Zmaji so se maščevali

  V prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni so v dvorani Tivoli s 3:0 slavili kamniški odbojkarji, ki pa so domači dvoboj začeli z zaostankom treh točk (0:3), še večji pa je bil njihov zaostanek po bloku Petra Đirlića (2:7). S polminutnim odmorom so Kamničani za trenutek zaustavili nalet ljubljanske ekipe, s tremi zaporednimi točkami Andreja Štembergarja Zupana, dve je dosegel z asom, so se gostom približali na minus ena (16:17). Do preobrata ni prišlo, kajti na servis Dika Purića je ACH Volley povedel s 23:19, niz pa se je končal z winnerjem Petra Đirlića.

  Drugi niz so kamniški odbojkarji začeli bolj odločno, namesto Maxsona Pereire pa je v igro vstopil Domen Kotnik, na mesto korektorja pa se je preselil Andrej Štembergar Zupan. Domačini so ob boljšem sprejemu več igrali prek prvega tempa, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 19:13. Za prvo zaključno žogo je poskrbel Domen Kotnik, domačini pa so po napaki gostov na servisu izkoristili drugo.

  V tretjem nizu so Ljubljančani povedli s 3:0, z blokom Milosza Hebde so Kamničani izid na tretji točki že izenačili. Žal se je pred vstopom v končnico niza v domači ekipi zapestje poškodoval Mario Koncilja, do tega trenutka enega njenih boljših igralcev, kar so Ljubljančani izkoristili in prek Đirlića povedli z 22:19. Hrvaški korektor je tudi zaključil tretjo zaključno žogo za ACH Volley.

  Tudi na začetku četrtega niza so bili večinoma za točko ali dve v prednosti aktualni državni prvaki, ki so bili bolj učinkoviti v napadu, pa tudi bolj nevarni na servisu. Prav servis Dika Purića in blok Matica Videčnika sta jim tudi prinesla vodstvo s 15:11, ki ga niso več izpustili iz rok. Ob bolj zbrani igri so z asom Andrije Vilimanovića prišli do zaslužene zmage.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Poškodba Koncilje je psihološko zagotovo vplivala na ekipo, zelo veliko breme je bilo za mladega Luko Lazarja, ki je vstopil v velike čevlje, moram pa pošteno povedati, da je bil ACH Volley tri nize boljši od nas in da je zasluženo zmagal. Morda se je kakšna žoga odbila v njihovo korist, ampak nekako se je poplačalo tisto, kar nam je šlo na roke v prvi tekmi v Tivoliju. Rezultat 1:1 v tekmah je pravičen, mi smo danes šepali na relaciji servis – sprejem, kajti če Ljubljančane ne poserviraš, je proti njim zelo težko igrati. V naši ekipi si pohvale zasluži Milosz Hebda, ki je najbolj držal korak z njimi.«

  Matija Pleško, trener ACH Volleyja: »Čestitke Andriji Vilimanoviću, da je zdržal, saj še včeraj ni mogel hoditi, včeraj pa smo izvedeli tudi za Köka, da ima počeno vretence in vprašanje je, kdaj bomo nanj spet lahko računali. Vesel sem, da so fantje odreagirali kot so in s solidno igro prišli do treh točk. Žal smo izgubili niz, ki bi lahko celo kaj odločal, ampak sem vseeno zadovoljen z zmago. Manj zadovoljen sem, da je bila tekma šele danes, kajti že v torek nas čaka tekma v ligi prvakov v Berlinu.«