Na tretjem mestu spet prehiteli Dobljane

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga srednjeevropske lige doma premagali UVC Holding Graz s 3:0 (). Z zmago so na tretjem prvenstvene lestvice prehiteli SK Zadrugo Aich/Dob, s katero se bodo pomerili v nedeljo, 7. februarja, ob 18. uri v Pliberku, v soboto, 6. februarja, pa jih v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške čaka derbi 19. kroga z Merkur Mariborom. Tekma se bo začela ob 20.30.

  Calcit Volley – UVC Holding Graz   3:0 (18, 19, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnici: Jurković (Hrvaška), Tomec (Slovenija).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purić, Kosmina, Gasparini 18, Hebda 11, Klobučar 10, Jerončič 6, Brulec 1, Beravs, Štalekar 5, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  UVC Holding Graz: Mikulass Koch, Militao Carvalho Ribeiro Pereira, Imširović 4, Steiner (L), Scheucher 6, Žagar, Kratz 13, Fonseca Pereira Jardim, Ochaya (L), Reiter 3, Koraimann 1, Unterberger 1, Kremer 8. Trener: Robert Koch.

  Pred tremi tedni so graški odbojkarji v svoji dvorani v prvem nizu presenetili Kamničane, ki pa so na tekmo prišli praktično iz kombija. V nadaljevanju tekme so bili veliko boljši nasprotnik, tako kot tudi na povratni tekmi v Kamniku. Z novo zmago, sedmo v srednjeevropski ligi, so na prvenstveni lestvici za točko prehiteli Dobljane, tako da bi si z morebitno nedeljsko zmago praktično že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ki bo v Zwettlu in kamor sta ob domači ekipi Union Raiffeisen Waldviertel že uvrščena tudi Merkur Maribor in ACH Volley.

  Kamniški trener Gregor Jerončič je dvoboj z Gradčani začel v svoji najmočnejši zasedbi, le namesto Dika Puriča, ki običajno začenja tekme, je bil ob Sašu Štalekarju v bloku mladi Rok Jerončič. Začetek niza za kamniško ekipo ni bil najboljši, saj so z blokom Davida Reiterja gostje povedli s 4:1, vodili pa so vse do osme točke, ko je Mitja Gasparini izid izenačil. Z novimi tremi zaporednimi točkami, Jerončiča in Gasparinija z blokom ter Jana Brulca z asom, je bilo 11:8 za Calcit Volley. Po novem bloku, tokrat Štalekarja, je bilo že 15:11. Gostje iz Gradca, ki v srednjeevropski ligi še niso zmagali, so pred vstopom v končnico niza še zaostajali za dve točki (17:19), na servis Jana Klobučarja, ki je dosegel tudi dva asa, pa so Kamničani prišli do sedmih zaključnih žog. Niz se je končal z lastno napako gostov na servisu.

  Drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so po uspešnem napadu Gasparinija vodili z 9:5, vendar je Lukas Scheucher z dvema asoma izid na deveti točki izenačil. Domači trener Gregor Jerončič je vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi, po katerem so njegovi varovanci prikazali boljšo igro in z asom Gasparinija prišli do treh točk prednosti (14:11). Do konca niza gostje na manj kot dve točki zaostanka niso več prišli. Tudi tokrat se je niz končal z napako gostov na servisu.

  V tretjem nizu sta se ekipi dolgo izenačeni, Kamničani so si nekajkrat sicer priigrali dve točki prednosti, vendar so jih Gradčani vedno ulovili, z asom Johannesa Kratza povedli s 13:12, z blokom Kemala Imširovića pa s 15:13. Ker so gostje vodili tudi še s 17:15, je pred vstopom v končnico niza Gregor Jerončič posegel po polminutnem odmoru, z blokom njegovega sina Roka pa sta bili ekipi na 18. točki že skupaj. Za polminutni odmor se je tokrat odločil Robert Koch, vendar so po njem Kamničani dosegli še tri zaporedne točke, vodstva z 21:18 pa niso več izpustili iz rok, čeprav so gostje z blokom Clemensa Untebergarja izid na 23. točki. Vendar je zato, da preobrat ni prišlo, poskrbel Gasparini. Najprej s točko v napadu, nato pa še s servisom, ki je Gradčane prisilil k njihovi 24-ti lastni napaki na tekmi.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Nocojšnja tekma je bila za nas zaradi vseh prihodnjih tekem, ki so pred nami, zelo pomembna. Zadovoljen sem s pristopom, predvsem v prvih dveh nizih, nekaj slabši je bil v tretjem, je pa res, da smo imeli zadeve ves čas pod nadzorom. Bolj kot nekoliko negotova končnica v tretjem nizu so me motile tiste neumnosti, ki so jih delali. Vse drugo je bilo v redu. Tri točke so osvojene in to je tisto, kar smo načrtovali. Zdaj je vse v naših rokah, misliti moramo na svojo igro. Toda pred gostovanjem v Pliberku nas čaka še gostovanje v Mariboru, čemur bomo zdaj posvetili vso pozornost.«