Srčnost in borbenost iz Stožic v ligo

  Čeprav je Gašper Ribič na nedavnem evropskem prvenstvu, na katerem je slovenska moška izbrana osvojila srebrno kolajno, opravljal naloge vodje ekipe, odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja niso bili prikrajšani za treninge. Najuspešnejši trener kamniškega kluba, ki bo v novi sezoni vodil močno pomlajeno ekipo v 2. DOL, je bil namreč na večini treningov, tako da bo Calcit Volley II na sobotno prvo tekmo sezono v Braslovče, tekma se bo začela ob 19.30, odšel dobro pripravljen.

  Navkljub Ribičevim obveznostim v slovenski moški reprezentanci količina treningov in pripravljalnih tekem ni bila nič manjša. »Trudil sem se, da sem bil prisoten v glavnem na vseh treningih, če pa me slučajno ni bilo, so fantje trenirali pod vodstvom pomočnika Mihe Grahka. V nekaj manj kot dveh mesecih smo opravili veliko dela, vendar ne želimo ničesar prehitevati. Določene zadeve s tehničnega vidika še postavljamo na svoje mesto. Do zdaj smo največ časa posvetili servisu in sprejemu, nekaj malega tudi že napadu in bloku, tako da gremo počasi proti cilju, ki ga želimo doseči. Gremo korak za korakom in ko bodo določene stvari na mestu, se bomo premaknili naprej. Imamo mlado ekipo, zato ji je treba najprej dati neke osnove in na njih graditi naprej,« je potek priprav ocenil Gašper Ribič.

  »Za večino igralcev bo to prvi nastop v članski konkurenci, tako da bodo Braslovče zanje bolj ali manj neznanka. Ampak to me v tem trenutku ne skrbi, saj se bomo morali ukvarjati sami s sabo. Najbolj me bo zanimalo, koliko smo napredovali na tistih stvareh, ki smo jim posvetili največ pozornost in naš napredek v igri, kako stojimo na igrišču, kako se držimo določenih stvari, ki se jih bomo dogovorili. Seveda bomo želeli dobiti čim več tekem, vseeno pa bo prvi cilj, da odigramo tekme na čim višji ravni, da napredujemo iz tedna v teden. Zanimal me bo napredek posameznika in če bodo igralci napredovali kot posamezniki, verjamem, da bodo tudi kot ekipa,« pravi Ribič, ki bo ekipni duh iz reprezentance skušal prenesti tudi na svoje varovance.

  »Mislim, da se to že čuti. Veliko fantov si je tudi ogledalo tekme v živo, tudi treninge smo prilagodili tako, da so si jih lahko ogledali, nekateri pa so šli celo do Pariza. Pri fantih je čutiti to energijo, predvsem to navijaštvo, ki je bilo v Stožicah prisotno, videli pa so tudi, kaj so reprezentanti dajali na igrišču. Upam, da so videli prave stvari, je pa na meni, da jih na to opozorim, predvsem na srčnost, borbenost, to povezanost igralcev na igrišču,« pojasnjuje Ribič, ki se je na kratko še enkrat dotaknil slovenske odbojkarske pravljice.

  »Za nami je zelo lepa zgodba. Fantje so včasih celo presegli svoj maksimum, zanje pa je bil dodatni impulz tudi s strani navijačev, ki imajo nemalo zaslug, da smo prišli tako daleč. Seveda smo si želeli zlata, toda po prvem nizu smo psihično in fizično padli, preprosto ni bilo več poti naprej, ampak ne glede na to, je bil cilj dosežen. V Sloveniji se je dva tedna govorilo o odbojki, na tribunah je bilo 11 tisoč gledalcev in resnično je bilo nekaj lepega biti zraven. Upam, da bomo to pozitivnost držali še v januarskih olimpijskih kvalifikacijah,« je še dejal trener druge moške ekipe Calcit Volleyja, ki bo svojo prvo domačo tekmo igrala prihodnjo soboto, ko bo v dvorani OŠ Stranje gostila Špan Brezovico.

  Calcit Volley II v sezoni 2019/20

  Podajalca: Urban Blaževič, Nik Drnovšek.

  Sprejemalci: Nik Mujanovič, Miha Okorn, Teo Podobnik.

  Blokerji: Ambrož Poljanšek, Luka Verč, Anže Vrhovnik.

  Korektorji: Matija Lakner, Rok Podbregar, Gregor Frece, Žiga Koncilja.

  Prosta igralca: Marko Medved, Mark Uršič.

  Trener: Gašper Ribič.

   

  Foto: MMC RTV SLO