Praznih rok tudi v Kranju

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi devetega kroga 1B. DOL za ženske na gostovanju v Kranju pri domačem Triglavu izgubila z 0:3 (23, 25, 17). Tudi v prihodnjem, desetem krogu bodo Kamničanke gostovale. Tokrat že v sredo, 9. decembra, ko bodo ob 20. uri igrale v Mozirju.

  Triglav Kranj – Calcit Volley 3:0 (23, 25, 17)

  Kranj – Športna dvorana Zlato polje, brez gledalcev, sodnika: Golob, Kodelič.

  Triglav Kranj: Gimpelj 15, Nagode, Mohar 15, Langus, Pavlič, Fučka, Eržen 6, Košak 3, Smukavec (L), Flego 1, Čadež 7. Trener: Borut Kralj.

  Calcit Volley: Krašovec 14, Topič, Stupar2, Lužovec 8, Javornik 7, Povh 4, Žužek 3, Žvegla, Andrejič, Sitar, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec. Trenerka: Katarina Vraber.

  Kamniškim princeskam v zadnjem času ne gre vse po načrtih. Po dveh zaporednih porazih na domačem igrišču, v derbijih s Formisom in v zaostali tekmi z Ljutomerom, so imele na papirju lažjo tekmo, toda proti sosedam iz Kranja so še tretjič zaporedoma ostale praznih rok. Tokrat niso nastopile v polni zasedbi, saj sta manjkali obe prvi blokerki, Anja Zorman in Sara Sitar, kar se je v njihovi igri zagotovo poznalo, čeprav so na koncu imele celo več blokov kot domačinke (10:5). Zato pa so bile Kranjčanke veliko boljše na sprejemu, v napadu pa so imele dve razpoloženi igralki, Kajo Gimpelj in Manco Mohar, ki sta dosegli po 15 točk. Domačinke so bile boljše tudi na servisu, saj so dosegle devet asov, Kamničanke le tri.

  V prvem nizu so Kamničanke z blokom Veronike Povh povedle z 9:4, z asom Špele Lužovec pa že z 12:5, toda nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno. Vodile so sicer še z 21:17, ko je bila v napadu uspešna Zala Krašovec, toda z asom Moharjeve so se ji domačinke približale le na točko zaostanka (22:23). Katarina Vraber je njihov nalet sicer skušala zaustaviti s polminutnim odmorom, vendar neuspešno, kajti Ana Eržen je z blokom izkoristila že prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu so bile večinoma v vodstvu domačinke, ki so z asom Erženove gostjam pobegnile za štiri točke (11:7). Na trinajsti točki je Špela Lužovec izid že izenačila, izenačeno pa je bilo tudi pri izidu 17:17. V še eni napeti končnici pa so bile spet bolj zbrane Kranjčanke, ki so izkoristile četrto zaključno žogo. Uspešna je bila Kaja Gimpelj. Dva nesrečno izgubljena niza sta negativno vplivala na kamniško ekipo, ki je bila v tretjem nizu ves čas v podrejenem položaju, tako da so Kranjčanke brez večjih težav prišle do svoje tretje letošnje zmage, medtem ko so Kamničanke ostale pri štirih.