Prvo merjenje moči že za uvod v sezono

  V letošnji sezoni se bosta najboljši slovenski ekipi zadnjih let rednemu delu državnega prvenstva pridružili šele v začetku februarja, ko bosta nastopili v modri skupini 1. DOL, vendar to ne pomeni, da bodo ljubitelji odbojke prikrajšani za njune medsebojne obračune. Še več, prvi bo na sporedu že v uvodu v sezono, ko se bosta v soboto ob 18. uri v prvem krogu srednjeevropske lige pomerili v dvorani Tivoli. Odbojkarji Calcit Volleyja se nadejajo ugodnega izida, saj bo sobotna tekma veljala tudi za modro skupino domačega prvenstva.

  Samo teden dni po še enem velikem uspehu slovenske moške reprezentance, ki je evropsko prvenstvo končala s srebrno kolajno okoli vratu, se bosta v dvorani Tivoli srečali ekipi ACH Volleyja in Calcit Volleyja. Ne smemo namreč pozabiti, da so praktično vsi igralci, ki so v minulih tednih razveseljevali slovenske navijače, del svoje kariere igrali prav v ljubljanski oziroma v kamniški ekipi, nekateri celo v obeh. Tako kot Matic Videčnik, ki je pred nekaj leti iz Calcita prestopil v ACH, zanimivo pa bo videti, koliko gledalcev se bo v soboto zbralo v tivolski športni dvorani. Upati je, da ni šlo le za nekajtedensko modno muho in da bodo gledalci svojo ljubezen do odbojke pokazali tudi v primeru domačih klubov.

  »Želim si, da bi bilo na tribunah zaradi tega krasnega uspeha naše reprezentance nekaj več gledalcev. Mislim, da si to slovenski odbojkarji, ki igrajo v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi, to zaslužijo. Dejstvo je, da nas že na začetku sezone čaka izredno težko srečanje. Na turnirju v Novem Sadu so nas Ljubljančani premagali s 3:2, na tej tekmi nam je zelo veliko težav povzročal Matej Kök, ki bo tudi v soboto med najbolj nevarnimi domačimi igralci. Ljubljančani imajo letos morda celo močnejšo ekipo od lanske, nekoliko slabši so morda le na mestu organizatorja igre, saj jih je zapustil Jan Brulec, ki se je vrnil v Kamnik, bodo pa zato toliko nevarnejši na mestu korektorja, kjer se je Petru Đirliću pridružil Božidar Vučićević, ki je v srbski reprezentanci navduševal v svetovni ligi, kakšnih drugih večjih sprememb v ekipi pa nimajo, saj je Kök zanje v preteklosti že igral« je o aktualnih serijskih državnih prvakih dejal Marko Brumen, ki po štirih letih spet vodi kamniške odbojkarje.

  Ob Vučićeviću sta novinca v ljubljanskem dresu še oba prosta igralca, Američan Kyle Paatrick Dagostino in Žiga Kumer, po krajši odsotnosti se je vrnil Andrej Flajs, prav tako tudi Matej Kök, ki je lani igral za Posojilnico Aich/Dob. Veliko več sprememb je v kamniški zasedbi, v kateri bo ob Tinetu Kvasu za organizacijo igre skrbel Jan Brulec, potem so tu še Jan Planinc, ki je tak kot Brulec že igral za Calcit Volley, pa bloker Mario Koncilja, poljski sprejemalec Milosz Hebda in odlični bolgarski korektor Boyan Yordanov. Žal nekdanji bolgarski reprezentant zaradi težav s poškodbo še nekaj časa ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

  »Ker imamo določene težave s poškodbami, bomo v soboto verjetno v nekoliko podrejenem položaju in bo prednost na strani ljubljanske ekipe, ki je pred časom igrala v Italiji in kjer se je zelo izkazal Pokeršnik. Vloga favorita bo resda na strani Ljubljančanov, toda ne glede na vse bomo skušali priti do ugodnega izida. Če bomo zmagali, toliko boljše, drugače pa ne bo konec sveta, kajti to bo šele prva tekma v sezoni, ki bo še dolga,« je pred sobotnim derbijem popolnoma miren izkušeni Brumen, ki je zadovoljen z vsemi letošnjimi novinci.

  »Brulec bo za našo ekipo velika okrepitev, čeprav je bil Aleksander Ivković tudi dober podajalec, prav tako bo Koncilja lahko dobra menjava za Štalekarja, čeprav gre za dva zelo različna blokerja. Medtem ko je Štalekar visok, je Koncilja nekoliko nižji, zato pa neprimerno hitrejši, v pripravljalnem delu se je zelo izkazal Hebda, vemo tudi, kaj lahko pričakujemo od Planinca. Žal bomo na Yordanova morali še malce počakati.«

  Letošnja sezona bo sicer za kamniško ekipo nekoliko drugačna od prejšnjih, saj se bo 1. DOL pridružila šele v modri skupini, vendar bodo tekme proti ACH Volleyju in Mariboru, ki bo letos tudi igral v Mevzi, že veljale za modro skupino, ki se bo začela v začetku februarja. Prvi vrhunec sezone bo 18. in 19. januarja, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije.

  »Tekem ne bo preveč, kar bi profesionalna ekipa, kot je naša, morala brez težav zdržati, dobro pa je, da bomo med njimi imeli dovolj časa za kakovosten trening. Vseeno pa nas novembra čaka kar precej zgoščen urnik tekem, v tem obdobju jih bomo morali odigrati osem, potem je tu še december, ko nas čaka še tekma v pokalu Challenge proti ekipi SC Portugal iz Lizbone, pa tudi v januarju ne bo ravno veliko počitka,« je v pričakovanju začetka sezone Brumen, ki ne skriva, da želi s svojimi varovanci v obeh domačih tekmovanjih resno zapretiti ACH Volleyju, visoke cilje pa imajo tudi v srednjeevropski ligi, medtem ko bo v pokalu Challenge veliko odvisno tudi od žreba.

  Calcit Volley v sezoni 2019/20

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Milosz Hebda, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Jan Planinc, Bor Jese Rotar.

  Blokerji: Miha Bregar, Mario Koncilja, Jure Lakner, Luka Lazar.

  Korektorja: Boyan Yordanov, Maxson Pereira.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Matic Brumec, kondicijski trener: Samo Korošec, statistik: Jakob Bitenc, zdravnica: dr. Vesna Puketa.