Začenjajo tudi kamniške princeske

    Zaradi nastopa slovenske reprezentance do 17 let na evropskem prvenstvu so v 1B. ženski odbojkarski ligi že tako s tekmovanjem začeli pozneje, nato pa jo je spet zagodla še epidemija koronavirusa, tako da je druga ženska ekipa Calcit Volleyja do zdaj v njej odigrala šele eno tekmo. Svojo drugo, v okviru šestega kroga, bodo varovanke Katarine Vraber igrale v sredo, 18. novembra, ko bodo v dvorani OŠ Stranje ob 20. uri gostile Soboto.

    Tudi v drugi ženski kamniški ekipi so morali za nekaj časa prekiniti s treningi. Po vrnitvi v dvorane je kamniške princeske namesto prve trenerke Katarine Vraber vodila njena pomočnica Tjaša Gadža. »Žal tudi po vrnitvi v dvorano že nekaj časa nismo v polni zasedbi, a verjetno je podobno tudi v drugih klubih. V času moje odsotnosti je pomočnica Tjaša Gadža zelo dobro odvodila treninge, tako da nismo v prevelikem zaostanku. Prejšnji teden smo odigrale tudi pripravljalno tekmo z ATK Grosupljem, izid je bil 2:2, bolj kot sam izid pa me je presenetila dobra igra in vzdušje v ekipi. Vedno govorim, da je v vsaki stvari tudi nekaj dobrega. In tudi v tej krizi je tako. Ko si kar 14 dni ali še več primoran odbojko obesiti na klin, se še zavedaš, kako rad jo imaš. V glavnem pridno treniramo, imamo poleg treningov še individualne po igralnih mestih, ki se jih igralke zelo rade udeležijo,« je dogajanje v svoji ekipi v minulih štirih tednih opisala Vraberjeva, ki zdaj že nekaj časa vodi kamniško ekipo, ki pa je že doživela manjše spremembo.

    »Z odbojko je zaključila žal mlada in perspektivna igralka Eva Ogrinec. Njo je nadomestila Alexandra Stupar, ki je z velikim navdušenjem zagrabila priložnost. Poleg tega je Anja Zorman velikokrat na treningih s prvo člansko ekipo.«

    V svoji uvodni tekmi letošnjega državnega prvenstva, zdaj že pred mesecem dni, so Kamničanke doma brez večjih težav premagale Mozirje, tokrat jih čaka dvoboj s Soboto, ki je doma izgubila z Logatcem. »Letošnja sezona bo res zanimiva. Kako bo v sredo? Upam, da kar se da uspešno. Bomo pa videli, kje smo s formo. Z igralkami smo si pred sezono postavile visok cilj – biti med prvimi tremi ekipami v 1.B ligi. In kljub temu, da nam jo je spet zagodel Covid 19, ostajamo pri istem. Borile se bomo do konca. Vemo, da imajo čisto vse ekipe letos težave in verjamem, da bo izšel iz te krize najmočnejši tisti, ki se bo znal prilagoditi in izkoristiti to, kar ima. Je pa res zelo težko napovedati, kako se bo vse skupaj odvilo,« je o pričakovanjih svojih varovank spregovorila njihova trenerka, ki v Calcit Volleyju vodi tudi mlajše selekcije.

    »Kar se tiče najmlajših, se mi pa trga srce. Dnevno prejemam klice in sporočila, kdaj se bodo treningi začeli. Sicer naša 3. selekcija vsak teden dobi program za treninge od doma. Verjamem, da igralke pridno trenirajo, saj jim verjetno ustreza, da po celem dnevu sedenja za računalnikom gredo malce ven in potelovadijo. A bojim se, da bo s tem ukrepom nastala zelo velika škoda. Spet bomo trenerji na zelo veliki in težki preizkušnji. Kako začeti, na kaj vse paziti, kako pripraviti ekipo na nadaljevanje prvenstva in … Seveda, da ne bo prihajalo do hujših poškodb in neljubih situacij. Zanimivo bo spremljati tudi članstvo v klubih,« pa je Katarina Vraber v skrbeh glede najmlajših, ki so že več kot mesec dni brez treninga.