Pomembne tri točke za Kamničanke

  V zaostali tekmi četrtega kroga 1B. DOL za ženske so odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja na domačem igrišču s 3:0 (22, 22, 10) premagale ekipo Murexin-Kema Puconci. Že v soboto, 23. januarja, se bosta ekipi pomerili še enkrat. Tokrat v Puconcih, tekma pa se bo začela ob 19. uri.

  Calcit Volley – Murexin-Kema Puconci  3:0 (22, 22, 10)

  Kamnik – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Mohorčič, Hafnar.

  Calcit Volley II: Krašovec 5, Topič, Stupar, Lužovec 10, Javornik 10, Šiftar 12, Povh 3, Zorman 8, Žužek 3, Žvegla, Andrejič, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 1. Trenerka: Katarina Vraber.

  Murexin-Kema Puconci: Kovač 8, Rakar, N. Škraban 3, I. Škraban 10, Malok, Küplen, Šadl, Sužnik (L), Matis, Novak (L), Lang, Pušnik. Trenerja: Kovačec in Perša.

  V soboto so mlade Kamničanke v Ljutomeru izgubile pomembno tekmo v boju za končno drugo mesto prvenstvene lestvice, toda le štiri dni pozneje so pozabile na poraz in zanesljivo prišle do svoje sedme zmage v letošnji sezoni. Varovanke Katarine Vraber so bile v vseh treh nizih boljše nasprotnice, z zmago pa so ohranile tretje mesto.

  Prvi niz je bil izenačen do kamniškega vodstva z 9:8, z dvema zaporednima točkama Žive Javornik in blokom Veronike Povh pa so domače odbojkarice gostjam pobegnile na 13:8. Tudi po gostujočem polminutnem odmoru se Kamničanke niso zaustavile, saj so vodile tudi še z 19:14. Vendar se Pucončanke še niso sprijaznile z izgubljenim uvodnim nizom. S točko Ive Škraban so prišle le na dve točki zaostanka (18:20), po novi točki svoje kapetanke pa so izid na 21. točki izenačile. V končnici so bile vendarle bolj zbrane domače odbojkarice, ki so s točko Zale Krašovec povedle z 1:0 v nizih.

  Čeprav so drugi niz bolje začele Pucončanke, ki so s točko Gale Matis povedle s 4:1, so se Kamničanke s tremi zaporednimi točkami hitro vrnile v igro, na servis svoje kapetanke Špele Lužovec pa povedle z 9:5. Na sredini niza je na 14. točki sledilo novo izenačenje, a so Kamničanke spet bile tiste, ki so v končnico prišle z boljšim izhodiščem. Z blokom Lane Žužek so vodile z 21:17, toda po novih dveh točkah Ive Škraban je bilo le še 22:21 za Calcit Volley II. Po polminutnem odmoru so domače odbojkarice vajeti igre spet vzele v svoje roke, z blokom Povhove prišle do treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, drugo je nato izkoristila Špela Lužovec.

  Najboljšo igro so domače odbojkarice prikazale v tretjem nizu, v katerem se je razigrala Mija Šiftar, ki je v igro vstopila sredi drugega niza. Kadetska reprezentantka Slovenije je bila nezaustavljiva v napadu, Kamničanke so bile odlične tudi v bloku in na servisu, povedle z 8:2 in 16:7, tako da je bila tekma s tem praktično že odločena. Do konca tekme so gostjam prepustile le še tri točke.