Milano izločil Calcitovce iz evropskih tekmovanj

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmine finala pokala Challenge v gosteh morali priznati premoč domače ekipe Allianz Milano, ki je slavil s 3:0 (19, 18, 16 9). S tem porazom so Kamničani končali letošnjo evropsko pot, v domačem prvenstvu pa jih v soboto, 12. decembra, v 14. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške v Novem mestu čaka tekma s Krko. 

  Allianz Milano – Calcit Volley 3:0 (19, 18, 16)

  Milano – Dvorana Allianz Cloud Milano, brez gledalcev, sodnika: Knaepkens (Belgija), Bernaola (Španija).

  Allianz Milano: Staforini, Bašić 9, Kozamernik 9, Daldello, Sbertoli 1, Maar 22, Meschiarei, Piano 7, Mosca 4, Urnaut, Pesaresi (L). Trener: Roberto Piazza.

  Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 2, Purić 5, Kosmina 8, Gasparini 7, Hebda 4, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 7, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  Kamničani so v Milano odpotovali po sobotnem derbiju z ACH Volleyjem, v katerem so bili do končnice vseh treh nizov blizu uspeha, na koncu pa so se zmage veseli Ljubljančani. Tudi Allianz Milano, trenutno tretjeuvrščena ekipa, je v zadnjem krogu italijanske lige na domačem igrišču izgubil, s 3:2 je bila boljša Monza, proti slovenskim podprvakom pa niso ničesar prepustili naključju. Čeprav v oslabljeni zasedbi so bili v vseh treh nizih boljši nasprotnik in bodo v sredo v četrtfinalu igrali proti ekipi Dinamo Bukarešta, ki je v prvi tekmi milanskega mehurčka s 3:0 (22, 19, 22) premagala bolgarski Marek Dupnico.

  Domači odbojkarji, za katere je igral tudi kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, ki se ji je pridružil prejšnji teden, že tretjo sezono pa je njen član slovenski reprezentančni bloker Jan Kozamernik, so bili že v prvem nizu praktično ves čas v vodstvu. Ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru so vodili z dvema točkama prednosti, ki so ju na sredini niza podvojili (16:12). Pred vstopom v končnico so se Kamničani domačinom približali le na točko zaostanka (19:20), v končnici pa so Milančani ob boljšem servisu hitro rešili vse dvome o zmagovalcu.

  Tudi v drugem nizu so bili domači odbojkarji ves čas v vodstvu. S servisi so oddaljili Kamničane od mreže, v napadu pa je bil Kanadčan Stephan Maar nerešljiva uganka za goste. Že uvodoma so Italijani povedli s 5:1, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Čeprav so se jim Kamničani še približali na dve točki zaostanka (6:8), je bilo njihovo veselje le kratkotrajno, kajti z delnim izidom 6:5 je Milano prišel že do petih točk prednosti. Ob ne ravno uspešnem sprejemu so bili kamniški napadalci nemočni, na drugi strani pa so domačini brez večjih težav prihajali do točk, pri njihovem vodstvu z 21:14 pa je bilo bolj ali manj jasno, da je tudi ta niz odločen.

  Podoben je bil tudi razplet v tretjem nizu. Tudi v njem so si varovanci Roberta Piazze hitro priigrali prednost štirih točk (6:2), prednost štirih točk pa so imeli tudi na polovici niza (16:12). Vendar na manj kot štiri točke Kamničanom do konca niza niso več prišli, kajti Milano jim je pobegnil na 21:13, z drugo zaključno žogo pa je tudi končal tekmo.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Jerončič: »Srečali smo zelo dobro organizirano, pametno ekipo Milana. Zelo dobro so servirali, česar za svojo ekipo ne morem trditi. Tu se je delala največja razlika. Napad je bil zaradi slabega sprejema otežen, medtem ko so nasprotniki z dobrim sprejemom lahko razigravali svoje igralce. Vidi se razlika v kvaliteti, vemo, kam spada Milano. To moramo vzeti za popotnico, primerjati njihovo igro in poskušati odpraviti današnje napake z igrišča.«

  Mitja Gasparini, kapetan Calcit Volleyja: »Največjo razliko ima Milano na servisu, naredili so nekaj več blokov, vidi se, da res hitro igrajo. Vsak teden imajo podobne kvalitetne tekme, kot smo jo mi imeli danes. Vidi se, da se v težkih trenutkih ne zmedejo, znajo se hitro pobrati in že v naslednji točki izkoristiti kvalitete posameznikov in ekipe kot celote.«