Še mesec dni do začetka domačega prvenstva

  Slovensko odbojkarsko prvenstvo se bo s tekmami prvega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v ženski in moški konkurenci začelo v soboto, 19. septembra. Branilke naslova, odbojkarice Calcit Volleyja, bodo v prvem krogu gostovale pri SIP Šempetru, medtem ko bo prva kamniška ekipa gostila kranjsko Hišo na kolesih Triglav. Doma bosta igrali tudi obe kamniški drugi ekipi, dekleta bodo igrala proti Mozirju, fantje pa čaka druga kranjska ekipa.

  Že uvod v sezono bo za Kamničanke, ki jih bo v letošnji sezoni prvič vodil Aljoša Jemec, njegov pomočnik pa bo dozdajšnji prvi trener Gregor Rozman, zelo zanimiv, saj se bodo v gosteh pomerile z lani tretjeuvrščenimi Šempetrankami. Dvoboj z njimi bo še toliko bolj zanimiv tudi zato, ker bosta v letošnji sezoni za šempetrsko ekipo igrali tudi Katja Mihalinec in Nina Kotnik, še lani igralki Calcit Volleyja. Podprvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, bodo v domači dvorani gostile novinca v prvoligaški konkurenci, Krim. Obalni derbi med Luko Koper in Ankaranom se bo odvijal v Kopru, v goste k novogoriškemu GEN-I Volleyju prihaja ATK Grosuplje. Svojo prvo domačo tekmo bodo Kamničanke igrale že v sredo, 23. septembra, ko bo v kamniško športno dvorano prišel Krim, veliki derbi z Novo KBM Branikom pa bo na sporedu v sedmem krogu, 24. oktobra, v dvorani Lukna v Mariboru.

  Mitja Gasparini, Sašo Štalekar, Jan Klobučar, trije slovenski reprezentanti, ki so v letošnji sezoni okrepili Calcit Volley, se bodo kamniškim navijačem prvič predstavili že v prvem krogu, ko se bodo pomerili s Kranjčani. V prvem krogu bo na sporedu tudi derbi med lani prvo in tretjeuvrščeno ekipo, ACH Volleyjem Ljubljana in OK Merkur Mariborom, ki ga bomo spremljali v Ljubljani. Novomeška Krka odhaja v goste k Hočam, v Murski Soboti pa bo potekal dvoboj med Panvito Pomgrad in Salonitom Anhovo. Prvi obračun v domačem prvenstvu med Kamničani in Ljubljančani bo na sporedu v šestem krogu, ko se bosta ekipi, 17. oktobra, srečali v dvorani Tivoli. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

  Ekipe bodo v Sportklub prvi odbojkarski ligi v okviru rednega dela prvenstva igrale po trikrožnem sistemu, odigrale 21. krogov (zadnji bo 27. februarja), sledile bodo končnica in finalne tekme, ki se morajo po navodilih mednarodne zveze FIVB zaključiti najkasneje do 18. aprila.

  Zanimivo tekmovanje bo potekalo v 1B. DOL, ki jo bodo v letošnji sezoni igrali tudi v moški konkurenci, v njej pa bo nastopilo osem ekip. Kamničani v njej ne bodo imeli svojega predstavnika, zato pa bo drugo moška liga igrala v 2. DOL. V prvem krogu bodo varovanci Gašperja Ribiča, 10. oktobra, igrali z drugo kranjsko ekipo, v ligi pa so še Črnuče II, National Žirovnica, Merkur Maribor II, Panvita Pomgrad II, SiPlayer Fram, Braslovče, Korvolley Mislinja in Kostanjevica na Krki. Dve ekipi več bosta v ženski 1. B ligi, v kateri bodo tudi letos nastopile kamniške princeske, ki bodo 17. oktobra v prvem krogu gostile Mozirje. V1. B ligi bodo igrale še Braslovče, Ljutomer, Roto-Kema Puconci, Triglav Kranj, Weiler Volley Zreče, Formis, Sobota in Logatec.

  Razpored tekem Sportklub 1. DOL za moške

  Razpored tekem Sportklub 1A. DOL za ženske

  Razpored tekem Sportklub 1B. DOL za ženske