjem medsebojnem obračunu v maratonskem prvem nizu, ki se je končal s 33:31, v Kamniku celo presenetil Calcit Volley. Seveda pa Kamničanke v nadaljevanju niso več dovolile presenečenja, tako kot tudi ne na drugi tekmi v Grosuplju. »Res je, da so nas Grosupeljčanke na prvi tekmi malce presenetile, vendar mislim, da nas je to izučilo in temu primeren bo tudi naš vstop v tekmo. Vsekakor moramo v tekmo vstopiti s pravo energijo in pravim pristopom,« pot do nove zmage vidi Zatkovićeva.

  Medtem ko se državno prvenstvo bliža svojemu vrhuncu, je kamniška ekipa svojo pot v ligi prvakinj že končala. V šestih tekmah so osvojile dva niza, kar je določen napredek v primerjavi z njihovo prvo sezono v tem tekmovanju. Kaj pa je tisto, kar jim še manjka, da bi bile še bolj konkurenčne?

  »Vsekakor je bila liga prvakinj za nas izredno pomembna preizkušnja, kar še zlati velja za tiste, ki smo v tem tekmovanju igrale prvič in se sploh prvič seznanile s tako visoko ravnijo igranja. Videlo se je, da so bile druge ekipe veliko bolj izkušene od nas, ob tem igrajo tudi v močnejših ligah, kar se zagotovo pozna. Škoda, da letos ni srednjeevropske lige, ki bi bila za nas zelo dobrodošla. Če nič drugega, bi prebila monotonost, ki je zdaj, v času koronavirusa, prisotna. Želim pa si, da to ni bil naš zadnji nastop v ligi prvakinj,« se je ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric dotaknila še tekmovanja v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

  Tudi preostale tri tekme 18. kroga bodo na sporedu v soboto. Najbolj bo zanimivo v Mariboru, kjer bodo pri Novi KBM Braniku gostovale Šempetranke. Ekipi se bosta sicer še enkrat pomerili 17. februarja, ko ju čaka še zaostala tekma 4. kroga, le da bo tekma v Šempetru. V Novi Gorici bo gostoval Ankaran, nadvse zanimivo pa bo tudi v Ljubljani, kjer bo s Krimom igrala Luka Koper.