Pred ACH Volleyjem še z Mladostjo

    Minuli konec tedna je bil za kamniško ekipo le polovično uspešen, zato pa je dva kroga pred koncem rednega dela državnega prvenstva dokončno znano, da bo končnico začela s tretjega mesta in da bo 27. in 28. februarja igrala na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. V tem tekmovanju bo Calcit Volley v sredo, 10. februarja, ob 20. uri, igral še zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja, pet dni pozneje pa bodo v svoji dvorani v Sportklub prvi odbojkarski ligi gostili še ACH Volley.

    V soboto in nedeljo so varovanci Gregorja Jerončiča imeli dva izredno pomembna testa, ki sta se končala s popolnoma drugačnima izidoma. Po dveh minimalnih zmagah nad Merkur Mariborom, obe tekmi sta šteli tudi za srednjeevropsko ligo, so v tretjem letošnjem obračunu v letošnji sezoni morali priznati premoč čete Sebastijana Škorca, ki Kamničanom ni oddala niti niza.

    »Res je, da je Maribor igral dobro, vendar nasprotna ekipa lahko igra dobro, če ji ti to dovoliš. Mi smo domačinom dovolili, da so se razigrali, kajti naš začetni udarec je bil premalo prodoren in agresiven, v napadu pa sta bila edina razpoložena Gasparini in Klobučar. Na drugi strani so domači odbojkarji ves čas pritiskali z začetnim udarcem, v napadu pa je vse preveč njihovih žog šlo mimo našega bloka. Skratka, namesto da bi mi bili tisti, ki bi jim vsilili svojo igro, je bilo ravno obratno,« se je poraza v Mariboru, ki je Calcit Volleyja dokončno oddaljil od drugega mesta po rednem delu državnega prvenstva, dotaknil njegov trener Jerončič.

    Toda manj kot 24 ur pozneje je bila kamniška igra popolnoma drugačna.  Domača SK Zadruga Aich/Dob je bila ves čas v podrejenem položaju, z zmago pa so si Kamničani zagotovili nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Prav možno je, da se bodo spet pomerili z Mariborčani, ki so trenutno sicer na prvem mestu, a imajo kar tri tekme več kot ACH Volley. Ljubljančani so trenutno tretji z 21 točkami, pred njimi so tudi kamniški odbojkarji z 22 točkami in dvema tekmama več. Svojo zadnjo bodo odigrali v sredo, ko jih čaka še ena tekma z Mladostjo. V prvi, pred dobrimi 14 dnevi, je s 3:1 zmagal Calcit Volley.

    »Pomembno je bilo, da smo tekmo v Pliberku odigrali na visoko ravni in s tem dokazali, da smo imeli dan prej samo slab večer. Konec tedna je bil za nas samo polovično uspešen, v prihodnjih dneh pa si bomo morali ogledati obe tekmi, ju analizirati, predvsem pa narediti vse, da se nam napake s sobotne tekme ne bodo več ponavljale. Dobro je, da smo si z zmago v Pliberku že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, tako da se zdaj lahko v miru pripravljamo tako nanj kot na končnico državnega prvenstva, ki jo bomo začeli s tretjega mesta. Nam bo pa tekma z Mladostjo prišla ob pravem trenutku, saj bo to priložnost za tiste, ki so do zdaj manj igrali, saj bomo do konca sezone potrebovali prav vsakega igralca. Ker v letošnji sezoni zaradi korona krize skorajda nismo igrali pripravljalnih tekem, nato pa je bila vsaka tekma pomembna, so takšne tekme še toliko bolj dobrodošle,« pa je kamniški trener spregovoril o sredinem obračunu z Zagrebčani.