Iz Murske Sobote s polnim izkupičkom

  V 15. krogu 1B. DOL za ženske je druga ekipa Calcit Volleyja na gostovanju v Murski Soboti premagala domačo Soboto s 3:0 (19, 23, 20). Z zmago so ohranile tretje mesto na prvenstveni lestvici, v prihodnjem krogu pa bodo v soboto, 13. februarja, ob 16.30, v dvorani OŠ Stranje, gostile Logatec.

  Sobota – Calcit Volley II 0:3 (-19, -23, -20)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ II, brez gledalcev, sodnika: Bezjak, Miklošič.

  Sobota: Cirkvenčič, Saje 6, Zelko, Weingerl 3, Črnko (L), Copot, Babič 3, Krajcar 9, Klement 4, Puklavec 8, Flegar, Demirtas (L). Trener: Davorin Čeleš.

  Calcit Volley: Krašovec 2, Topič, Stupar 2, Lužovec, Javornik 17, Šiftar 11, Povh 5, Žužek 1, Žvegla, Andrejič, Sitar, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 10. Trenerka: Katarina Vraber.

  Sobočanke so do zdaj edina ekipa v 1B. DOL za ženske, ki še ni okusila slasti zmage, vendar so proti Kamničankam v vseh treh nizih nudile dostojen odpor. Toda to je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, saj so bili varovanke Katarine Vraber veliko bolj učinkovite v napadu, kjer se je izkazala predvsem kadetska reprezentantka Živa Javornik. To pa je tudi odločilo tekmo.

  Kamniška ekipa si je že na začetku prvega niza priigrala pet točk prednosti (8:3), ki jih je brez večjih težav ohranila do konca. Sobočanke so se jim sicer enkrat še približale na dve točki zaostanka (7:9), toda z delnim izidom 5:0 so Kamničanke prišle do vodstva s 14:7. Najvišje vodstvo gostij v uvodnem nizu je bilo pri izidu 22:12, do vodstva z 1:0 pa so prišle s svojo drugo zaključno žogo.

  Najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so Sobočanke povedle s 5:2, po polminutnem odmoru Katarine Vraber pa sta bili ekipi na sedmi točki že skupaj, že v naslednjem napadu pa so Kamničanke prvič povedle. Do trinajste točke je bil izid izenačen, s štirimi zaporednimi pa je druga kamniška ženska ekipa povedla s 17:13. Kamničanke so vodile tudi z 21:15, a so s slabim sprejemom domačinkam dovolile, da so celo povedle s 23:22. Toda v sami končnici so se gostujoče odbojkarice le zbrale in s prvo zaključno žogo povedle z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu sta bili ekipi skupaj do izida 13:12 za Calcit Volley II, ki je bil že pred tem večinoma za točko ali dve ves čas v prednosti. S šestimi zaporednimi točkami pa so Kamničanke prišle do vodstva z 19:12, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje tekme, ki so jo tudi zasluženo dobile.