Kamničani z zmago v Pliberku na zaključnem turnirju srednjeevropske lige

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga srednjeevropske lige v Pliberku premagali domačo ekipo SK Zadrugo Aiich/Dob s 3:0 (19, 21, 21). V sredo, 10. februarja, jih v kamniški športni dvorani čaka še zadnja tekma rednega dela srednjeevropske lige, in sicer bo ob 20. uri, gostovala zagrebška Mladost.

  SK Zadruga Aich/Dob – Calcit Volley  0:3 (-19, -21, -21)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, brez gledalcev, sodnika: Schirmbacher, Petsche (oba Avstrija).

  SK Zadruga Aich/Dob: Landfahrer, Hruška 3, Steiner (L), Kühl 1, Miranda de Alcantara 7, Formela 10, Pušnik 4, Ferreira Garcia, Krassnig, Podlesny 3, Drobnič 10, Grabmüller. Trener: Matjaž Hafner.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purić 8, Kosmina 9, Gasparini 17, Hebda, Klobučar 14, Jerončič, Brulec, Beravs, Štalekar 7, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič

  Kamniški odbojkarji so v soboto doživeli hladen tuš v derbiju 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške, ko v dvorani Tabor proti ekipi Merkur Maribor niso osvojili niti niza. Njihov trener Gregor Jerončič jim je po tekmi predvsem očital, da so bili premalo agresivni pri začetnih udarcih, ob tem pa so imeli premalo razpoloženih igralcev v napadu. Toda časa, da bi objokovali zamujeno priložnost, niso imeli, kajti le 20 ur pozneje jih je v Pliberku čakala morda že odločilna tekma za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. V primeru zmage bi se namreč Calcit Volley že uvrstil nanj, v primeru poraza pa bi morali v sredo doma premagati Mladost Zagreb in računati na to, da bo ACH Volley, čez teden dni doma premagal Dobljane. No, Kamničani so z dobro predstavo, ki je bila veliko boljša kot v Mariboru, vse dvome rešili že kar v Pliberku.

  Kamničani, ki so v svoji dvorani Dobljane premagali s 3:1, so na povratni tekmi v Pliberku v tekmo vstopili zelo odločno in si ob boljšem začetnem udarcu z asom Mitje Gasparinija hitro priigrali tri točke prednosti (6:3). Domačini so se jim sicer hitro približali le na točko zaostanka (6:7), vendar so jim Kamničani hitro pobegnili na plus štiri (12:8), ko je bil uspešen Diko Purič, nato pa po napaki domače ekipe na plus pet (15:10). Tudi po drugem polminutnem odmoru domačega trenerja Matjaža Hafnerja je bilo vse v znamenju razigrane kamniške ekipe, ki je Dobljanom pobegnila na 19:13, prednost šestih točk pa je bila tudi ob koncu niza.

  Drugi niz bolje začela domača ekipa, ki je tudi prva prišla do prednosti treh točk, čeprav so Kamničani pred tem vodili še s 7:6. Toda Mitja Gasparini je izid že na 12. točki izenačil, z zvitim servisom Jana Klobučarja pa so Kamničani spet prišli do vodstva. Z asom kapetana Gasparinija so Jerončičevi varovanci prvič v drugem nizu nasprotniku pobegnili za dve točki (15:17), zato je Hafner vzel še svoj drugi polminutni odmor. Vendar to ni zaustavilo gostov, ki so z blokom Saše Štalekarja prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, drugo pa je izkoristil Gasparini.

  Razigrani kamniški odbojkarji so z dobro igro nadaljevali tudi na začetku tretjega niza, ko so po lastni napaki domačinov že na začetku prišli do vodstva s 4:1. Vendar je veselje gostov trajalo le do sedme točke, ko so domačini po njihovi napaki izid izenačili. Prvič v tretjem nizu, s točko Konrada Formele so tudi povedli, 10:9, z blokom Mirande de Alcantare pa z 18:16. Žena 18. točki je sledilo novo izenačenje. Po najdaljši in najlepši točki dneva, ki jo je zaključil Klobučar, so Kamničani v končnico vstopili s točko prednosti, z blokom Štalekarja in uspešnim napadom Gasparinija pa so prišli do treh zaključnih žog. Tudi po zaslugi domače ekipe so izkoristili prvo in se že uvrstili na zaključni turnir, ki bo 27. in 28. februarja, v Zwettlu.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Na sobotni tekmi z Mariborčani niti v enem elementu igre nismo igrali tako, kot smo si želeli in bi morali igrati. Res je, da je Mariboru vse uspevalo, tudi tisto, kar jim ne bi smelo, toda tudi po naši zaslugi. Ampak ne glede na vse, pomembno je, da smo nocoj odigrali tekmo na visoki ravni, da smo dokazali, da smo imeli v soboto samo slab večer. Konec tedna je bil tako za nas samo polovično uspešen, morali pa si bomo ogledati tako nocojšnjo tekmo, kot sobotno z Mariborom, pogledati, kaj je bilo dobro in kaj se nam v prihodnje ne sme več dogajati. Zdaj se lahko že v miru začnemo pripravljati na končnico državnega prvenstva.«