Še drugič letos boljše od Mozirja

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v zaostali tekmi desetega kroga 1B. DOL za ženske v gosteh premagala Mozirje s 3:0 (13, 13, 18). To je bila prva zmaga Kamničank po treh zaporednih porazih, v soboto, 12. decembra, pa bodo v dvorani OŠ Stranje gostile Braslovče. Tekma se bo začela ob 16.30.

  Mozirje – Calcit Volley II 0:3 (-13, -13, -18)

  Mozirje – Dvorana OŠ Mozirje, brez gledalcev, sodnika: Melavc, Strmčnik.

  Mozirje: Pogorevc 1, Kontrec, Verbovšek 5, Zaluberšek, Pikl 4, Vodlan 8, Debelak 3, Jagodic, Podgornik 3, Prestor. Trener: Matija Prestor.

  Calcit Volley II: Krašovec 6, Topič 1, Stupar, Lužovec 12, Javornik 3, Povh 3, Zorman 6, Žužek 7, Andrejič 1, Sitar, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec. Trenerka: Katarina Vraber.

  Varovanke Katarine Vraber so po vrnitvi na odbojkarska igrišča zašle v manjšo krizo, saj po zmagi v Logatcu niso več osvojile niza. V svoji dvorani so morale priznati premoč Formisa in Ljutomera, praznih rok pa so ostale tudi minulo soboto v Kranju. Toda v Mozirju so dokazale, da niso pozabile igrati odbojke in še drugič letos so brez večjih težav premagale domače odbojkarice.

  Že v prvem nizu so bile Kamničanke od prve točke naprej v vodstvu. Do prve večje prednosti so prišle po izenačenju domačih odbojkaric na šesti točki, s štirimi zaporednimi pa so jim Kamničanke pobegnile na 10:6. Tudi po polminutnem odmoru Matije Prestorja je bila gostujoča ekipa boljša v vseh elementih igre, pri njenem vodstvu z 22:11, ko so dosegle šest zaporednih točk, je bil niz odločen.

  Podoben razplet je bil tudi v drugem nizu, čeprav so v njem Mozirjanke do desete točke še držale korak s Kamničankami, ki pa so jim ob boljšem servisu hitro pobegnile na neulovljivih 22:12. Tako kot v prvem nizu so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo. Tudi v tretjem nizu kamniške odbojkarice niso imele večjih težav, da so strle odpor domače ekipe, čeprav so po vodstvu s 7:3 nekoliko popustile in domačinkam dovolile, da so povedle z 8:7. Toda po polminutnem odmoru so dosegle pet zaporednih točk, na manj kot tri točke zaostanka pa Mozirjanke niso več prišle. Zadnjič pri izidu 14:17, v končnici pa so z drugo zaključno žogo vpisale svojo peto letošnjo zmago.