Pomembnih prihodnjih 14 dni

  Pred odbojkarji Calcit Volleyja je izredno pomemben konec tedna, v katerem lahko na drugem mestu Sportklub prve odbojkarske lige za moške prehitijo Merkur Maribor, v srednjeevropski ligi pa si z zmago proti SK Zadrugi Aich/Dobu že zagotovijo nastop na zaključnem turnirju. O nedeljski tekmi v Pliberku, ki bo na sporedu ob 18. uri, bodo Jan Brulec in soigralci začeli razmišljati šele po sobotnem gostovanju v mariborski dvorani Tabor. Tekma z Mariborčani se bo začela ob 20.30.

  Varovanci Gregorja Jerončiča so do zdaj zadnjič igrišče sklonjenih glav zapustili 19. decembra lani, ko so v srednjeevropski ligi doma izgubili z avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel. Od takrat naprej so zabeležili same zmage, med drugim so ekipo Waldviertla premagali na povratni tekmi, vendar pa so v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške po 18. odigranih krogih še vedno tretji, prav tako pa si še niso priigrali nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Odgovora na obe vprašanji bomo dobili v prihodnjih 14 dneh.

  »Res je, da so pred nami pomembne tekme, ne bi pa rekel, da so že ključne, kajti ključne bodo v končnici državnega prvenstva, ko se bo odločalo o naslovu državnega prvaka. Dejstvo pa je, da se bo v prihodnjih 14 dneh o marsičem odločalo. Že v soboto in nedeljo nas čakata tekmi z Mariborčani in Dobljani, nato v sredo z zagrebško Mladostjo v srednjeevropski ligi ter z ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom v domačem prvenstvu. V tem obdobju ne bomo imeli prav veliko časa za dober trening, ne za regeneracijo in pripravo na nasprotnika, tako da bo res težko. Ampak ne glede na vse je naš cilj, da vse tekme dobimo,« je odločen Jan Brulec, odlični podajalec kamniške ekipe, ki v zadnjem času, še zlasti, ko se je ekipi pridružil tudi Jan Klobučar, igra vse bolje. In tudi bolj prepričljivo.

  »Kdor je mislil, da bomo že oktobra, novembra igrali na najvišji ravni, ni imel prav. Vedeti je treba, da je bila ekipa letos na novo sestavljena in tudi najboljše ekipe na svetu potrebujejo določen čas, da se igralci spoznajo med sabo in načinom treninga, da se uigrajo in šele pozneje pokažejo svojo kakovost. Sicer že na začetku sezone nismo igrali slabo, je bilo pa veliko nihanj in od tu tudi nekaj po nepotrebnem izgubljenih točk. Zdaj smo že nekaj časa skupaj, vemo, kaj lahko pričakujemo drugo od drugega, tako da je tudi igra na višji ravni. Še vedno pa menim, da še ni ta tisti ravni, ki si jo želimo in ki smo jo sposobni igrati.«

  Ne smemo pozabiti, da so Kamničani v letošnji sezoni v domačem prvenstvu izgubili le dvakrat, obakrat z ACH Volleyjem, tekmi sta šteli tudi za srednjeevropsko ligo, kjer pa so izgubili le še z že omenjenim Waldviertlom. Dvakrat so praznih rok ostal še v pokalu Challenge, kjer je bil močnejši od njih Allianz Milano.

  »Najbolj mi je žal prve tekme proti Mariborčanom, ko smo imeli v gosteh praktično že v rokah zmago s 3:0 ali vsaj s 3:1, pa smo do zmage prišli šele v tie-breaku. Dobro, škoda je tudi tistih točk proti Triglavu in Hočam, ampak to je bilo na začetku sezone. Toda kot sem že dejal, težko je pričakovati, da, ko sestaviš ekipo praktično 12 novih igralcev, da bodo že na začetku igrali brez napake.«

  Mariborčane so kamniški odbojkarji premagali tudi v svoji dvorani in tudi takrat s 3:2. S tem, da je bila četa Sebastijana Škorca že močnejša za dolgoletnega reprezentanta Alena Šketa. Po tem porazu mariborska ekipa vse do tekme s SK Zadrugo Aich/Dobom, 30. januarja, ni izgubila. Med drugim je premagala tudi ACH Volley. Je pa res, da je na tej tekmi trener Škorc spočil nekatere nosilce igre.

  »Da je Maribor tako visoko, me ne preseneča, saj je že lani igral zelo dobro. Razlogov je več, že nekaj časa imajo istega trenerja, s tem tudi način dela, ogrodje ekipe je prav tako že nekaj let isto, tako da gredo iz sezone v sezono z že nekimi postavljenimi temelji, ob tem pa so dodali še nekaj igralcev, s katerim so pridobili na kakovosti. V prvi vrsti sta to korektor Ikhbayri, ki je med boljšimi v ligi, med sezono pa je prišel še Šket, o katerem pa vemo, za kako kakovostnega igralca gre. Tako imajo zdaj tudi kakovostno klop, kar je bila še lani njihova težava. V letošnji sezoni resnično lepo igrajo, moram pa reči, da nam njihov način igre ustreza. Upam, da bo tako tudi v soboto. Kakšnih skrivalnic ne bo, drug drugega dobro poznamo, vemo svoje prednosti in slabosti, tako da bo tisti ključ, ki bo odločal, dobra dnevna forma in morda tudi kdo bo imel boj razpoloženo klop. V vsakem primeru želimo zmagati,« je o tekmi z Mariborčani spregovoril Brulec.

  Prav tako Kamničani zelo dobro poznajo Dobljane, a kot rečeno, o ekipi, ki jo že nekaj let vodi Matjaž Hafner, po novem letu pa je prišel nekdanji slovenski mladinski reprezentant Sergej Drobnič, bodo začeli razmišljati šele po obračunu z Mariborčani.