Charuk: “Ne smemo jim vliti upanja pred končnico.”

  Do konca rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige za ženske so le še trije krogi, vendar so si Kamničanke, čeprav s tekmo manj, že zagotovile prvo mesto pred začetkom končnice. V sredo, 10. februarja, se bodo ob 17. uri v kamniški športni dvorani v 19. krogu pomerile z Novo KBM Branikom, ki so jo v letošnji sezoni obakrat premagale, Mariborčanke pa so še v igri za drugo mesto.

  Na zadnjih dveh tekmah državnega prvenstva igra kamniških odbojkaric ni bila na najvišji ravni, toda ne glede na to so premagale tako Krim kot ATK Grosuplje in si po porazu Šempetrank proti Mariborčankam že zagotovile prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Trenutno imajo 14 točk prednosti pred šempetrsko ekipo, še točko več pa zaostaja mariborska. Toda po nastopu v ligi prvakinj, igra varovank Aljoše Jemca, ki je zaradi bolezni izpustil tekmo v Grosupljem, igra aktualnih slovenskih državnih prvakinj ni bila najbolj prepričljiva.

  »Da, res je, naše igre so po ligi prvakinj nekoliko slabše. Na turnirju v Nantesu smo porabile veliko telesne in čustvene energije, tako da bomo potrebovale nekaj časa, da si opomoremo od napornega tedna. Sicer pa ima vsaka sezona vzpone in padce in verjamem, da je ta padec zdaj za nami in da se bomo kmalu vrnile na pravo pot, na kakršni smo bili večino dozdajšnje sezone,« se s padcem forme strinja tudi najbolj izkušena kamniška odbojkarica, Lucille Charuk, ki ji je še zdaj žal, da v ligi prvakinj s soigralkami niso prišle do zmage.

  »Svojo priložnost smo zamudile na tekmi proti Nantesu, ko smo v prvem nizu imele popoln nadzor na igro, nato pa smo popustile in dovolile, da se nam je izmuznila. Z večjim pritiskom z naše strani mislim, da bi se domov lahko vrnile z zmago. To je bila ena najtežjih tekem, vedele smo, da je to naša priložnost, ki pa je žal nismo izkoristile,« se je turnirja v Nantesu na kratko dotaknila odlična Kanadčanka v dresu Calcit Volleyja, ki je tudi strnila svoje vtise v tem tekmovanju.

  »V ligi prvakinj smo se na obeh na obeh turnirjih soočili z resnično vrhunskimi ekipami. Nobena od igralk v slovenski ligi nima takšnih začetnih udarcev kot recimo pri Coneglianu in Fenerbahčeju, poleg tega je telesna pripravljenost njihovih igralk na izjemno visoki ravni. Obe ekipi sta tudi višji od naše, impresivna je tudi njihova hitrost in moč, vendar pa menim, da imamo kar nekaj lastnosti, ki so potrebne, da bi bile bolj konkurenčne. Seveda pa bo potrebno na njih še več delati in biti potrpežljiv.«

  Da bi v prihodnji sezoni spet prišle do priložnosti igrati med najboljšimi evropskimi klubi, bodo morale seveda Kamničanke osvojiti naslov državnih prvakinj. V zadnjem desetletju je bila njihov glavni nasprotnik Nova KBM Branik, ki v pomlajeni zasedbi, za nameček pa je imela še težave s poškodbami, ni najbolje začela letošnje sezone. Toda s prihodom sprejemalke Danijele Džaković in podajalke Anđele Veselinović v zadnjem času igrajo vse bolje, kar je, ne nazadnje, na svoji koži minulo soboto okusil tudi SIP Šempeter.

  »Vsekakor bomo naredile vse, da še tretjič premagamo Mariborčanke. Ne smemo jim vliti upanja in samozavesti pred končnico, ki je pred nami. V vsaki tekmi moramo dokazati, da imamo najboljšo ekipo v ligi, kar smo v tej sezoni sicer že nekajkrat, vendar je prav vsaka tekma pomembna. Še vedno imamo v glavah poraz s Šempetrankami na domačem igrišču, zato bomo naredile vse, da bo ostalo le pri enem porazu. Tudi zaradi trenutnih nastopov Mariborčank bomo morale biti še toliko bolj pazljive in se nanje še toliko bolj pripravljene,« pa pred obračunom z bankirkami opozarja Charukova.

  V sredo bodo na sporedu še preostale tri tekme 19. kroga Sportklkub prve odbojkarske lige. Krim, ki je v prejšnjem krogu doma izgubil z Luko Koprom, čaka gostovanje v Novi Gorici, ki je šele v petem nizu strla odpor Ankarana. Vse boljše Koprčanke bodo gostile Grosupeljčanke, ki so v soboto namučile Kamničanke, v Šempetru pa bodo domače odbojkarice igrale z GEN-I Volleyjem.