S Krimom na prvoligaški sceni še niso igrale

  V Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske je Calcit Volley še naprej edina ekipa s polnim izkupičkom točk. Svojo nepremagljivost na domači sceni bodo skušale ohraniti tudi v sredo, ko jih ob 18. uri v dvorani OŠ Vižmarje-Brod čaka zaostala tekma drugega kroga z ljubljanskim Krimom. V šesto letošnjo zmago verjame tudi kamniška sprejemalka Ana Marija Vovk, ki pa vendarle opozarja, da je odbojka lahko tudi zelo nepredvidljiva.

  Slovenske državne prvakinje so do prekinitve državnega prvenstva zabeležile štiri zmage, po štirih tednih premora pa so v soboto proti Luki Koper zabeležile še peto. Če so bile pred obračunom s Koprčankami, s katerimi so se v letošnji sezoni že pomerile, nekoliko v dvomih glede svoje forme, pa je sam potek srečanja pokazal, da so ohranile visoko motivacijo.

  »Prav prekinitve med sezono so bile tisto, česar smo se vsi bali. Zato smo vseskozi pazili nase in na svoje zdravje, a je letos situacija pač takšna, da se temu ni dalo izogniti. Kljub temu mislim, da motivacije nobeni od igralk ni bilo težko držati, nam je pa vsem zelo odleglo, ko smo spet stopili nazaj na parket. Ko pa si enkrat na igrišču, na prekinitev hitro pozabiš. Vsi smo bili veseli, da smo se končno vrnili na igrišče in ponovno začeli s tekmovanji, tako da smo v  tekmo stopile odločno in še bolj osredotočene na svojo igro,« je o vrnitvi v tekmovalni ritem dejala Ana Marija Vovk, ki drugo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  Čeprav je bila zmaga Kamničank pričakovana, je bilo razveseljivo, da so ves čas imele igro v svojih rokah in Koprčankam niti v enem trenutku niso dovolile, da bi ogrozile njihovo zmago. »Sploh ni pomembno, kdo je na drugi strani mreže, pomembno je, da tekmo odigramo po svojih najboljših močeh. To nam je v soboto kar dobro uspelo, je pa res, da je bilo malo težje igrati pred praznimi tribunami, čisto brez navijačev,« je o sobotni tekmi s Koprčankami povedala Vovkova.

  Podobno tekmo lahko pričakujemo tudi v sredo, ko se bodo prvič na prvoligaški sceni pomerile s Krimom. Ljubljanska ekipa je pred prelomom v novo tisočletje zadnjič igrala v prvi ligi, Kamničanke so takrat še igrale v drugi, lani pa se je pod vodstvom Jožeta Časarja, ki je leta 2014 slovenske mladinke popeljal do drugega mesta, vrnila med najboljše slovenske klube. Trenutno je Krim pri sedmih točkah, v gosteh je premagal ATK Grosuplje, proti kateremu je v soboto izgubil, in Luko Koper, v uvodnem krogu pa je Novi KBM Braniku odvzel točko. Trenutno je pri sedmih točkah na šestem mestu, v svojih vrstah pa ima nekaj nadarjenih igralk, tudi mladinskih reprezentantk, nekaj več izkušenj z igranjem v prvi ligi pa imata le Nika Bavdaž in seveda Pia Blažič.

  »Odbojka je nepredvidljiv šport in rezultat se lahko hitro obrne. Ne podcenjujemo nikogar. Pomembno je, da vsako tekmo damo vse od sebe. Na koncu pa naj rezultat pove, kdo je boljši,« je bila v napovedi za sredino tekmo kratka kamniška sprejemalka, ki je tudi na širšem seznamu selektorja slovenske reprezentance Alessandra Chiappinija.

  Že v soboto čaka Kamničanke nova preizkušnja, ko bodo gostile Grosupeljčanke, prihodnjo sredo pa še prvi letošnji obračun z Novo KBM Branikom. Z Mariborčankami bi sicer morale igrati tudi v prvem krogu pokala CEV, vendar so državne prvakinje dobile vabilo za igranje v ligi prvakinj.

  »Mislim, da po porazu z Lodžem nihče ni ravno pričakoval povabila, tako da je bilo to za nas zelo pozitivno presenečenje. Zelo smo vesele, da smo dobile priložnost dokazati se in igrati proti najboljšim ekipam v Evropi. Res je, da smo do tega prišle s povabilom, in da si tega nismo izborile na igrišču, kar bi temu igranju dalo še tisto pravo dodatno vrednost. Vendar vse skupaj jemljemo kot odlično priložnost, ki jo bomo skušale čim bolje izkoristiti. Zagotovo pa nam je to vlilo dodatno motivacijo, zato so tudi treningi iz tedna v teden boljši. Prav povratna tekma z Lodžem pa nam je lahko v veliko spodbudo in bi lahko bila dobra oporna točka, ko bomo v Coneglianu igrale svojo prvo tekmo na turnirju lige prvakinj,« se igranja med najboljšimi evropskimi klubi veseli Ana Marija Vovk.