Konec karantene: Končno dočakala treninge

  Odbojkarice Calcit Volleyja so že v tretjem tednu priprav na novo sezono, z njimi pa je tudi že njihova prva letošnja okrepitev, Anđelka Radišković, ki je morala ob prihodu v Slovenijo v štirinajstdnevno karanteno. Tako na treningih manjka samo še Italijanka Martina Guiggi, ki se bo ekipi pridružila v petek, ko bodo Kamničanke tudi dobile svoje nasprotnice v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakinj.

  »Ko si zaprt med štiri stene, ni kaj veliko izbire. Nagledala sem se filmov, tekem, veliko sem tudi brala, kolikor pa so mi dovoljevali pogoji, sem tudi trenirala. Ampak zdaj je to za mano in zadovoljna sem, da sem lahko s svojimi novimi soigralkami,« je ob vrnitvi na odbojkarsko igrišče dejala odlična igralka iz Bosne in Hercegovine, ki je lani navduševala v dresu Jedinstva iz Brčkega.

  Tako kot v Sloveniji, so seveda tudi v Bosni in Hercegovini predčasno končali sezono. »V tem času sem se lahko spočila od treningov in tekem, ki jih je bilo do prekinitve res veliko. Toda ker je bilo odmora res že preveč, sem proti koncu komaj čakala, da spet lahko začnemo s treningi. Zato sem toliko bolj zadovoljna, da spet lahko treniramo. Dejstvo je, da je prvi del priprav na novo sezono običajno najbolj dolgočasen, toda hkrati tudi najbolj pomemben, česar se vse dobro zavedamo. Na srečo delamo tudi z žogo, tako da je vse skupaj lažje.«

  Čeprav je s Kamničankami šele nekaj dni, se je zelo dobro vklopila v ekipo. »Veliko zaslug za to imajo soigralke, ki so me zelo dobro sprejele, tako da mi je vse skupaj lažje. Prepričana sem, da bo tudi v nadaljevanju sezone naše sodelovanje uspešno. Vse pohvale si zasluži tudi vodstvo kluba, ki se trudi, da nam zagotovi čim boljše pogoje za delo in ljudje, ki so za to zadolženi, svoje delo opravljajo odlično,« je s pogoji v Kamniku zadovoljna najbolj učinkovita igralka lanskoletne srednjeevropske lige, ki so jo osvojile prav Kamničanke.

  »Pred nami je dolga in naporna sezona, v kateri bomo odigrale veliko število tekem. Ker Calcit Volley brani prvo mesto v slovenskem prvenstvu in v srednjeevropski ligi, bo tudi odgovornost toliko večja, vendar pa menim, da imamo dobro ekipo in da oba naslova lahko ubranimo, tu pa je še slovenski pokal. Zavedam se, da nam ne bo lahko, že v slovenski ligi ne bomo smele podcenjevati nobene ekipe, kajti prav vsaka je dobra na svoj način. Proti nekaterim ekipam sem tudi že igrala, tako da mi je popolnoma jasno, kdo bodo naši glavni konkurenti,« je še dejala 28-letna sprejemalka, ki bo v petek skupaj s soigralkami nestrpno pričakovala žreb kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj.

  »Že v kvalifikacijah je nekaj odličnih ekip, tako da nas čaka vse prej kot lahko delo. Toda ob naši dobri igri in z malo sreče pri žrebu se lahko uvrstimo v Ligo prvakinj. Vsekakor bomo naredile vse, da zaigramo med najboljšimi evropskimi ekipami,« je odločna Anđelka Radišković.